banner333

banner309

GÜSİAD, Hukukçular Platformu İle Buluştu

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) bünyesinde Nisan 2018’de kurulan ‘Gümüşhaneli Hukukçular Platformu’ iş dünyasından üyelerle bir araya geldi. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Hisar Tesislerinde yapılan toplantıda onur konuğu Adalet Eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu oldu.

Dernek 10.10.2018, 21:50
GÜSİAD, Hukukçular Platformu İle Buluştu
banner400

Programda konuşan Sungurlu, GÜSİAD kurucu üyesi olarak mümkün olduğu kadar her türlü davetlerine iştirak etmeye çalıştıklarını belirterek, “Hukukçular Platformunu önemsiyorum. Mesleğimizden bu kadar genç nesli de bir arada görmek ayrıca mutluluk vermiştir. Adalet bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli unsurlardan biridir. GÜSİAD, kuruluş amaçları doğrultusunda son derece titizlikle çalışan bir derneğimiz. Bugünkü ekonomik şartlarda iş üretmek, hizmet üretmek istihdam sağlamak en önemli meziyetlerden biri. Bunu sağlayan her hemşerimize destek vermemiz gerekiyor. Hukuk alanındaki ihtiyaçlarına destek vermek zaten meslektaşlarımızın işi. Bunun ötesinde mesleki bir hemşeri dayanışmasını da sağlaması bakımından son derece verimli olduğunu düşünüyorum. Henüz yeni kurulmuş hukukçular platformuna başarılar diliyoruz, başkanı Av.Süleyman Aydın beyin mesleki tecrübesi ve GÜSİAD’ın yönetiminde olması, en önemlisi GÜSİAD’ın bu kuruluşun arkasında olması oluşuma güç verecektir” dedi.

Hukukçular Platformu Kurucu Başkanı Av. Süleyman Aydın ise platformun, iş dünyası ile iletişim kurmanın yanında hukukçu meslektaşlar olarak birbirleriyle tanışmak, mesleki iletişimi ve bilgi akışını sağlamak ana amacı ile kurulduğunu hatırlatarak, “Her üyemiz demokratik düşüncesinde özgür, yapılanmamızda siyaset üstü anlayış esastır. İnsanların birbiriyle yaşamaya başladıkları ilk günden bu yana hakim, savcı ve avukat üçlüsü her zaman var olmuş adaletin temini için çalışmalar hep süregelmiştir. Artan ihtiyaçlar dahilinde iş adamlarımızın hukuki alanda ihtiyaçları da artmakta bizim çalışma alanımıza ihtiyaç duymaktadırlar. Bazen yurtdışı ülkelerde de hukuk alanındaki konularda meslektaşlarımızın yardımlarına ihtiyaçları da olmaktadır. Bizler üreterek istihdam sağlayarak ülkemize hizmet eden firmalarımızdan gelen bu taleplere meslektaşlar olarak destek olmak durumundayız. GÜSİAD, bir Gümüşhane markasıdır. Bizlerde bu markanın daha da güçlü olması için bu bütünün içinde yer alan güce dolayısı ile bu markaya desteklerimizle daha da güçlü kılabiliriz. Önümüzdeki aylarda meslek alanımızla ilgili daha kapsamlı etkinliklerde bir arada olmak üzere çalışmalarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜSİAD Genel Balkanı Yüksel Yalçın da vizyonlarının ‘Marka şehir Gümüşhane’ olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bizler iş insanları topluluğuyuz. Kendi alanımızdaki çalışmalarla bu vizyona destek için buradayız. Bu amacı güçlü kılmak için, iş dünyasının her alanda daha güçlü olması gerekiyor. Hukuksal alan iş dünyasının önemli alanlarından birisidir. Ticaret hukuku, iş hukuku, bankalar hukuku, borçlar hukuku, fikri ve mülkiyet hakları hukuku gibi daha birçok başlık iş dünyasını ilgilendiriyor. GÜSİAD üyelerinin bu alanındaki bilgi ve iletişim mecrasını güçlü kılmak istiyoruz. Gümüşhaneli hemşeri hukukçularımızın bu konuda organize olmuş yapıya güç vereceğine inandık. Öte yandan ülkemizdeki hukuk yapısının gelişimine katkı sağlayacak sivil bir inisiyatifi de oluşturmuş olacağız. Bu sebeple bir araya gelmiş bu güzide topluluğa sayıları 150’ye yaklaşmış iletişim ağı ile Hukukçular Platformumuza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İş dünyamızın gelişimine destek verecek diğer bir alanımız olan akademisyenlerimizi de aynı bakış açısıyla yapılandırdık, o başlıktaki çalışmalarımız da devam etmektedir. Hedefimiz, nitelikli ve organize yapılanmasıyla daha güçlü bir yapıda hizmet vermektir.”

Yalçın konuşmasında geçtiğimiz hafta gündeme gelen Süleymaniye Mahallesi ile ilgili bildirileriyle ilgili yanlış anlamalara mahal vermemek için şu ifadeleri kullandı: “Tek amacımız bu tarihi alanda yapılacak yenileme çalışmalarının orijinaline uygun/yakın yapılmasıdır. Bu bölgenin 1850’li yıllardan kalma fotoğrafları devlet arşivlerimizde ve daha birçok yerde bulunmaktadır. Bunlar en güçlü referanslardır. Dünya devletler tarihinin en güçlü miraslarından olan İstanbul’un tarihi binaları koruyamayışının sonucu bozulan şehir görüntüsü, dile getirdiğimiz bu husus için bir referanstır. Bu bölgede turizminin daha güçlü ve sürdürülebilir olması tarihi dokunun korunmasıyla mümkün olacaktır. Safranbolu, Odunpazarı, Beypazarı referans örneklerdir. Biz, bunları hatırlatmak istedik. Sayın Valimizin öncülüğünde son yıllarda turizm adına yapılmış başarılı çalışmaları hep takdir ettik. Ancak, düzeltilmesini istediğimiz hususlarda da kanaatlerimizi paylaşmamız duyarlı bir STK gereğidir. Son olarak, zaman zaman GÜSİAD Gümüşhane için ne yaptı ki şeklinde ilimizin en marka STK’sı olan topluluğumuza karşı birtakım eleştiriler olmaktadır. Her yapılanı yazmamak biraz da bizim eksiğimiz olsa gerek ki, sanırız iyi anlatamadık. Hatırlatmakta fayda var ki GÜSİAD’ın kurucu üyeliği ve öncülüğünde kurulmuş aynı zamanda ve onursal başkanımız olan Aydın Doğan’ın Gümüşhane’de Doğan Çağrı Merkezi, Kelkitte Organik Tarım Tesisleri, Meslek Yüksek Okulu, Lise Okul Binaları, Öğrenci Yurtları, Spor Salonları, Madencilik işletmesi, Sema Doğan Parkı, Kösede, Kelkitte, Şiranda, Kürtünde Kız Öğrenci Yurtları ve daha birçok yardım ve destekleri olmuştur.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38