banner333

banner309

Gümüşhane Valisi Taşbilek GÜSİAD Üyeleriyle Buluştu

Güsiad-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği Gümüşhane Valisi Sn.Kamuran Taşbilek'i internet üzerinden yapılan buluşmada konuk etti.

Dernek 07.06.2020, 14:50 07.06.2020, 15:01
Gümüşhane Valisi Taşbilek GÜSİAD Üyeleriyle Buluştu
banner400

Güsiad-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği Gümüşhane Valisi Sn.Kamuran Taşbilek'i konuk etti.

İnternet üzerinde  yapılan buluşma için Güsiad Başkanı Yüksel Yalçın, şu değerlendirmeleri yaptı:
"Gümüşhane Valimiz ile bu ikinci buluşmamız. İlkini 6 ay öncesinde İstanbul'da yapmıştık. İkincisini Gümüşhane'de yapmayı planlamıştık, ancak COVID-19 riski nedeniyle ötelemiştik. Buluşmamızın gecikmemesi için de etkinliğimizi internet ortamında gerçekleştirdik. Bizim açımızdan oldukça verimli bir toplantı oldu. Yaklaşık üç saate yakın sürdü. Öncelikle şunu ifade edelim, valimiz ilimizde henüz yeni olmasına rağmen Gümüşhaneyi ilgilendiren iş dünyasının konularına hakimiyeti bizleri son derece ümitlendirdi. Karşılıklı görüşmelerimizdeki konu başlıklarımızı aktardık. Kendileri, valiliğin iş programında olan konularını bizlerle paylaştı. Güsiad üyelerimiz notlarını aldılar. Bir sonraki buluşmamızı ise Temmuz sonu ya da Ağustos ayında Gümüşhane'de Süleymaniye'de gerçekleştirmeyi planladık. 

GÜSİAD olarak, 3 hafta öncesinde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn.İsmail Akçay ile görüştüğümüz arazi toplulaştırma, hayvancılık ve turizm başlıklarımız vardı, onlardan bahsettik. Genel başlıkları itibaryla, Sn.Valimiz de ilimizdeki yatırım alanlarını paylaştılar.
Öncelikle ziraat ve hayvancılık, turizm,madencilik ve endüstriyel işletmeler başlıkları işlendi. Kelkit vadisinde yapılacak Hayvancılık OSB,Şiran'da aspir bitkisi ile yapılan girişimler, lavanta tarlaları, ve tıbbi aromatik bitki ekimleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa verdikleri destekleri anlattılar. Özellikle küçükbaş hayvancılığı çok önemsediklerini, küçük köy işletmeciliği gibi geliştiribilecek konuları birlikte işleyelim,  Güsiad'ın da vereceği destek ile Gümüşhane A.Ş. kuralım dediler. 

Öte yandan, kuşburnu tarlaları çalışması fevkalede verimli tarımsal yatırımlar olabilir, bunun yanında zayıf orman alanlarında ceviz ağaçları dikimi çalışmalarımız var, bu konuda yatırım yapacaklara hem destek veriyor, hem de yol gösteriyoruz dedi. Güsiad'ın ifade ettiği arazi toplulaştırma programı şu anda devam eden projelerimizdendir, hatta devlet arazilerimizden dahi tarımsal alan için kiralamalar yapabiliriiz, ama muhataplarımız projeli tabanlı çalışmalarla muhatap işletmeler  olmalı. Kelkitte tarıma dayaları OSB girişimimiz, var. Aydın Doğan beyin Organik Tarım tesisleriyle Gümüşhane'de  organik tarım altyapısı var. Bu destekleyip güçlendirmek büyük bir katmadeğer kazandırır. Turizm yine Gümüşhanenin en önemli kaynaklarından biri. Süleymaniye mahallesi projelerimiz içinde ilk sırada. Zaman zaman toplantılarımızı orada yapıyor, Süleymaniye'nin turizm değeri için sürekli fikirler üretiyoruz. Kayak merkezi projesinin teknik çalışmaları devam ediyor. Bu arada, şehir merkezindeki teleferik kurulumunu bu yıl  tamamlamaya çalışacağız.Güzel bir çalışma olacağına inanıyoruz.  İmera Manastırını da restore ettik. Artabel Milli Parkı sıradaki en önemli yatırım programımız. Şu anda altyapılarını tamamlamaya çalışıyoruz. Santa Antik kenti, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Limni Gölü, Torul'u cam terası, yaylaları gibi doğa turizminin cenneti Gümüşhanenin turizm değerlerini daha da tanıtmaya ihtiyaç var. Burada hepimize iş düşüyor" dedi.


Başkan Yüksel Yalçın değerlendirmelerine şu şekilde devam etti:

Bizler, Güsiad tarafı olarak, iş dünyasının temsilcileri adına somut programları benimsiyor ve destekliyoruz. Hatta Sn.Valimize, kendilerinin başkanlığında Kent Konseyi gibi, Ticaret-Sanayi Konseyi kuralım Ticaret Sanayi Odamız, Sanayi İl Müdürlüğümüz, Yerel Yönetimlerimiz il dışı iş dünyasını temsilcileri içinde olsun, iş fikirleri üretip girişimcilere yol açalım, şeklinde önerimiz oldu. Bu konsey 6 ayda bir yapılacak toplantılarla il dışında iş yapan yatırımcıları da içine alırsa gelişimi destekleyen motiva eden bir yapıya dönüşür, dedik. Sn valimiz, bu öneriyi takdir etti, ve iş dünyasını güçlendirecek her türlü girişime açığız dedi. Katılımcılarımızın verimli önerileri oldu. Mesala,  Onursal Başkanımız Prof.Dr.Kenan Aydın, Süleymaniye Projesinin artık hızlı yol almasını, ve sonuçlanmasını, Atilla Kesler arazi toplulaştırma projesinin katmadeğeri yüksek ürünlerle gerekirse yabancı sermaye destekli daha profosyonel firmalarla işbirliğini, Yüksel Hamzaoğlu Madenler konusunda eğer yapılacak ise "temiz çevre temiz madencilik" konusundaki hassasiyetleri, Salyazı eski Belediye Başkanımız Mühür Uçar, mobil silolar programını, Prof.Dr.Zafer Ulutaş hayvancılık konusunda çoklu doğum ırkı başta olmak üzere yerelin besin kaynaklarına ve iklimine uygun ırkın seçimi gibi konuları,Fahrettin Çiçek, lüks kamp turizm programını, Murat Koç iş dünyasının valilik ve yerel yönetimlerle daha yakın çalışması gerektiğini, Serkan Kaya her iş adamının Gümüşhaneye en azından  bir ev yatırımı yapmasını, önerdiler." dedi.


Görüşmenin verimli geçtiğini ve görüşülen konuların takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Yalçın, Vali Taşbilek'e ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38