banner333

banner309

Kelkit Vadisi Badıllıları, Esenyurt’da Buluştu

Kelkit Vadisi Badıllılar Platformu üyeleri, İstanbul’da kurulumu son aşamaya gelen “Badıllı Beydilli Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BADBEYDER)”için istişare toplantısında bir araya geldiler. Toplantıya Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’de katıldı.

Dernek 06.01.2019, 16:32 06.01.2019, 16:59
Kelkit Vadisi Badıllıları, Esenyurt’da Buluştu
banner400

Kelkit Vadisi Badıllılar Platformu adına Nizami Demir, Taştan Hafo ve Erkut Kaya’nın organize ettiği kahvaltılı istişare programı Şiranlı hemşerimiz Mustafa Yazıcı’ya ait olan Esenyurt’da bulunan Yemen Kahvesi’nde gerçekleşti. 

Toplantıya Kelkit Vadisi Badıllıları yoğun ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Erkut Kaya;”Kelkit Vadisi Badıllılar Platformu adına tüm katılımcılara teşekkür ederim. Birlikteliğimiz ve yeni kurulan Badıllı Beydilli  derneğimiz hayırlı olsun. Davetimize icabet ettiğiniz için siz değerli akrabalarımıza ve Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye teşekkür ederim. Geçtiğimiz aylarda güzel bir kongre ile Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı olan akrabamız Serkan Kaya’ya Platformumuz adına bir başarı plakete takdim ediyoruz ve başarılar diliyoruz. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Kelkit Vadisi Badıllılar Platformu’na nazik davetleri için teşekkür eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe;”Badıllı aşireti Anadolu da yöremizde yoğun olan Oğuz’ların bir boyudur. Güzel birliktelik için bir araya gelmişsiniz. Ata yurtlarını akrabalık bağlarınızı unutmayarak yaptığınız bu faaliyetiniz her türlü takdirin üzerindedir. Hem sılayı atayı unutmayın hemde yaşadığınız şehirede ait olup benimseyin. Nazik davetiniz ve Beydilli Aşireti kitap hediyeniz için ayıraca teşekkür ederim” dedi.

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya;”Bizleri Kelkit Vadisi Badıllılar Platformu olarak bir araya getiren Nizami Demir, Taştan Hafo , Erkut Kaya’ya ve siz kıymetli akrabalarımıza teşekkür ederim. Ayrılıkda azap birlikte rahmet vardır. Bizler yüz yıllar önce Yurdumuzun her bir yanına dağılmış, bağları güçlü olan bir boyuz. STK olmanın önemli olduğu günümüzde bağlarımızın daha güçlü olması adına Dernek olmamız önemlidir. Bu bağlamda İstanbul’da bir çok farklı vilayetten akrabalarımızın bir araya gelmesiyle Badıllı Beydilli Derneği kuruluyor. Bizler bu derneğe güç ve destek vermeliyiz. Biz Badıllı -Beydilliler güçlü ve  birbirime bağlı bir aileyiz. Gerek nüfus gerekse nüfuz olarak ciddi bir enerjimiz var. İnşallah kurulacak olan BADBEYDER ile bu enerjimiz sinerjiye dönecektir. Şahsıma ŞİDEF Başkanlığı için plaket takdim eden her daim yanımda olan akrabalarımıza, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye, BADBEYDER Kurucu Başkanı Erdal Kaya’ya ve kurucular kuruluna, Beydilli Aşireti kitabı yazarı Mehmet Nur Şanda’ya, programa katılan siz değerli akrabalarıma teşekkür ederim” dedi.

Programa Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Şiran Dernekler Federasyonu(ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya, Badıllı Beydilli Eğitim Yarıdmlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Erdal Kaya, Giresun Çamoluk Pınarlı Mahallesi Dernek Başkanı Yüksel Küçükarslan, Çamoluk Usluca Köyü dernek başkanı Selçuk Dokgöz, Gümüşhane Şiran İncedere Köyü Dernek Başkanı Fevrü Demir, Şiran Babuş Köyü Dernek Başkanı   Mehmet Yetim, Şiran Babacan Köyü Dernek Başkanı Şeref Küçük, Şiran İncedere Köyü Kayalar Ailesi birliği başkanı Erkut Kaya, Şiran Çakırkaya Köyü Platformu Taştan Hafo, Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkan Yardımcısı Necati Kaya, ŞİDEF Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Cihat Işık, Gümüşhane Kelkit Uzunkol Köyü Derneği eski başkanı Ahmet Meral ve çok sayıda Badıllı Beydilli boyuna mensup akrabalar katıldı.

Program sonu katılanlara Şanlıurfalı badıllı araştırmacı yazarımız Mehmet Nur Şanda’nın yazdığı Beydilli Aşireti kitabı hediye edildi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11