banner333

banner309

GÜSİAD, Vali Taşbilek’i Konuk Etti

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) tarafından düzenlenen ‘Gümüşhane ve İş Dünyası’ temalı programa katıldı. ‘Hürmet görmeye değil, hizmet etmeye geldik’ diyen Vali Taşbilek, işadamlarına detaylı bir sunum yaptı.

Dernek 30.09.2019, 07:56 30.09.2019, 21:20
GÜSİAD, Vali Taşbilek’i Konuk Etti
banner400

Gümüşhane  Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) tarafından düzenlenen ‘Gümüşhane ve İş Dünyası’ temalı programa katıldı. ‘Hürmet görmeye değil, hizmet etmeye geldik’ diyen Vali Taşbilek, işadamlarına detaylı bir sunum yaptı.

“Turizm temalı gelişim programı ana programımız”

Gümüşhaneli hemşerimiz Çetin Gül'e ait Topkapı Double Tree by Hilton otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada Gümüşhane’de 10 aylık görev sürecinde şehrin gelişimi için gayret ettiklerini, bu kapsamda özellikle turizm başta olmak üzere şehrin altyapı, üst yapının yanında turizm ve üretime dönük başlıklarda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Taşbilek, turizm başlığında özellikle Süleymaniye’yi bu işin merkezine aldıklarını, yeni tamamlanan oteli en kısa zamanda işletmeye alacaklarını, Rum okulunun restorasyonundan sonra o bölgede büyük hareketlilik beklediklerini söyledi.

Bunun yanında Kanadalı bir firmaya kayak merkezinin projesini çalıştırdıklarını, önümüzdeki 3-5 yıl içinde bölgede en önemli gündemin Süleymaniye olacağını kaydeden Vali Taşbilek, önümüzdeki birkaç yıl içinde işletmeye açılacak Gümüşhane Bayburt Havaalanı ve yeni Zigana Tünelinden sonra bölgenin tam bir turizm destinasyonuna evrileceğini söyledi.

IFrame

Vali Taşbilek, Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesindeki parsellerden 26 tanesinin hala boş olduğunu, bu alanların yatırımcı beklediğini belirterek, 5. bölge avantajlarında olan Gümüşhane’nin Sanayi Bakanlığının yayımladığı özel ürünlerde yapılacak yatırımlarda 6. bölge teşvikleri alacağını tekrar hatırlattı.

“Hürmet görmeye değil, hizmet etmeye geldik”

GÜSİAD’la Gümüşhane’nin ticari ve endüstriyel gelişimi adına en az yılda bir olmak üzere bir araya gelmeye hazır olduklarını, hatta bu buluşmaları daha da sıklaştırabileceklerini ifade eden Vali Taşbilek, “Hürmet görmeye değil, hizmet etmeye geldik” diyerek GÜSİAD üyelerine yaklaşık bir saati bulan detaylı bir sunum yaptı. 

Sunumun ardından günün anısına GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın Vali Taşbilek’e plaket takdim etti. 

Ayrıca GÜSİAD Zonguldak temsilcisi Elmas Mermer yönetim kurulu üyesi Fatih Yıldırım Vali Taşbilek’e, Adının yazılı olduğu mermer isimlik hediye etti.

Program açılışında GÜSİAD’ın kuruluş öyküsünü kısa bir girişle anlatan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise GÜSİAD’ın faaliyetleri, temsilcilikleri ve şubeleri ile birlikte faaliyet alanlarını anlattı.

IFrame“Büyük ekonomileri güçlü endüstriler oluşturur”

Büyük ekonomileri güçlü endüstrilerin oluşturduğunu kaydeden Yalçın, “Ekonomimizi büyütmemiz için en küçük atölyemizden büyük ölçekli sanayicilerimize kadar siyasi erkin sorumluluklarına ilave olarak birey birey, kurum kurum destek vermemiz gerekiyor. Birbirimizin iş alanına destek vermeli, gerek iç piyasa gerekse ihracata dönük pazar genişlemesi için gayret etmeliyiz. Valilerimiz ve yerel yöneticilerimizden beklentilerimiz bu alanda yatırımcıların ve girişimcilerin önünün açılması, desteklenmesi. Türkiye’yi Avrasya’nın üretim üssü haline getirilmesi için her türlü çabaya güç vermeleridir. Yatırımcılarımızı destekler ve motive edersek, sanayi istihdamına dönük somut sonuçlar alırız. Bunun için, Gümüşhane Valimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret Sanayi Odamızla birlikte bölgede yatırım imkanlarını değerlendirebileceğimiz çalışmalar yapmak arzusundayız” dedi.

