banner333

banner309

17.10.2012, 00:47

DOĞRULARI YAŞAMAK VE YAŞATMAK

  • DOĞRULARI YAŞAMAK VE YAŞATMAK

    Ben müslümanım deyip diğer insanları hakir görmek ,  İslamla bağdaşmaz. Kıldığın namazı diğer insanların gözüne sokarcasına kılmak ,yaptığın ibadetlerin lafını yapmak ,ahlakla , islamın   gerçekçiliği ile bağdaşmaz. Gerçekçi olmak lazım. Bugün varız yarın yokuz. Gurur ve kibir bizleri Allah yolundan uzaklaştırır.Allah için namaz kılmak ve tüm ibadetleri yapmak en doğru olan yaşam biçimidir. Allah için iyilik yapmak, doğru olan davranış budur. Yapmacık tavırlar,siyasi din istismarcılığı yapmak artık günümüzde moda olmuş.Kime inanacağımızı ,kime güveneceğimizi mualesef ayırdedemez hale gelmişiz. Allahın verdiği aklı kullanarak (Bazılarının yerine başkaları düşünüyor açıkça gözüküyor.) ,gösterişten uzak,yapabildiğimiz kadarıyla Kur-anda yazılan ne ise nokta ve virgülüne   kadar iman ettim ,  diyeceksin ve yapacaksın,  yapacağız.  Mesele budur, gerisi laf, boşa zaman sarfetmektir.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Allahın yap dediklerini yapıp ,yapma dediklerini yapmayacaksın. Bu kadar basit. Çevremizde o kadar sahte,yalan ,riya var ki;onların tümünü elinin tersiyle iteceksin. Kimseyi incitmeden,kimsenin hakkını gaspetmeden,elinden geldiğince etrafındaki ihtiyacı olanlara yardım ederek ,adam gibi yaşayacaksın. Yapmacık tavırlar ,sahte yüzler ve gülücükler,   adamın adamı olmalar yoruyor   toplumu be gardaş...   En az hata yapanlarla, dik   duranlarla ,tenezzülsüz olanlarla ,çalışkan ,temiz düzenli ,dürüst insanlarla oturup kalkmayı bizlerden esirgemez inşallah yüce yaradanım. Bu vesileyle bir milletvekili arkadaşıma ,bir öğrencimin işi için ricada bulundum,yıllardır beraber oturup kalktığımız bu arkadaş gözümün içine baka baka ,kanunsuz olmayan ,haksız herhangi bir durum olmayan bu meselede  ,bize  yalan söylüyor.   Oysa biraz önce  İslamın  adaletinden   bahsediyordu.   Bu öğrencim mağdurdu,ailesi sahip çıkacak durumda değildi,sadece ilgili fabrikanın müdürüne bir telefon açılacaktı o kadar. İnanın çok üzüldüm. Kalkıp kendim gittim ,kimseyi araya koymadan.  Durumumu izah  ettim,   öğrencimin durumunu izah ettim,Allaha sığınarak içimden Allahtan yardım istedim.  Sayın Müdür Bey : Hocam ben sizin isminizi duydum ,sizi kıracak değilim,delikanlı evraklarını getirsin işe başlasın ,dedi. Allahım çok şükür dedim içimden. Bu tür insanlardan Allah razı olsun. Teşekkür ederek usulü dairesinden ayrıldık ,geldik. Öğrencim şu an çalışıyor. İnşallah iyi olur,çalışır gider.Miletvekili olan arkadaşı düşündükçe ,içimden demek ki bu işler bize göre değil dedim ,ama,yalansız riyasız insanların da o makamlarda olmasının ,ülkem ve milletim açısından çok önemli olduğunun bilincindeyim.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Dürüst yaşayan,Mevlanaca hayata bakan ,hoşgörülü arkadaşlarım var. Böyle yaşamaya özen göstermek çok önemli. Bu tür arkadaşlarımın yanında kendimi güvende hissediyorum. Bana yaşama sevinci veriyor. İslamı yaşamak Allahla kul arasında olursa ne güzel. Allah bilsin  yeter ,gösteri  yapmanın şirke kapı aralayacağını bilmek , ona göre   yaşamak ve temkinli olmak en doğrusu.  Alçak gönüllü olmak, gülen  yüzle   insanları selamlamak,yardımcı olmak insanı yüceltir,yaşama gücümüzü artırır . Kötü davranışları kullarda sevmez,Allah da sevmez.Hem kime ne faydası var ki! Allah selamet versin bir tanıdık vardı,ne zaman karşılaşsak lafı oraya getirirdi. Hocam şimdi camiden çıktım,şimdi namazdan geliyorum,sürekli bu yapıda... Birgün trenle İstanbul'a gidiyoruz,onu trene binerken gördük,o bizi görmedi. Şuna bir telefon açalım,dedik.Üç kişiyiz telefonun sesini de açtık dinliyoruz. Alo .........neredesin ,ne yapıyosun dedim,bizim ki yine Hocam şimdi namazdan çıktım diyor. Yahu arkadaş İzmit'ten trene bindik Haydarpaşaya vardık nerdeyse...Ne gerek var bu tür davranışlara . Onun için Allahla kul arasında kalsa bu özel inançlar manzumesi,şahsi ve siyasi çıkarlara indirgenmese çok güzel olur...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Bu yazıyı neden mi yazdım?  Durum o kadar vahim ki  !  Bü yük- küçük ,kadın -erkek ,saygı -sevgi ,haya ,ar -namus  ,hainlik,  müsriflik,  yalan -dolan , riya , siyasi  istismar, hırsızlık,  şerefsizlik,  dolandırıcılık, adam harcamak,adaletsizlikler,soygunlar,adam öldürmeler diz boyu. Daha sayacağımız birçok melanet birbirine karışmış.Bu nasıl bir dünya ,hakikaten çivisi çıkmış bu dünyanın.Gelecek nesillerimizin işi zor ki ne zor ! İnsanlar ve hepimiz kendimizi toparlamalıyız,aksi taktirde insanlık yok olmakla karşı karşıya. Haberleri izlemekten korkuyoruz,acaba kim kimi boğazladı? Bugün kaç şehidimiz var?  Yine nelere zam geldi?  Yine nerede  kim kimi öldürdü? Bugün hangi kadın istismar edildi veya öldürüldü?Daha çok şeyler sıralayabiliriz...Dünyadaki insanlar ,özellikle müslümanların olduğu bölgelerdeki içler acısı durumlar bizleri etkiliyor,psikolojimiz bozuluyor. Allah tüm insanlara akıl,izan, terbiye,iman, güzel ahlak versin. Allahım bizleri ve tüm insanları, Kul hakkına riayet eden,Allaha el açan,Kur-an ve Peygamber Efendimizin sünnetine uygun yaşayan kullarından eylesin ...Amin.

