banner333

banner309

Tuzla'dan Anadolu'ya Gümüşhaneliler Gecesi Gerçekleşti

Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği ve Tuzla Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tuzla’dan Anadolu'ya programı Semiha Kibar Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Dernek 03.03.2014, 20:35 06.03.2014, 16:12
Tuzla'dan Anadolu'ya Gümüşhaneliler Gecesi Gerçekleşti
banner400
Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği ve Tuzla Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tuzla’dan Anadolu'ya programına Gümüşhanelilerin ilgisi büyüktü.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcıları, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda Gümüşhaneli katıldı. Gümüşhaneliler, sazıyla sözüyle, damak lezzetleri ile memleket hasretini Tuzla’da giderdi. Gümüşhaneliler Gecesi, www.tuzlaweb.tv tarafından canlı yayınlandı.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı ve Hemşehri Dernekleri Platformu’nun yaptığı çalışmaların hizmetleri arasında öncelik taşıdığını söyledi.
Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de Gümüşhaneliler bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gümüşhaneliler Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Bursa Torul-Kürtünlüler Dernek Başkanı Kemal Ataç, İstanbul  (GÜDEF) Eski Başkanı ve Esenyurt Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Akdemir, Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi, Gümüşhane Haber Gazetesinin Sahibi Salih Zengin, Tuzla Esnaf Sanatkarlar Kooperatif Başkanı  Tuzla CHP  Belediye Meclis üyesi adayı  Necati Aydın,Kocaeli Darıca Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Durmuş Bayrak, İstanbul Anadolu yakası Siyasi Parti Belediye Başkan Adayları,Siyasi Parti Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtar ve Muhtar adayları, Hemşeri Dernek yöneticileri ve Gümüşhaneliler  katıldı.

Tuzla’dan Anadoluya  programında  Gümüşhane Mutfağının Zenginliği  bir kez daha gözler önüne serildi. Gümüşhane’nin olmasa olmazlarından pestil ve köme, siron, turşu kavurması, Araköy ekmeği, patates haçlaması, yaprak sarması ve daha bir çok  yemek çeşitleri Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi yazıcı’ya ve misafirlere ikram yaparak Gümüşhane mutfağının zenginlik kültürünün nekadar geniş olduğunu sergileyerek gösterdiler.

Tuzla’dan Anadoluya programı Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneğinin  konuklar önünde tanıtımından sonra  kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hacı Öztürk. Konuşmasından sonra sanatcıların  şarkılarından sonra program  sona erdi.

Kaynak : Gümüşhane Haber Gazetesi

Foto Galeri İçin Tıklayınız

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01