Karakullukçu sektörü değerlendirdi

GÜSİAD İnşaat Sektör Komite Başkanı Cahit Karakullukçu ise değişen dünyada makroiktisadi verilerle birlikte teknolojinin seyrini, dış politik analizle birlikte yaptı. 

Artık büyük ülke küçük ülke olmadığını, sanayisi ve teknolojisiyle önde olan, geride kalan ülkeler olduğunu kaydeden Karakullukçu, Türkiye’de inşaat sektörünün durum analizini yaparak 1 milyon civarında bitmiş hazır konut stoğunun olduğunu, yarı tamamlarla birlikte 3 milyonu bulduğunu ifade ederek, inşaat sektörü için kısa ve orta vadede en iyi gelişmenin kentsel dönüşüm süreçlerinin hızlandırılmasının olacağını söyledi. Karakullukçu, Gümüşhane’nin genel ekonomik seyirden etkilendiğini ifade ederek, Gümüşhane’de mimari projelerin tarihsel dokuyu içeren tarza dönüşümü konusuna dikkat çekti.

“Gümüşhaneli iş dünyası Gümüşhane’nin gelişimine duyarlı”

Programda söz alan GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın ise GÜSİAD olarak kurulduklarından bu yana eğitim ve turizm başta olmak üzere iş dünyasını ilgilendiren bir çok konuyu gündeme aldıklarını belirterek, “Süleymaniye GÜSİAD’ın en önemli gündemlerinden biri olmuştur. Sayın Valimizin sunuşunda bu konuyu özenle dikkate alması hepimizi mutlu etmiştir. İsviçre gezimizle başlayan bu konudaki ilk girişimimiz Beypazarı, Eskişehir Odunpazarı ve Safranbolu ziyaretleri ile devam etmiş ve bunların sonuçlarını önceki dönem Valilerimiz ve belediye başkanlarımızla paylaştığımız örneklerdir. Süleymaniye, Gümüşhane turizminin mihenk taşıdır. Bunun yanında Krom Vadisi, Santa Antik Kent, İmera, Artabel gölleri turizm adına yapılacak yatırımlarla bölgeyi yıldızlaştıracaktır. Valiliğimiz tarafından bu konularda yapılacak programlarda GÜSİAD olarak hep yanlarında destek olarak yer alacağız” diye konuştu.

Programda İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı da selamlama konuşması yaparak, “Artık yeni görev yerimiz itibarıyla burada olacağımızdan GÜSİAD’ın yapacağı çalışmalarda üstümüze düşen her türlü desteğe varız” ifadelerini kullandı.

Program moderatörlüğünü GÜSİAD yönetim kurulu üyesi Serkan Kaya’nın yaptığı etkinlikte, GÜSİAD’ın yeni atanan Ege Bölge Temsilcisi Murat Koç, Bursa İl Temsilcisi Fatih Köse’ye görev beratları Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın tarafından takdim edildi. 

Programa İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü Mustafa Canlı, GÜMÜP Başkanı Hasan Pezük, GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Gümüşhane Hukukçular Platformu Başkanı Av.Süleyman Aydın, Süleymaniye Platformu Başkanı Dr.Metin Akagün, Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş, ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya , ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, GÜSİAD Gebze Temsilcisi Tuna Coşkun, GÜSİAD yönetim kurulu üyesi ve GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt, Genç GÜSİAD Başkanı Yener Beyaz, Gümüşhane GÜSİAD eski Başkanı Ali Ateş, Kadın Avukatlar Dernek Başkanı Av.Süreyya Turan, İstanbul Gümüşhanespor Başkanı Av.Emsal Gürler, GÜSİAD Zonguldak Temsilcisi Fatih Yıldırım, Eğitim Komitesi Başkanı Hamit Arslan katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59