banner333

banner309

Üsküdar Gümüşhaneliler ‘’VEFA’’ dedi

İstanbul Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği, Kelkitli hemşerimiz Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı merhum Ali Metin Tokdemir’i Üsküdar Niyazi Sayın Kültür Merkezinde düzenlediği programla andı.

Dernek 11.12.2021, 17:42 13.12.2021, 08:36
Üsküdar Gümüşhaneliler ‘’VEFA’’ dedi
banner400

Konuşmacısı Gümüşhane Ülkü Ocakları eski Başkanı Yüksel Tuncay’ın olduğu programa MHP Merkez Yürütme Kurul Üyelerinden (MYK) Musa Küçük ve Afşin  Birben, İstanbul Gümüşhane Dernekler  Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Bayram Demir, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Güngör Karali, Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı  Mustafa Gider, Beykoz Türk Ocağı Başkanı Fevzi Geylan, İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Habib Aslan, GÜDEF Yönetim Kurulu üyeleri, STK yöneticileri ve temsilcileri, Ali Metin Tokdemir sevenleri ve Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği üyelerinden müteşekkil kalabalık bir grup katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında söz alan Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı ve GÜDEF Genel Başkan Vekili Muhammer Özkan, dernek olarak Üsküdar’da Gümüşhanelilerin bayrağını dalgalandırmak ve gerek hemşerilere gerekse ilçeye katma değer katmak için çalıştıklarını, bu bağlamda vefat eden hemşeri büyüklerini, kanaat önderlerini anmanın da kendileri için borç olduğunu söyledi.
 

Başkan Özkan, Gümüşhane’nin değerlerini gelecek nesillere anlatmak gerektiği için ülkenin önemli bir değeri olan Ali Metin Tokdemir’i anma programı düzenlediklerini belirterek programa katılan eli öpülesi onur konuğu Zarife Çilenk’, program için salonu tahsis eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e, STK'lardan sorumlu Esat Kalay’a, kendilerini kırmayıp gelen Yüksel Tuncay’a, katılım sağlayan tüm dost ve hemşerilerine yönetim kurulu adına teşekkür etti.

Akabinde, söz alan programın konuşmacısı Gümüşhane Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Yüksel Tuncay, merhum Ali Metin Tokdemir’i anlatmanın zor, fakat kendisi için bir o kadar da anlamlı olduğunu, Tokdemir’in Türk gençliğinin yüreğinde unutulmaz yer edindiğini, ülküsüne ve millete çok önemli hizmetler verdiğini, 1990’lı yılların başlarında ülke genelinde seri konferanslar verdiğini ve milliyetçi ülkücü gençliğin yetişmesinde değerli emekleri olduğunu, kendisinin de o dönemler Gümüşhane İl Ocak Başkanı olduğunu ve birlikte çalışma fırsatı bulduğunu söyledi.
 


Tokdemir’in 1990’lı yıllarda Rusların Azerilere yönelik saldırılarına tepki göstererek Türkiye genelinde Rus zulmünü kınayan mitingler düzenlediğini ifade eden Tuncay, aynı zamanda araştırmacı-gazeteci kimliği, yazar kimliği olan Tokdemir’in konumu, aldığı görevleri ve liderlik özelliği ile sadece hemşeri camiasında ve ülke genelinde değil, ülke sınırları dışında Türk coğrafyasında ve Avrupa’da da bilindiğini kaydetti.

Güçlü hitabeti ve öz güveni olan Tokdemir’in bir vefa adamı olduğunu, Başbuğ Türkeş’in de kendisine çok güvendiğini, ‘Ahde vefa imansızlıktır’ sözünün onda vücut bulduğunu dile getiren Tuncay, “Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini kendisine şiar edinen Tokdemir Başkan ‘’Ülkücülük bazen evinin bir köşesine çekilip, lekesiz ve onurlu bir şekilde yaşamaktır’’ sözüyle de ülkücü gençliğe nefis terbiyesi örneği de vermiştir. Böyle bir dava adamının hemşerisi olmaktan, onunla çalışmış olmaktan gurur duyuyorum. Soğuk aralık gününde o çok sevdiği ülküdaşlarından, milletinden, ama pek de sevmediği fani dünyadan ayrıldı. Eğer o kazayla vefat etmemiş olsaydı Türk milletine, devletine ve ülkücü gençliğe çok daha fazla hizmet ve katkıları olacaktır. Kendisini rahmetle anıyoruz. Bu programı düzenleyen Üsküdar Gümüşhaneliler Derneğine, Başkan Muhammer Özkan beyin şahsında çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Metin Tokdemir kimdir?

1959 Gümüşhane Kelkit doğumlu olan Ali Metin Tokdemir ilk ve orta öğrenimini yurdun değişik bölgelerinde tamamladı. Yüksek tahsilini Eskişehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde bitiren Tokdemir, bu tarihten itibaren sırasıyla Ülkü Ocakları, Ülkücü Gençlik Derneği ve Ülkü Yolu Derneklerinde yöneticilik yaptı. 1980 sonrası ise Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, daha sonra ise Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Bu arada çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı, yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği görevlerini başarı ile ifa etti. 1995 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütürken MHP’den milletvekili adayı oldu. Adaylığının kesinleşmesinden birkaç gün sonra Ankara’daki Gümüşhaneliler Derneğinin düzenlemiş olduğu toplantıya katılmak için Ankara’ya varacaktı.
Ancak Maçka Başarköy yakınlarında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaralı olarak Trabzon Numune Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Tokdemir 8 Aralık 1995 tarihinde Cuma günü saat 15.15 sularında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kabri Kelkit İlçe Mezarlığı’ndadır.

ESERLERİ:
Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye, Batılılaşma Çabaları ve Günümüz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11