banner333

banner309

“ŞİDEF Gençlik” Işık Üniversitesi’nde Buluştu

2019 yılının ŞİDEF Yönetim Kurulunun ilk toplantısında 13 Ocak tarihinde Avcılar Yeşilbük Beldesi Derneğinde alınan karar ile Gençlik Kolları Başkanlığına Makine Yüksek Mühendisi Burhan GÜL atanmıştı.

Dernek 05.03.2019, 14:31 05.03.2019, 14:35
“ŞİDEF Gençlik” Işık Üniversitesi’nde Buluştu
banner400

2019 yılının ŞİDEF Yönetim Kurulunun ilk toplantısında 13 Ocak tarihinde Avcılar Yeşilbük Beldesi Derneğinde alınan karar ile Gençlik Kolları Başkanlığına Makine Yüksek Mühendisi Burhan GÜL atanmıştı.

Gençlik Kolları önderliğinde 3 Mart tarihinde Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde ŞİDEF Gençlik Kolları olarak “ŞİRANLI Gençlerle Buluşuyoruz” programını yoğun katılımla gerçekleştirdiler. Programa katılımcı olarak Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İBİŞ, Yıldız Teknik Üniversitesi Dekanı Kenan AYDIN, ŞİDEF Kurucu Başkanı Serkan KAYA, GÜSİAD Başkanı Yüksek YALÇIN, GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel HAMZAOĞLU, Küçükçekmece Nükleer Enerji Kurumu Başkan Yardımcısı Bektaş KARAKELLE, Akademisyen Hamit ARSLAN, Köy Dernek Başkanları, Derneklerimiz Gençlik Kolları Başkanları, GÜNÖP Başkanı K.Furkan ÖZTÜRK ve konuklar katıldılar.

Program sunuculuğunu Gençlik Kolları Başkan Vekili A.Muhammed YILMAZ neşeli ve güler yüzlü bir sunuculuk gerçekleştirdi. Konukları selamlama konuşması yaptı. Programın yayın akışını paylaştıktan sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere Gençlik Kolları Başkanı Burhan GÜL’ü sahneye arz etti.

Gençlik Kolları Başkanı selamlamasını yaptıktan sonra farklı düşünmek ve kitap okumak üzerine 2 hususa değindi. Farklı düşünmek üzerine 1968 yılında Meksika’da gerçekleşen Olimpiyat Oyunlarında gerçekleşen sıra dışı bir olayı anlattı. Kitap okumak üzerine de dünyanın en zengin 3 adam olan Bill Gates, Warren Buffets, Jeff Bezos ortak noktalarının hayalimizden öte kitap okumak olduğunu anlatarak TÜİK verilerine değindi. Akıllı telefona ayrılan zaman 8 saat, Televizyon izlemeye ayrılan zaman 6 saat ve kitap okumaya ayrılan zamanın ise 1 dakika olduğuna dikkat çekerek farkındalık oluşturmak istedi. Daha sonrasında “BİR KİTAP 1001 GÖNÜL” sosyal sorumluluk projeleri hakkında konuştu. Genç başkan görevi aldıkları zamandan bu zamana kadar yapılan çalışmaları ve yapılacak çalışmaları anlatması için başkan yardımcısı Salih EKMEN’i sahneye davet etti.

Başkan yardımcısı gençlik kolları olarak ilk icraatlerinin görevin ertesi günü köy dernek başkanlarını arayıp gençlik kollarının olup, olmadığını öğrendiklerini dile getirdi. Var olan gençlik kolları başkanları ile irtibata geçtikleri, “Biz Birlikte Daha Güçlüyüz” mottosuyla yola çıktıklarını, ŞİDEF ana sayfası üzerinden iş ilanları paylaşımlarının yapıldığını, 1 ayda 200 üye 1 senede 1000 üye dediklerini ve 29 günde ise 200 üyeye ulaştıklarını dile getirdi. LCW ile kışlık kıyafet yardımı hakkında bilgi verdi ve gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında değindi.

Sunucu sahneye ŞİDEF Kurucu Başkanı Serkan KAYA’yı arz etti. Konuşmalarını gerçekleştiren başkan gençlik kollarının çok kısa zaman içerisinde büyük başarılara imza atarak kendilerinden her alanda söz ettirmeyi başardıklarını dile getirdi.

GÜSİAD Başkanı Yüksel YALÇIN gençlere eğitim tabanlı Gelişim, Girişim ve Değişim süreçleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İBİŞ gençliğin önemi üzerinde durdu ve Steve Jobs’un ölmeden önce yazdığı son mektubu üzerinde durarak gençlere nasihat verdi.

ŞİDEF Başkan Yardımcılarından Yaser SARI Gençlik Kollarına ev sahipliği yapan Işık Üniversitesi Rektörüne Plaket takdim etti.

Başkan Yardımcısı Mehmet YETİM ise Karete alanında 2 dalda birinci olan Eylül AYDIN a hediyesini takdim etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Kenan AYDIN hocamız ise gençlere Endüstri 4.0, dijital dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel HAMZAOĞLU eğitimin önemini anlattı ve aile yapısının önemi üzerine değindi.

Program sonuna doğru serbest kürsü yapılarak katılımcıların fikir ve düşünceleri alındı. Gençlik kollarından beklentilerin neler olduğunu dile getirdiler. Katılımcılarla beraber toplu fotoğraf çekilerek program bitirildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39