    Saygılarımla...
    Cevat Nas


Yorumlar (5)
Fatih 12 yıl önce
Değerli Hocam ,mükemmel bir yazı. Çok sağol. Ders veren bir yazı. Herkesin okumasını dilerim. Allah razı olsun. gazeteye ve size teşekkür ederim. Selamlar.
Sinem 12 yıl önce
Bu yazdıklarınız gibi yaşamak olması gereken. Ancak nefis bırakıyor mu ki? Ders veren bu yazınızı 3 defa okudum. İnsanı doğruya çeken ,yorumunuz çok iyi. Allah razı olsun. Yazılarınızı herkese tavsiye edeceğim. Mükemmel. saygı ve selamlar.
mükremin 12 yıl önce
İslamı Allah için yaşamak ve peygamberimizin sünnetine uyarak yaşamak lazım. Sayın yazarın dediği gibi, İslamı gösteriş , şahsi ve siyasi çıkarlar için kullanmak cahil adamların kullanacağı bir yol. Mualesef ülkemizde bu durum hat safhada . Onun için hak ,haklı,haksız birbirine karışmış. Bu tür yazılara yer veren gazetenize ve yazarımıza teşekkür ederiz.Saygılarla.
nihal 12 yıl önce
Yüreğinize sağlık. Gerekli olan bir yazı. Ancak gazetenin reklam sorunu var,fakat yazılarınızın daha çok okunması için gazetenin daha geniş alana ve reklam yapmasına ihtiyaç var ,gözüküyor. Sizlere başarılar dilerim.
murat 11 yıl önce
İnsanlık yavaş yavaş bitiyor. Çoğu formalite davranışlar. Her yıl memlekete gidiyorum. 3 gün kalınca kaçmak istiyorum. Neden mi? Bütün akrabalar dahi birbirinin aleyhinde. Kimse kimseyi gerçekten sevmiyor. Hakiki müslümanlığı yaşayan yok. Herkes siyasi müslüman. Ülke dersen batıyor. Zengin daha zengin ,fakir daha fakir.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46