banner333

banner309

SAMGÜDEF heyeti Yayladağı ve Reyhanlı'da

Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu, bir heyet ile Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Dernek 30.12.2016, 19:42 30.12.2016, 21:07
SAMGÜDEF heyeti Yayladağı ve Reyhanlı'da
banner400

Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu, bir heyet ile Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Samgüdef Genel Başkanı Opr. Dr. Mustafa Seven'in Başkanlığında Özen Köyü Derneği Başkanı İhsan Kılıç ve Samgüdef Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Demir'in katıldığı gezide Yayladağ Bayırbucak Türkmen Kampı başta olmak üzere Halep'ten gelerek Reyhanlıda yaşayan savaş mağduru Suriyelilerin yaşadığı yerler ziyaret edildi.

Yayladağı ve Reyhanlı'da bulunan mültecilerin yaşadığı bölgelerdeki durumu yerinde tespit eden Samgüdef heyeti belirlenen ihtiyaçlar konusunda ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Heyet Ayrıca  devletimizin orada yaptığı ve yapmakta olduğu hizmetleri memnuniyet ile karşıladı.

Samgüdef Başkanı Mustafa Seven ayrıca "Bu kadar insan göçüne rağmen devletin olaya hakim oluşu herkese kucak açışı ve onların ihtiyaçlarını temin hususundaki başarısı memnuniyet vericidir" dedi.

Ziyaretlerinde mültecilerin yaşadıkları yerleri de yakından görme fırsatı bulan heyet, daha sonra Suriyeliler ile tercüman aracılığı ile sohbet ettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en iyi şekilde ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyen Suriyeliler, Türk halkına her zaman minnettar olduklarını ifade ettiler. Kampta bulunan çocuklarla yakından ilgilenen heyet, daha sonra kamp yetkililerinden de bilgi aldılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39