banner333

banner309

GÜSİAD Milletvekilleriyle çalıştay gerçekleştirdi

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) İstanbul'da Gümüşhane Milletvekilleri ile iş dünyasının geleceği üzerine bir çalıştay gerçekleştirdi.

Dernek 07.11.2017, 17:37 07.11.2017, 22:03
GÜSİAD Milletvekilleriyle çalıştay gerçekleştirdi
banner400

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katıldığı oturumda “Güsiad-Gümüşhane Milletvekilleri Çalıştayı” ile iş dünyasının ajandası değerlendirildi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, programın açılış konuşmasında Haziran 2017’de oluşan yeni yönetimi ile birlikte yaptıkları çalışmaların yanında GÜSİAD’ın kısa, orta ve uzun vadeli projeksiyonu hakkında bilgi verdi.

“GÜSİAD MARKALAŞMA YOLCULUĞUNDA”

1996 yılında kurulan GÜSİAD’ın Gümüşhane’nin iş dünyasında yüksek nitelikli iş programlarıyla çok başarılı aktörlere sahip olduğunu ve katma değeri yüksek kuruluşlardan birisi olduğunu kaydeden Yalçın, “Birbiriyle iş yapma becerilerini sürekli geliştiren, iş çevresine birbirlerini pazarlayan, ihracat yeteneklerini geliştiren, inovasyonu çalışmalarının bir parçası olarak gören, arge ve teknolojik gelişmelere duyarlı, üniversite sektör işbirliği çalışmalarını iş süreçlerinin önemli bir parçası olarak gören, yeni yatırım alanları ve mevcut kapasitelerini geliştirme konularında iş geliştirme programlarına duyarlı sosyal sorumluluk bilinci ile çalışan bir iş çevresi vizyonunda yol alıyoruz. Tüm süreçlerimizi mükemmelleştirme çabalarımızla markalaşma yolculuğunu benimsedik. İstanbul başta olmak üzere sürekli değer üreten yapıda SİAD’lar içinde model bir STK olmak istiyoruz” dedi.

Başkan Yalçın, programla 3 başlığı hedeflediklerini belirterek, “Gümüşhane’deki yatırım fırsatları, hükümet programlarıyla şekillenen kısa ve orta vadeli süreçte ülke genelindeki yatırım programlarındaki fırsat iş alanları ve iş adamlarımızın iş dünyasındaki temel programları olmak üzere üç başlıklı bir gündemimiz olacak” diye konuştu.

“GÜMÜŞHANE’DE SANAYİYİ DE KONUŞACAĞIZ”

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Üniversitesinin 23 bini bulan öğrenci sayısı ile öğrencilere dönük sosyal tesisler, Süleymaniye Mahallesinde butik oteller, konak restore ederek yeni işletmeler oluşturmak, kafe-restaurant gibi tesislerin açılması, yakında açılacak AVM içindeki işletmeler, Zigana’da bir beş yıldızlı otel projelerinin Gümüşhane için hemşeri iş adamları açısından yatırım alanları olabileceğine değindi. Gümüşhane’de pestil köme sektörü üretim kalitesinin bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğine değinen Akgül, glikoz ve türevi malzemeler yerine daha organik girdiler konusunda sektörü uyardı.

“CAZİBE MERKEZİ PROGRAMINI BAŞBAKANIMIZ AÇIKLAYACAK”

Cazibe merkezi programı ile Gümüşhane’de sanayiyi de konuşacak hale geleceklerini vurgulayan Akgül, şu anda bu programda bazı düzenlemeler yapıldığını Kasım ayı içinde bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanacağını belirterek, hükümetin ulaştırma alanındaki yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi verdi ve yakın zamanda açılacak yeni tünellerle ulaşımın deniz seviyesine indirilerek rampalı yollardan daha konforlu ulaşıma geçildiğini, ilave olarak havaalanı projesinin Aralık ayı içinde ihale edileceğini ve en geç iki yıl içinde hizmete açılacağını, Tersun tünelinin de ihale edilerek yapılacağını, ulaşım projeleri tamamlandığında Gümüşhane’nin bu coğrafyada yıldız şehirlerden biri olacağını sözlerine ekledi.

“HAYVANCILIK BÖLGEDE YENİ TREND OLACAK”

Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da Kelkit’te kurulacak olan Hayvancılık OSB ile Türkiye’de bu başlıkta ilk ihtisas OSB’lerden birini kurmuş olacaklarını belirterek, “Özellikle büyükbaş hayvancılık devlet destekleriyle son derece cazip hale getirilmiş, artık ahırını kurup, hayvanını veren programlarla büyükbaş hayvancılığı herkesin yapabileceği hale getirmiş bulunuyoruz. Ancak buna rağmen hayvan besiciliğinde istediğimiz yere gelemedik. Burada yatırımcıların motivasyonunda iş biraz size düşüyor dedi. Bunun yanında madenciliğin daha alması gereken çok yolu olduğunu, çevre komisyonunda olduğumuz için çevreci destekli bulunduğu yere kazandıran bir madencilik programı tavrımız olacaktır” dedi.

1 MİLYON TURİST HEDEFİ

Pektaş, Gümüşhane’de 71 gölet programının olduğunu, bunların önemli bir kısmının yapıldığını diğerlerinin de devam ettiğini, başarılı bir tarım ve hayvancılık için bunların altyapısının hazırlanması gerektiğine vurgu yaparak, yayla ve dağ turizmini geliştirecek programlar için çalıştıklarını, Limni gölü, örümcek ormanları ve Tomara Şelalesi yollarının yapıldığını, yaylaları da içine alan turizm projelerini hayata geçireceklerini ve nihayetinde hedeflerinin Gümüşhane’ye yılda 1 milyon turist getirilmesi olduğunu ifade etti.

“SATALA MERYEM ANA GİBİ OLACAK”

Satala Antik kentiyle ilgili çalışmalara başlandığını, gelecekte buranın Meryem Ana gibi din turizmini de içine alacak şekilde ilgi göreceğini ifade eden Pektaş, devreye alınacak havaalanı ile özellikle Arap ülkelerinden turist kafilelerinin geleceğini, Arap turist potansiyelinin dağ-yayla göl manzaralı destinasyonlar tercih ettikleri için bölgenin bunun için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Program sonunda Güsiad üyelerinin soruları Milletvekilleri tarafından cevaplandırılırken, devamında Gümüşhaneli Üniversite Öğretim üyelerinin bir komitede toplanarak Üniversite-Sanayi İşbirliği programı başta olmak üzere GÜSİAD’ın çalışmalarının geliştirilmesine fırsat olacağını ifade eden GÜSİAD Genel Başkanı Yalçın, Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Cemal İbiş’e bu komitenin başkanlığını, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kemal Aydn’a ise yardımcılığı görevini tevdi etmesiyle Gümüşhaneli Üniversite Üyeleri komitesi kurulmuş oldu.

Sonrasında yeni öğretim yılında Gümüşhaneli Üniversite Öğrenciler Platformu (GÜNÖP) başkanlığına Kemal Furkan Öztürk ve yardımcılığına ise Rukiye Terzi, danışma kurulu başkanlığına ise Nisa Sungur getirildi.

Topkapı Hilton Otelinde gerçekleştirilen programın sonunda milletvekillerine Gümüşhane’de el işçiliğiyle yapılan altın işlemeli sürahi hediye edildi.

Programa Güsiad yönetim kurulu üyesi GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, GÜNÖP Öğrenci topluluğundan temsilciler katıldı.


 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45