banner333

banner309

Telmeli Çocuklar Duygulandırdı

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Derneği 18 yaş altı çocuklar için Telme Köyü Sevgisi konulu şiir yarışması düzenledi.

Dernek 19.02.2021, 21:54 19.02.2021, 22:00
Telmeli Çocuklar Duygulandırdı
banner400

Yarışmaya katılımın yoğun olması herkesi memnun etti.Yarışma sonucunun açıklanmasıyla birlikte ise duygulandıran bir gelişme yaşandı.1. seçilen şiirin sahibi Hayrunnisa Yazıcı ve 2. seçilen şiirin sahibi Tayyip Muhammed Yazıcı dernek yönetimine bir yazı gönderdiler. Yazıda teşekkürlerini dile getiren çocuklar; kazandıkları 1 çeyrek altın ve 1 gram altını pandemiden dolayı işini kaybetmiş hemşehrilerine ve okuyan gençlere verilmek üzere Telme Köyü Derneği’ne bağışladıklarını bildirdiler.

Bu güzel gelişmenin akabinde ise şiir yazmaya nasıl karar verdiklerini şu dizelerle ifade ettiler: Merhaba, küçük yaştan itibaren her yaz köyümüze gideriz. Oranın yeri hep başkadır bizim için. Okullar biter, koşa koşa tatil yapmak için gideriz; köyümüzü gezer, büyüklerimizi ziyaret ederiz. Ailemizin bize aşılamış olduğu köy sevgisine yıllarca sahip çıkmaya çalışacağız.
Ailemizin de desteği ile yarışmaya katılmaya karar verdik. Birkaç gün boyunca bir şeyler karaladık, köye giderken içimizden geçenleri kağıda dökmeye çalıştık. En çok da pandemi sebebiyle köye gidememiş olmanın verdiği özlemle yazmış olduk. Ayrıca yazarken anne- babamızı da düşündük. Onların memleket özlemini...
Yaşanan gelişmeden dolayı hayli duygulanan Dernek Başkanı Mimar Alpay Yazıcı ise şunları söyledi: Öncelikle bizi duygulandıran bu kardeşlerimize teşekkür ederim. Paylaşmaya verdiğimiz önemin çocuklarada sirayet etmiş olması son derece önemli. Onların bu yaklaşımı geleceğe daha umutla bakmamıza vesile oluyor. İyi ki varsınız çocuklar…
Yarışmaya katılım oldukça yüksekti. Bu bizi hayli memnun etti. Yarışmayı düzenlemekteki gayemiz, çocuklarımıza topraklarımızı sevdirebilmek ve onların Telme’ ye olan bakış açılarını  görebilmekti. Köyümüze yakışan bir şekilde yarışma sonuçlandı.Tüm şiirlerin  kendi içinde ayrı bir güzelliği vardı. Yarışmaya başvuran tüm şiirler profesyonel komisyon üyeleri tarafından adil bir şekilde değerlendirildi. Şiirlerin değerlendirilme kıstaslarıda yarışmacılarla paylaşıldı.Yarışma neticesinde 1. Hayrunnisa Yazıcı, 2. Tayyip Muhammed Yazıcı, 3. Ahmed Faruk Aydın oldu. Ödüllerimiz ise; 1.ye çeyrek altın,i 2.’ye gram altın, 3.ye ise hediye çeki idi. 
Yarışmaya katılan tüm kardeşlerimizi tebrik ederim, yolları açık olsun inşallah.Gençlerimize yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11