banner333

banner309

Sultanbeyli Gümüşhaneli Hemşehrilerin Birlik Coşkusu

Sultanbeyli Gümüşhane İli ve İlçeleri Derneği her yıl sonunda düzenlenen Danışma Meclisi programı bu yıl yoğun katılımlı hemşehri buluşması olarak yapıldı.

Dernek 15.01.2018, 14:37 16.01.2018, 08:38
Sultanbeyli Gümüşhaneli Hemşehrilerin Birlik Coşkusu
banner400

Sultanbeyli Gümüşhane İli ve İlçeleri Derneği her yıl sonunda düzenlenen Danışma Meclisi programı bu yıl yoğun katılımlı hemşehri buluşması olarak yapıldı.

Programda açılış konuşması yapan dernek başkanı Abdulkerim Yıldız “Dernek olarak geleneksel hale getirdikleri ve her yıl sonu veya başında yaptıkları danışma kurulu programını bu yıl bütün hemşehrilerimizi davet ederek ,birlik ve beraberlik duygusunu öne çıkararak Gümüşhaneli Hemşehri Buluşması olarak yaptıklarını söyledi.” Yıldız konuşmasında dernek faaliyetlerini özetleyerek “Sultanbeyli ilçemizde hemşehrilerimize yönelik hemşehrilerimizin bilgi ve birikimlerini artıracak kendileriniz ilçe yaşayan hemşehri topluluklarından daha nitelikli hale getirecek çalışmalar yapıyoruz. Bu faaliyetlerin bir kısmı özellikle derneğimizi farklı kılan Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yapılan eğitim faaliyetleridir. Bu faaliyetler Belediye işbirliğinde Girişimcilik ve Ustalık Kursları, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Gençlerimize yönelik Bilgisayar Kursu, Yöresel Folklor ve Bağlama (Saz) Kursları düzenledik. Yine üyelerimiz, hemşehrilerimiz için Arıcılık Kursları, Meyve Yetiştiriciliği, Ceviz Yetiştiriciliği, Seracılık Kursları ve Emlak Danışmanlığı Kursları düzenledik.” dedi

Dernek Başkanı Yıldız başta dernek faaliyetlerinde işbirliği yaptıkları Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve diğer kurum müdürlerine, dernek faaliyetlerine destek veren tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Programda Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay Gümüşhaneli hemşehrilerinin kendinde yerinin farklı olduğunu dile getirerek; Geçmiş dönemde Kelkit Kaymakamı olarak görev yaptığını bu dönemde çok güzel hatıralarının olduğunu, daha sonra yine görev yaptığı birçok yerde Gümüşhane hemşehrilerin memleket sevdalısı olduklarını gördüğünü, dernek faaliyetlerini takip ettiğini dernek merkezini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldığını söyledi ve dernek çalışmalarında başarılar diledi.

Gecede Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuşmasında hemşehrilerine birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Sultanbeyli ilçemizdeki hemşehrilerimizin dayanışma ve kaynaşmalarında ki hassasiyetlerine teşekkür etti. Başkan Hüseyin Keskin, Gümüşhane Derneğinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini farklı çalışmalar yaparak hemşehrilerinin bilgi birikimlerine destek verdiklerini söyledi. Başkan Keskin, hemşehrilerinin yaşadıkları yerlere de sahip çıkmalarını da istedi.

Programda Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Musa Küçük ve Ak Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ve GÜDEF Genel Başkanı Tahsin Söğüt birer konuşma yaparak hemşehrileriyle duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Programda dernek merkezinde düzenlenen kurslara katılarak başarı olan kursiyerlerin kurs belgeleri katılımcılar tarafından sahiplerine verildi.

Programa Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, MHP MYK Üyesi Musa Küçük, Ak Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, GÜDEF Genel Başkanı Tahsin Söğüt, Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi İsmail Yılmaz, Belediye Encümeni Hüseyin Güner birçok il, ilçe, belde ve köy dernek başkanı ve yöneticileriyle beraber Sultanbeyli hemşehriler katıldı.

Programda hemşehri sanatçı Selahattin Tanış memleket üzerine türküler seslendirirken, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Gençlik Kolları folklor ekibi yöresel halk oyunları gösterisi yaptı. Programda bolca davul zurna eşliğinde halay çekildi. Gece toplu ikram ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45