banner333

banner309

GÜSİAD Öğrenci Yurdu Törenle Açıldı

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GÜSİAD) dan İstanbul Esenyurt’ta 2,9 milyon TL’ye mal olan 200 yatak kapasiteli ve geliri burs olarak dönecek olan kız yurdunun açılışı yapıldı.

Dernek 28.05.2017, 02:11 28.05.2017, 02:26
GÜSİAD Öğrenci Yurdu Törenle Açıldı
banner400

İstanbul Esenyurt’ta yapımı tamamlanan öğrenci yurdu,  Güsiad üyeleri bürokratlar, milletvekilleri ve sicil toplum kuruluşlarının katılımıyla törenle açıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Güsiad Genel Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın şunları paylaştı;
- Güsiad eğitimi hep öncelikleri arasında koymuştur. Bugüne kadar toplam 5.007 Öğrencimize 2.439.300 TL’lık burs sağladık. İşadamlarımızı motive ederek Gümüşhane merkez ve ilçelerinde MYO, yurt, spor salonu, lojman gibi birimler yapılmasını sağlayarak üniversitemizin hizmetine sunulmuştur. Katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederim.

Bugün burada, yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli “Öğrenci Yurdu” nu açmak üzere bulunuyoruz. Gururluyuz ve heyecanlıyız.Bu açılışta, projemizin öyküsünü özet olarak paylaşmak istiyorum. Binanın arsasını Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneğine kurdukları kooperatif üzerinden 1988 yılında bağışlayan  işadamı hemşerilerimiz Mustafa Erdoğan, Basri Erdoğan ve kardeşlere ilk teşekkürü etmek istiyorum. O tarihte Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başkanı olan Sn. Av. K. Çetin Kantek beyin arsa ile ilgili bazı hukuki süreçleri çözümüyle birlikte  Esenyurt Belediye Başkanı değerli hemşehrimiz Sn. Necmi Kadıoğlu’nun binayı yaptığımız arsanın takasını önermişler ve toplam 1.000 m2 büyüklüğündeki arsa 31.12.2012 tarihinde GÜSİAD ve Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına ortaklı olarak tapu tescili yapılmıştır.
GÜSİAD, Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile anlaşarak inşaatın yapımını üstlenmiştir. Bu işbirliğinin gerçekleşmesi sürecinde; bir taraftan GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi diğer taraftan da Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olan değerli büyüğümüz Sn. Metin Akagün ile GÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı olan Sn. Av. K. Çetin Kantek’ ’in çok değerli katkıları olmuştur. Her iki büyüğümüze de huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.
GÜSİAD olarak  projenin yapım işini Genel Başkan Yardımcımız Sn. Yaşar Topçuoğlu’na verdik. 5 Temmuz 2013 tarihinde Esenyurt Belediye Başkanımız Sn. Necmi Kadıoğlu’nun da katılımı ile projemizin temeli atılmıştır. 2013 yılında temelini attığımız bu proje 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmış, yurt binasının işletmesi kiraya verilmiş ve Eylül ayından itibaren hizmet verilmeye başlanmıştır.
Toplam 4.330 m2 kapalı alana sahip binamız bodrum katla birlikte 7 kattır.  65 oda ve 185 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan binamızın zemin kata yapılmakta olan ilavelerle 200 öğrenci kapasitesine ulaşacağı planlanmaktadır. Neredeyse bir otel konforunda olan kız öğrenci yurdu, 24 saat kameralarla izlenmekte olup,  güvenlik kontrolleri en üst seviyededir.  Odaların hepsinde tuvalet mevcuttur. Aynı zamanda her odada TV- mini buzdolabı - oturma grubu -  geniş dolaplar- ayakkabılık ve kendilerine özel ayrılmış geniş çalışma masaları vardır. Öğrenci yurdunu işleten firma yurt içi ve yurt dışı deneyimlerini buraya aktararak üstün seviyede bir hizmet sunulmasını sağlamıştır.

Öğrenci yurdunda %15 oranında Gümüşhaneli Üniversite öğrencisi kontenjanı bulunmakta olup, bu öğrencilerimize  %20 indirimli fiyat uygulanacaktır. Buradan sağlanacak gelir de Tüm Türkiye’deki Gümüşhaneli Üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacaktır. 
GÜSİAD ve Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak; eğitime katkı sağlayacağına inandığımız böyle bir projeyi hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. Yaklaşık 4.400 m2 kapalı alana sahip bu projenin maliyeti 2.982.340 TL dir. (Bunun için 1.532.340 TL’si ayni ve nakdi bağış olarak toplanmış, 1.050.000 TL 42 aylık peşin kira alınmış ve 400.000 TL de ödenecek borcumuz bulunmaktadır)

Projeye başlama sürecinde GÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sn. Muammer Beyaz’ın “Bu proje öyle ya da böyle hayata geçirilecektir” sözü bize gereken cesareti vermiş,  kendisinin bu projede bizzati bu projenin tamamlanmasında mihenk taşı olmuştur. Kendilerine ve projenin ruhsatının alınması ve harçlarının ödenmesi süreci başta olmak üzere her aşamada desteğini arkamızda hissettiğimiz Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Necmi Kadıoğlu’na özel olarak teşekkür etmek isterim, dedi .

Programda daha sonra Gümüşhane eski milletvekili Mustafa Canlı söz alarak, yapılan hizmetlere teşekkür etti.
Gümüşhane milletvekili H.Osman Akgül ise, hükümetin Gümüşhane’de devam eden yatırımları hakkında özet bilgi vererek, sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları kalıcı hizmetlerin böyle eserlerle taçlandırılmasındaki memnuniyetlerini dile getirdi. Akgül, eğitim alanına yapılan her türlü yatırımlarda hükümetimiz son derece destek veren bir yaklaşım içindedir. Güsiad’ı bu hizmetinden dolayı tebrik ediyorum dedi.
Konuşmaların ardından, Yurt Binasının açılışına destek veren Güsiad üyelerine Genel Başkan Aydın, Milletvekili Osman Akgül ve Mustafa Canlı pilaketlerini birlikte takdim ettiler.
Ardından kurdele kesimiyle birlikte katılımcılar yurt binasındaki odaları ve hizmet bölümlerini ziyaret ettiler.

  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49