banner333

banner309

GÜSİAD Süleymaniye Turizm Merkezi İçin Toplandı

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği GÜSİAD, son zamanlarda ulusal basında da yer alan Gümüşhane Süleymaniye mahallesindeki turizm yatırımlarının yapılması adına, yeni yolların eski tarihi kentin imar dokusuna paralel yürümediği ifadeleri üzerine bir değerlendirme yaptı.

Dernek 13.04.2017, 19:19 14.04.2017, 09:36
GÜSİAD Süleymaniye Turizm Merkezi İçin Toplandı
banner400

Konu üzerinde detay bilgiler toplanması sürecinde Güsiad Genel Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın şunları söyledi;

Süleymaniye her Gümüşhaneli'nin olduğu gibi Güsiad için de çok özel ve  kıymetli tarihi yerlerimizdendir. Süleymaniye üzerine tam günlük bir çalıştayı icra eden Güsiad, aynı zamanda bu çalıştayını kitap haline getirerek tarihi bir çalışma yapmıştır. Bunun dışında her önemli programda Süleymaniye Turizm Merkezinin Gümüşhaneye özel bir cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda da çok gayretler sarfedilmiştir. TURSAb Başkanının koordinasyonunda istanbuldan Gümüşhaneye Tur Paketi programının şekillenmesi adına çalışma yapılmıştır. Bütün bunların altında bacasız sanayi dediğimiz Turizm Yatırımının güzel ilimizde cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladık. Ancak son zamanlarda buraya dönük basında izlediğimiz kadarı ile yapılan yol çalışmalarında kentin tarihi orjinalliğinden uzaklaşan bir seviyeye geldiği konusunda bilgiler alınca konuyu duyarlı bir STK penceresinden değerlendirmek istedik. Bugün burada konu hakkında Süleymaniyenin eski tarihi fotoğrafları orjinaline yakın kent estetiklerini tartıştık. Konunun uzmanlarını ve ulusal basındaki haberlerini yorumladık.  Biz Gümüşhanemizin değerli yetkililerinin Süleymaniye projesinde başından beri iyi niyetli olduklarına kanaat ediyoruz. Ancak, bir kaç teknik eksiklikten oluştuğunu düşündüğümüz ihmal tarihi mekanda bir daha geri döndürülemeyecek hatalara sebep olabileceğini düşünüyor ve dikkat çekiyoruz. 
Bu kapsamda Güsiad bünyesinde,  Süleymaniye'nin Turizm mekanı oluşturulması üzere yapılacak her projeyi izleme,bilgi alma ve üyelerimizi bilgilendirme süreçlerinde derneğimiz yönetim kurulu tarafından tam yetkili bir "Süleymaniye Platformu" oluşturulmuştur. Kurulmuş bu platformumuzun başkanlığına aynı zamanda kendisi de Süleymaniyeli olan , yönetim kurulu üyemiz Sn.Metin Akagün beyi atandığı  listede yer alan 7 kişilik bir ekip yakın zamanda Gümüşhane'ye bu konuda bir seyahatte bulunacaktır, amacımız tarihi dokunun orjinalinden uzaklaştırılmaması ve sonuçta her Gümüşhanelinin içine sinen bir kentin profosyonel tasarımını kurabilmektir, dedi.
Önümüzdeki günlerde Süleymaniye Platformu'muz incelemeleri ve başta Gümüşhane Valiliğimiz olmak üzere yetkili birimlerimiz ile görüşmeleri tamamlayıp gelişmeleri paylaşacaklardır. Amacımız, Süleymaniyenin amaca uygun tarihi özelliklerinin orjinalliğini koruyarak bölge için bir turizm merkezi haline gelmesine katkı sağlamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz, dedi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48