banner333

banner309

Seydibaba Platformu Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Seydibaba Platformu’nun 2019 yılının ilk toplantısı "İstişare ve Hasbihal" başlığıyla gerçekleştirildi.

Dernek 07.01.2019, 22:17
Seydibaba Platformu Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı
banner400

Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’nde yerel seçimlerden önce gerçekleşen istişare toplantısına, Küçükçekmece Belediyesi meclis üyesi aday adayı ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci ve Beylikdüzü Belediyesi meclis üyesi aday adayı BEYGÜDER Başkanı Turgay Yalçın, Seydibaba köyü muhtar adayı Mevlüt Yalçın katıldı.

“VAKİT BİRLİK, HİZMET VAKTİ”

Küçükçekmece'den Ak Parti meclis üyesi aday adayı Ramazan Kahveci; "Birlik ve beraberliğimiz, her şeyin önünde gelir. Siyasal alanda bir birimizi desteklememiz çok önemli. Kısmet olur seçilirsek çalışmalarımızı ve sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışacağımız gibi, sosyal aktiviteleri de birlikte projelendirme yapacağız. Bizler her aklın istişare ile daha güçlü olacağına inancımız tamdır. Önemli olan milletin meselelerine vakıf olmak, milletimizin yararına projeler ortaya koymak" dedi. Kahveci sözlerine şu şekilde devam etti; "Geçmişten gelen bir tecrübemiz var, yıllardır, STK çalışmalarında bulunmamızın da ötesinde siyasi bir geçmişimiz ve tecrübemiz var, bu tecrübeyi, birikimi en iyi şekilde değerlendirmek, paylaşmak ve milletimizin yararına kullanmak için meclis üyeliğine müracaat yaptım. Rabbim utandırmasın insanımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Vakit birlik vakti, vakit hizmet vakti.”

Beylikdüzü'den Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi aday adayı Turgay Yalçın ise şunları belirtti; "Daha önce Beylikdüzü'de meclis üyeliği yaptım, çeşitli STK'larda görevler de bulundum, edinmiş olduğum bu tecrübeyle yeni dönemde de hizmet etmeye ve milletimizin sorunlarını çözmeye adayım. Seçildiğimiz taktirde hemşehrilerimizle ve tüm köylülerimizle koordineli çalışmaya hazırım.”
 
Ardından Seydibaba Köyü muhtar adayı Mevlüt Yalçın söz alarak şunları belirtti; "Öncelikle köyümüzü ve insanlarımızı çok seviyorum.  Başta köy sınırlarımız olmak üzere birçok sorunumuz var. Sizlerinde desteğiyle bu sorunları çözeceğimize inanıyorum. Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmamız çok önemli. Bu genç, dinamik ve eğitimli arkadaşlarla bir arada bulunmaktan gurur ve mutluluk duydum. Sizlerinde desteğiyle her sorunun üstesinden geleceğimize ve çözeceğimize inanıyorum" dedi.

“TARİHİ MİRASIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Platform adına açıklama yapan Bayram Küçük de, sosyolojik olarak, kentlerde bulunan köy STK'larının sonraki kuşaklarda etkisini daha da yitireceğini ve sona ereceğini, küreselleşen  dünyada aidiyet duygusunun köyden, yani merkezden başlayarak, kent ve köy arasındaki kültür ve yaşamın güçleneceğini belirtti. Küçük, “2019 ve 2020 yılı Seydibaba için güzel gelişmelerin ve çalışmaların başladığı bir yıl olacak. Sosyal, kültürel birçok alanda hazırlık aşamasına girdik, ayrıca tarihi mirasımıza sahip çıkmak adına projeler yazılıyor ve bu çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak.” diye konuştu. Katılımcıların fikilerini beyan ettikleri programda, hazırlanmakta olan bazı projeler konuşulup değerlendirildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37