banner333

banner309

GÜSİAD Gümüşhane Şubesi’nde Enerji Gündemi

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi Yönetim kurulu, kendilerini ziyarete gelen GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ile son dönemlerde ülke gündeminin ve iş dünyasının ana maddelerinden biri olan enerji konularını ve genel çalışma programlarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Dernek 12.03.2022, 20:05 13.03.2022, 11:29
GÜSİAD Gümüşhane Şubesi’nde Enerji Gündemi
banner400

GÜSİAD Gümüşhane Şube başkanı Murat Akçay’ın organize ettiği programda,  başkan Akçay özellikle son dönemlerde artan enerji fiyatlarıyla karmaşıklaşan piyasanın yarınlarını planlamakta çok zorluk çektiği, istikrarsız fiyat politikalarının şirketleri çok zora düşürdüğüne dikkat çekti. Dengesiz kur hareketleri piyasa ana girdilerini etkilemekte, özellikle taahhüt işi yapan üyelerimizin büyük risklerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Başta sanayiciler olmak üzere  istikrarlı piyasa koşullarının oluşabilmesinin,  kararlı Sanayi ticaret politikalarının oturması ile mümkün olabileceği ifade edildi. Firmalarımızın mali yapılarının her geçen gün zora girdiğini,  karlık bir yana ayakta durabilme mücadelesi vermektedir. Devlet desteklerinin artırılmasının yanında, bu süreçte ayağa ayakta kalmanın yolu ihracat esaslı iş yapmak ve iktisadi yapısı güçlü firmalarla işbirliği kurmak hayati önem taşımaktadır, dedi.  

GÜSİAD Genel başkanı Yüksel Yalçın ise, uzun süre pandemi dolayısıyla uzak kaldığımız etkinlikleri bundan böyle gerçekleştirebileceğiz dedi. Başkan Yalçın, GÜSİAD olarak GÜSİAD Gümüşhane şubemizle sürekli iletişim halindeyiz. İlimiz için yapılması gerekenleri sürekli istişare ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanındaki hemşeri iş ağımızla iletişimimiz var. Buraya, Gümüşhane eski belediye başkanımız ve İSTAÇ AŞ eski genel müdürü Merhum Mustafa Canlı adının verildiği İBB-İstaç  tarafından yapımı sağlanacak okulun inşaat ruhsat işlemleri için geldik. Belediye Başkanımızdan inşaat ruhsatını aldık ve yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. Bundan sonra süreç yapım işi, hızlı bir şekilde yapım işini takip edeceğiz. Bilsem okulunun Gümüşhane için kalıcı ve çok değerli bir yatırım olduğunu belirtmek isteriz. Gümüşhane'ye iş adamlarımızın okul yatırımlarını her zaman desteklediğimizi ifade etmek isteriz. Başta GÜSİAD kurucuları olmak üzere GÜSİAD üyelerimizden Gümüşhane'ye yapılmış onlarca okul, yurt, spor merkezi, ilçelerde hastane binaları olmuştur. Bunların devamı en büyük arzumuzdur. Bunun dışında bu yıl, öğrenci burslarımız ve ramazan destek paketlerimiz olacak. Geçen yıl, 500 adet dağıttığımız ramazan paketlerini bu yıl artırmayı planlıyoruz. Bu yıl yine geçen yıl olduğu gibi, erzak paketlerini Gümüşhane'den yerelden tedarik ederek dağıtacağız. Taleplerin ve dağıtım işlerini Güsiad Gümüşhane Şube başkanlığımız tarafından organize edilecektir.  

Öte yandan burs programımız her yıl olduğu gibi devam ediyor. Burslarımız öğrencilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yıl Gümüşhane Üniversitesi Vakfı için ilave 50, Spor İl Müdürlüğümüzdeki sporcu öğrencilerimize de 20 adet burs desteğimiz olacak, toplamda 320 ye yakın öğrenciye burs dağıtmış olacağız. 

Öte yandan Trabzon'daki gücümüzü daha da artırmak için temsilcilik oluşumumuzu tamamladık. Alt yapısı oturunca şube fazına geçmeyi değerlendireceğiz. Buraya yakınlığı sebebi ile Gümüşhane'den  alınacak güçlü destek Trabzondaki potansiyelimize daha da etkili kılacaktır.,dedi  

Toplantıda, Endüstriyel tesislerin Enerji Tedarik süreçleri de değerlendirildi. Bu kapsamda şube bünyesinde bir komisyon oluşturulması planlandı. GÜSİAD Şube Yönetim KuruluToplantısı,   YK Üyesi Cemil Özden'in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44