banner333

banner309

Yağmurderelilerden Yine Muhteşem Organizasyon

İstanbuldaki en faal hemşeri derneklerimizden olan ve Sultanbeyli Merkezli olarak faaliyet gösteren Yağmurdere Vadisi Köyleri Derneği, yine güzel bir programla İstanbul da Hemşerilerimizi bir araya getirdi.

Dernek 21.01.2020, 21:05 21.01.2020, 23:54
Yağmurderelilerden Yine Muhteşem Organizasyon
banner400

İstanbuldaki en faal hemşeri derneklerinden olan ve Sultanbeyli Merkezli faaliyet gösteren Yağmurdere Vadisi Köyleri Derneği, Galandar Gecesi programında İstanbul’daki hemşerilerimizi bir araya getirdi.

Sultanbeyli Salon Beyaz Köşk’te düzenlenen programda derneğin gençlik kollarının organize ettiği oyun, gösteri ve skeçler sahnelendi. Şiir dinletileri, dernek gençlik kolları müzik ekibinin şarkı ve türkü sunumları, çekilişler, davul-zurna ve kemençe ile halay ve horonlar, yöresel özel ikramlar, gecenin ruhuna uygun özel stantlar programa ayrı renk kattı.

Programda söz alan Dernek Başkanı Sadık Yazıcı, Gümüşhane yöresinde Ocak ayının 13’ncü günü Galandar eğlenceleri yapıldığını, bunun Rumi takvimin yılbaşısı olduğunu belirterek, “Genç nesillerimiz bu yılbaşı ve galandar kutlamalarını pek bilmeyebilir. Köylerde çocukların heybeleriyle ev ev gezerek galandarlık toplayarak bir kültürü yaşattıkları Galandar eğlenceleri, şehir hayatının imkanları ve günün şartlarıyla bu gece hemşerilerimize yaşatmaya ve hatırlatmaya çalıştık. Köylerde ya tandırların etrafında ya sobaların etrafında ya da köy sokaklarında karlar üzerinde bizi bir araya getiren Galandar eğlenceleri şimdi ise Sultanbeyli de Gümüşhanelileri bir araya getirdi” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü Mustafa Canlı, AK Parti Genel Merkez Marmara Bölge Koordinatörü Ali Sevinç, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ümit Gürbüz’ün katılım sağladığı programa Sonsuz Türk Araştırma Merkezi Başkanı M. Şamil Kural, 27. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Adayı Aziz Aydoğdu, İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Habip Arslan, Bağcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Ali Ağaç, Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Erdoğan, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcıları Sadık Köyü Dernek Başkanı Selim Demir, Akyayla Köyü Dernek Başkanı Yaser Sarı, Boğazyayla Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Celep, Abdurrahmangazi Mahallesi Muhtarı Üzeyir Akhan, Oylumdere Köyü Dernek Başkanı Mustafa Kurt, Arslanca Köyü Dernek Başkanı Abdullah Ertürk, Tandırlık Köyü Dernek Başkanı Birol Köse, Körfez Yağmurdereliler Dernek Başkanı Orhan Er, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Kurucu Dernek Başkanı Zeki Yurt, Anadolu Yakası Trabzonlular Dernek Başkanı Alaattin Aksoy, Türk Eğitim Sen Sultanbeyli Şube Başkanı Selman Öztürk, GÜDEF Genel Başkan Yardımcıları Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği Eski Başkanı Aydın Yıldız, Kale Dernek Eski Başkanı Yücel Yılmaz, Kabaköy Dernek Eski Başkanı Yücel Bayır, GÜDAP Yöneticisi Metin Ay, Kale Dernek Eski Başkanı Kadir Tokmak, LEFA Futbol Akademisi Başkanı Lokman Ergen, GÜDEF Kurucu Genel Sekreteri Celal Can, Hacegül Vakfı Sultanbeyli Temsilcisi Erkan Sivri, Ensar Vakfı ve AK Parti Sultanbeyli Yöneticisi Sedat İnan, GÜSİAD ve GÜDEF Yöneticisi Av. Yunus Akçay ile yaklaşık 1000 kişilik hemşeri topluluğu katıldı.

Galandar Programı Dernek Başkanı Sadık Yazıcı’nın sponsorlara teşekkürü, hediye takdimleri ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38