banner333

banner309

Tacettin Türkmen, Adaylığını Açıkladı

26 Ocak yapılacak olan Gümüşhane Şiran İncedere köyü Derneği olağan kongresi için Tacettin Türkmen başkan adaylığını açıkladı.

Dernek 11.01.2014, 00:50 11.01.2014, 00:56
Tacettin Türkmen, Adaylığını Açıkladı
banner400
26 Ocak gerçekleşecek Gümüşhane Şiran İncedere köyü derneği olağan kongresinde adaylığını açıklayan Tacettin Türkmen, neden aday olduğuna dair bir açıklama yaptı. Olağan kongre öncesi daha önce Selçuk Ekiz'de adaylığını açıklamaştı.

Başkan adayı Tacettin Türkmen yapmış olduğu basın açıklaması;

Sevgili İncedere Köyü Sakinleri;

Bildiğiniz üzere derneğimiz 1990 yılında faaliyetlerine başlamış, merkezi Esenyurt’ta olan bir köy derneğidir. Lakin Köy Derneği olmasına rağmen, kurumsal yapısı ve üye sayısı ile birçok ilçe ve hatta il derneğinden daha güçlü bir yapıya sahiptir.
Değerli köylülerim, Dernekçilik gerçekten de meşakkatli bir iştir, kurmak kolaydır ama sürdürebilmek büyük özveri istemektedir. Bu sebeple, dernek faaliyetlerimizin aksamadan bugünlere ulaşmasına katkı sağlayan tüm geçmiş yönetim kurulu başkanlarına, yönetim ve denetim kurulu üyelerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.
Köyümüzde yıllardır özlemini duyduğumuz birlik ve beraberliğimizin çatısını oluşturacak, hiçbir olumsuzluğa meydan vermeden tüm köylülerimizi kucaklayarak, hizmet etmek istiyorum.
Bizler; geçmişi tartışarak değil, geleceğimizi konuşarak ilerlemek istiyoruz.
Bizler geçmişimizi, örf ve adetlerimizi hatırlayarak ve bunun gelecek nesillere aktarılmasını sağlayabilmek için; 1990’dan günümüze kadar gerçekleştirilen dernek faaliyetlerini, bir araya getirerek arşiv oluşturmak istiyoruz. Arşivin yanı sıra köyümüzün, tanınırlığını artırabilmek için kısa film çektirmek ve köyümüze katkı sağlamak istiyoruz.
Böylece geleneklerimizin yaşatılması ve devam ettirilmesine vesile olmamız şüphesiz hepimiz için, bir mutluluk kaynağı olacaktır.
Derneğimizin mevcut üye sayısını artırarak yeni üyelerimizde bir aidiyet duygusu oluşturmak istiyoruz. Bu sebeple derneğimizin yapacağı organizasyonlarda eski ve yeni nesillerimizi daha rahat bir araya getirebilecek ve birbirlerini tanımaları için kendilerine olanak sağlamış olacağız.
Derneğimizin tüzüğünde değişiklikler gerçekleştirerek, hizmet etmek isteyen kardeşlerimizin daha aktif rol alabilmelerini sağlayacağız.
Bizlerden sonra gelecek olan nesiller, derneğimizi uzun yıllar yaşatacak ve mevcut olan bu yapımızı daha ileriye taşıyabilmek için çaba sarf edecektirler. Bu yüzden üniversite ve lise öğrenimlerine devam eden gençlerimize ait bir komisyon kurarak, derneğimizin temellerini sağlamlaştırmak istiyoruz. Bu süreçte eğitimlerini sürdüren genç kardeşlerimize de burs imkânı sağlayarak, öğrenim dönemlerinde kendilerine destek olmak istiyoruz.
Birlikten kuvvet doğar misali, birlik ve beraberliğimizin devam etmesi, tüm dernek mensuplarının menfaatine olacağının, bilinci içersinde, her üyemizin 26 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olağan kongremizde, üzerine düşen görevi yapacağına inanıyorum.
Bizim için önemli olan, dernek mensuplarının menfaatleridir.
Bu yüzden yeni dönemde Dernek başkanlığı için adaylığımı açıklamış bulunuyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte sizlerinde katkıları ile daha aktif bir dernek olabilmek için yorulmadan çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerim ile hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Gümüşhane Şiran İncedere Köyü Dernek Başkan Adayı Tacettin TÜRKMEN

 


Yorumlar (1)
yılmaz yıldız 10 yıl önce
sizi ve köyümüze hayırlı olsun


asyıldız madencilik ltd şti
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39