banner333

banner309

Telmeli Gençlerden Muhteşem Gece

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Gençlik Kolları tarafından organize edilen ‘Birlik ve Beraberlik Gecesi’ Tuzla Orhanlı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Dernek 28.01.2019, 18:34 28.01.2019, 19:02
Telmeli Gençlerden Muhteşem Gece
banner400

Kültür merkezini hınca hınç dolduran Telmelilerin, geceye ilgisi büyüktü. Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan gecede, gecenin kahramanları gençlik kolları ekibi; Nafi Söğüt, Fatih Aydın, Fatih Şahin, Akif Yazıcı, Tolgahan Toruk, Levent Toruk, Ferhat Toruk,Serdar Söğüt,Yaşar Söğüt, Fatih Yazıcı,Mustafa Çetin,Mücahit Yazıcı, Mert Yazıcı ve Furkan Yazıcı’ya ayrı ayrı teşekkür eden ŞİDEF Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Telme Köyü Gençlik Kolları Başkanı Mimar Alpay YAZICI, ekibiyle daha nice güzel işlere imza atacağını belirterek şunları söyledi; ‘Asıl gayemiz ihtiyaç sahibi genç kardeşlerimize burs vermek olsa da, bütün programlarımızın temelinde tüm hemşehrilerimizin birlik ve beraberliği yatıyor.Bizler gelişen teknoloji ve zorlaşan hayat şartları nedeniyle bozulmak üzere olan birlikteliğimizi canlandırmak ve geleceğe daha umutlu bakmak istiyoruz.

Dünyada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyen, toplumsal dayanışmayı saglayamayan bir tek aile, şirket, dernek, kurum, vakıf yada devlet yoktur ki, başarıya ulaşmış olsun.

Toplum düzeni, birlik ve beraberlikle sağlanır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın toplum hayatı bakımından ne kadar önemli olduğunu, birliğin temin edilememesi halinde sosyal bünyede nasıl huzursuzluklar çıkacağını toplumu bir insan vücûduna benzeterek şöyle anlatmıştır: ‘Bazı organları hasta olan bir insanın vücudu nasıl zayıf ve güçsüz düşerse; düşmanlıkların yaygınlaştığı, birlik ruhunun kaybolduğu toplumlar da öyle güçsüzleşirler. Bu da düşmanın işine yarar. Bunun için bir milleti yıkmak isteyenler önce, o milleti meydana getiren fertler arasında ayrılık tohumları ekerek onları birbirine düşürürler. Birlik ve beraberliklerini bozarlar. Maddî ve manevî güçlerini kardeşlerine karşı kullanan ve düşmanlarını unutanlar kolayca başkalarına yem olurlar. Bu gerçek öteden beri bilindiği için, dünyaya hükmetmiş nice büyük devletler, düşmanları tarafından önce içeriden parçalanmış, sonra yıkılıp tarihten silinmişlerdir.’ Hergün yeni nifakların, bozgunculukların, tezatların ortaya atıldıgı günümüzde, birlik ve beraberlik yolunda, evlerimizden başlayarak, herkes sorumlu oldugu noktada, şahsi düşünce ve çıkarlarını bir tarafa bırakarak, toplumsal dayanışmanın sağlanması, birlik ve beraberliğin temin edilmesi için gayret göstermeli, bunu yaparken adalet ve hakkaniyetten şaşmadan davranmalıdır. Bugün birlik ve dirlik günüdür.Ben değil, biz zamanıdır.Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘Tefrika girmeden bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.Sen, ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır. Milletler için, işte kıyamet o zamandır’

Bugün bir kez daha görüyorum ki bizler bir olmayı başarmışız.Birliğimizin daim olması ve arttırılması dileğiyle hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum.’dedi.

Programın katılımcıları arasında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, GÜDEF Başkanı Vahit Olgun, ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya, ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, ŞEKAV Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Canan, Sadi Yazıcı, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcıları Şiran Sadık Köyü Dernek Başkanı Selim Demir, Ozanca Köyü Dernek Başkanı Selahattin Uslu, Güreş Köyü Dernek Başkanı Binali Çubukçu, Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Turan Alemin, Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Temel Olgun, Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Ünal Pezük, Ataşehir Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Ekrem Çiçek, Beykoz Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Tahir Soylu, Ak Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi Aday adayı Sezgin Toruk, Cevdet Alemin, Ak Parti Silivri Belediye Meclis üyesi aday adayı Ayhan Yazıcı,Aydıntepe Mahalle Muhtar adayı Namık Söğüt ve TUZGEM Öğrencileri vardı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48