banner333

banner309

“Halep İçin Uzat Elini” kampanyası başladı

Beşir Derneği Gümüşhane temsilcisi Fatih Özer, Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniyle mağdur olan Halep halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu kampanyayı başlattık.

Dernek 17.12.2016, 18:57
“Halep İçin Uzat Elini” kampanyası başladı
banner400

Beşir Derneği Gümüşhane temsilcisi Fatih Özer, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Halep için acil ihtiyaçların belirlendiğini ve bir kampanya başlatıldığını ifade eden tüm Gümüşhanelilerden yardım talep etti.

Özer, yaptığı açıklamada yürüttükleri insani yardım çalışmaları kapsamında son günlerde Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniyle mağdur olan Halep halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her şekilde göstermek için “Halep İçin Uzat Elini” kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Türkiye genelinde 12 noktada oluşturulan toplama ve transfer depoları ile toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatlarının yapılacağını kaydeden Özer, “Sınırda Akçakale, Kilis, Reyhanlı, Yayla dağında bulunan koordinasyon merkezlerimizin kapasitesini artırmak suretiyle bu acil durumun etkin yönetilmesi sağlanmaktadır. Ekiplerimiz ve ortak çalıştığımız Suriyeli sivil toplum örgütleri ile Suriye içerisinde bu yardım malzemelerinin dağıtımı bizzat bizim tarafımızdan kontrollü olarak yapılmakta ve nihai kullanıcı Suriyeli mazlum sivil halk ve diğer ihtiyaç sahipleri olmaktadır. Türkiye’nin öncülüğünde varılan anlaşma sonrası önümüzdeki günlerde açılmasını umduğumuz koridordan 100.000 den fazla Halep halkının sınırlarımıza gelmesi bekleniyor. Kilis’te bulunan aşevi ve fırınımızın üretim kapasitesini arttırabilmemiz ve gelen muhacir kardeşlerimize Reyhanlı ve diğer noktalarda da etkin ve yaygın hizmet verebilmemiz için acil desteğe ihtiyacımız vardır. Var olan 100 bin kapasiteli fırına ilave olarak sahada daha yaygın ve etkin yardım için 2 tane mobil fırın temin edilerek çalışmalara dâhil edilecektir. Yine mevcut 10 bin kişilik aşevimize ek olarak 2 tane mobil aşevi temin edilerek kardeşlerimize günlük sıcak yemek ikram etmenin gayretinde olacağız” dedi.

Azez kırsalında kurulan çadır kentler gibi yeni kamp alanları oluşturularak Halep halkının konaklamasının sağlanacağını dile getiren Özer, “Tüm bu çalışmaları 5 yıldır bağışçılarımızın desteği ile yürütmekteyiz. Bundan sonrada aziz milletimizin başlattığı bu yardım seferberliği ile tüm bu yardım faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlamaktayız” diye konuştu.

Kampanyaya vatandaşların ayni ve nakdi yardımda bulunabileceğini dile getiren Özer, kampanya için gelen ayni ve nakdi bağışların başta Halepliler olmak üzere Suriyeliler ve diğer tüm ihtiyaç sahipleri için kullanılacağını ifade etti.

Sms ile Bağış İçin: Halep Yaz, 4042’ye gönder, 5 TL bağışta bulunun.

Online Bağış İçin : www.besir.org.tr

Banka Hesap Numarasıyla Bağış İçin: (Banka Hesabı Masrafsızdır)
T.C. Ziraat Bankası: Gebze Bağdat Caddesi Şubesi (1728) - Swift Kod: TCZBTR2A
Hesap No: 57461050-5077 İban No: TR 0600 0100 1728 5746 1050 5077

Özer acil ihtiyaç malzeme listesini ise şöyle sıraladı:

-    İlk etapta kırsala gelenlerin Gıda, Barınma, Temizlik malzemeleri gibi hemen kullanabilmeleri için,
o    Hazır konserve yiyecekler, Konserve Ton Balığı, küçük boy paketlerde reçel, helva, zeytin, bal, 1,5 Lt ve 5 Lt Su, Bisküvi, Çocuk Maması, Ekmek, Hazır gıda kolileri
o    Kışlık Mont, Kaban ve Bot (Bay, Bayan, Çocuk), Çorap, İç Çamaşırı, Kazak, Eldiven, Bere, atkı
o    Çadır, Hasır, Sünger Yatak, Battaniye, Çadır Üstü Tente, Halı, Metal Mutfak gereçleri, Plastik Kova, leğen ve saklama kapları ( Bir çadır için 6 kişilik malzeme paketi hazırlanabilir. Çatal, Kaşık, Tabak, Bardak, Demlik, Leğen v.b. )
o    El Sabunu, Şampuan, Banyo Sabunu, Islak Mendil, Çocuk Bezi, Kadın Pedi, Elde Çamaşır Yıkamak İçin Deterjan, Bulaşık deterjanı
-    Fırın için un göndermeyi planlayanlar 1 tır için malzeme listesi
o    500 çuval un (50kg), 500 kg Şeker, 750 kg Kuru Pak Maya, 500 kg tuz ilave edebilirlerse ekmek yapmaya hazır bir paket olmuş olur
o    Bunlar ayrı ayrıda gönderilebilir ekmek veya dağıtım için kullanılabilir.
-    Aşaevi için veya dağıtılmak için
o    Domates Salçası
o    Ayçiçek Yağı
o    Kuru Fasulye
o    Nohut
o    Kırmızı Mercimek
o    Yeşil Mercimek
o    Pilavlık Bulgur
o    Baldo Pirinç (Kırık pirinç olmayacak)
o    Patates
o    Soğan

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11