banner333

banner309

ŞEKAV İftar Programı Eyüp Sultan'da Gerçekleşti.

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) iftar programı İstanbul’un manevi atmosferi yüksek Eyüp Sultan Camii eşrafında bulunan Sultanzade Resturant’ta gerçekleşti.

Dernek 23.06.2017, 00:33 23.06.2017, 01:00
ŞEKAV İftar Programı Eyüp Sultan'da Gerçekleşti.
banner400

ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci iftara katılım gösteren hemşerilerimize vakfın faaliyetleri ve burs hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

İftar sonrasında programa katılım gösteren hemşerilerimiz duygu ve düşüncelerini paylaştı.

ŞEKAV Başkanı Ali Başkan konuşmasında; Bölüşürsek çok oluruz, bölünürsek yok oluruz, diyerek birlik ve beraberliğin önemine değindi.

ŞEKAV’ın faaliyetlerinden kısaca bahseden Ali Beyaz iftar programına katılım gösteren hemşerilerimize teşekkürlerini iletti.

Programa katılan Gümüşhane eski milletvekili ve belediye başkanı Mustafa Canlı yaptığı konuşmasında; Gördüğüm kadarıyla ŞEKAV güzel hizmetler yapıyor. Özellikle öğrencilere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Onların elinden tutmak, çocukları okutmak en güzel iyiliktir, dedi.

GÜSİAD eski başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın konuşmasında; Burslar açısından çok güzel işler yapıyorsunuz. GÜSİAD’da görev yaptığım süre içerisinde ŞEKAV’a ve hemşerilerime teşekkür ederim. Özellikle Muammer Beyaz abiye çok teşekkür ediyorum. Maddi manevi hep yanımızda oldu, dedi.

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Hamit Örgüç konuşmasında: Ahmet Ziyaüddün Gümüşhanevi Hazretlerinin; “Muhabbetin dört çeşidi vardır: Allah’ı sevmek, Allah’ın sevdiklerini sevmek, Allah için sevmek ve Allah’la beraber sevebilmek.”  sözünü hatırlatarak İstanbul'daki STK lardan talebim var. Gümüşhanevi hazretlerinin külliyesi altında Gümüşhanevi Hazretleri için bir külliyemiz yoktur. Sayın bakanımız Fikri Işık’a bu talebimizi arz edeceğim. ŞEKAV ve derneklerimizin de bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Gümüşhanevi Hazretleri için bir Külliye kazandırmalıyız, dedi.

GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın konuşmasında; Eyüp Sultan Hazretlerinin bulunduğu yerde iftarda olmak bizim için unutulmayacak bir anı olacak. Her gittiğimiz yerde Eyüp Sultan Hazretlerinin ahlakı ile anlamlanmamız gerekiyor. ŞEKAV vakfetmeyi, vermeyi şiar edinmiştir. Gümüşhane camiasında yıldız bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. Hürmetler ediyorum, dedi.

GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt yaptığı konuşmasında; Metropol bir şehirde varlıklarını toplum üzerindeki iyi yönde değerlendiren ŞEKAV’daki kıymetli abilerimizden insanlarımıza faydalı olmaktadır.  Sadece toplumun birlikteliğini düşünen Ali Beyaz abimiz var. Bizde GÜDEF olarak inşallah STK ları biraraya toplayacak bir çalışma içerisindeyiz. Ayrıca Ümraniye Belediyesine ilettiğimiz bir talep ile Gümüşhane’de Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin adını taşıyacak bir aşevini Ümraniye Belediyemiz tamamlayacak. Ümraniye Belediyemize de teşekkür ediyorum. Mevlana hazretleri Konya için neyse Gümüşhanevi hazretleri de bizim için öyledir, dedi.

Programın sonunda PKK tarafından kaçırılan Necmettin Yılmaz’ın ailesine kavuşması için dua edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51