banner333

banner309

Gümüşhaneliler Başkan Ataç'ı ziyaret etti

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Dernek 01.01.2024, 22:23
Gümüşhaneliler Başkan Ataç'ı ziyaret etti
banner400

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Yapılan ziyarete Dernek Başkanı İrfan Ataman,Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan,Genel Sekreter Osman Nebioğlu,onur kurulu üyesi Prof.Dr.Cengiz Öner katıldı.

Gümüşhanelileri misafir etmekten mutlu olduğunu belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Eskişehirdeki tüm sivil toplum örgütleriyle sıcak ilişkiler içerisinde olduklarını, imkanlar ölçüsünde her zaman yardımcı olduklarını söyledi.
Başkan Ataç konuşmasında özetle “Gümüşhaneliler bende hep farklıdır. Bunu bazen çevreme anlatıyorum. Şöyle ki Ataç ailesi Gümüşhane’de de var. Bunu İzmir’de askeri hastanede vatani görevimi yaparken yaşadım. Yaşlı bir teyzenin soyadımdan dolayı bana Gümüşhanelimisin demesi hep aklımdadır. Ondan beridir kendimi hep sizden birisi olarak görürüm. Faaliyetlerinizi yakından takip ediyorum. Eskişehir’deki sosyal ve kültürel hayata katkı sağlıyorsunuz.Buda bizi mutlu ediyor. Aracılığınızla tüm hemşehrilerimizin 2024 yılını tebrik ediyorum. Yeni yılımızın gurur ve başarılarla dolu geçmesini diliyorum.” Dedi.
Dernek Başkanı İrfan Ataman’da kabulleri için Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür etti.Ataman konuşmasında: “Bizlere bugüne kadar gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı tüm üyelerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerinde bahsettiği gibi hemşehri derneklerinin asıl amaçlarından birisi adını taşıdığı yörenin sosyal ve kültürel güzelliklerini yaşatıp kendilerinden sonra gelecek kuşaklara aktarmaktır. Üyeler arasında maddi ve manevi dayanışmayı yardımlamayı sağlamaktır. Bizde diğer hemşehri dernekleri gibi bunu Eskişehirimizde yapmaya gayret ediyoruz. Ayrıca dernek çalışmalarımızda ülkemizin geleceği olan üniversite gençliğine yönelik çalışmalarımız var. Uzun süredir devam eden gençliğe yönelik faaliyetlerimiz ve burs verme çalışmalarımız var.” Dedi.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Gümüşhaneliler Derneği’nin Onur Kurulu Üyesi bir dönem Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademisyenelrinden olan Prof.Dr. Cengiz Öner’de yaptığı değerlendirmede: “ Bir Gümüşhaneli olarak böylesi bir ziyarette bulunmaktan mutlu oldum.Gümüşhane bizim doğduğumuz yer.Eskişehir ise hayatımızı sürdürdüğümüz bir kent. Bu güzel kentte birlik ve dayanışma içerisinde bulunup hizmet etmek çok değerli.Ahmet Ataç Beyi çok önceden tanırım. Tepebaşı ilçesinde yaptığı güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”dedi.

Ziyaret sonunda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç odasında asılı bulunan iki ödülü Dernek Yöneticilerine göstererek ödüller hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE’DE ÖDÜLÜ ALAN İLK BELEDİYE

İlk ödülü 5-6 Aylül 2023 tarihlerinde 52 ülke ve 500’den fazla katılımcı ile Etiyopya’da gerçekleştirilen 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu’nda Türkiye’yi temsil ettiğini belirterek, “Akıllı Kent Gelişimi” kategorisinde “Küresel Model” ödülü alan Türkiye'nin ilk Belediye Başkanı olduğunu belirtti.
Diğer ödül ise, Energy Globe Vakfı tarafından düzenlenen ve 180’den fazla ülkeden 2 bin 500’den fazla proje başvurusunun yapıldığı dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden olan Ulusal Enerji Küresi Ödülü'nün 2021 yılı kazananı olduklarını söyledi. Başkan Ataç Türkiye'ye ilk kez bu ödülü getiren belediye olduklarının altını çizerek bu gurur tüm Eskişehir’in ve ülkemizin dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen fotograflarla sona erdi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55