banner333

banner309

Gümüş Gelişim Akademisinin Konuğu Hüseyin Tüysüz Oldu

Gümüş Gelişim Akademisi 6 Aralık Seminer Konuğu Hüseyin Tüysüz Oldu

Dernek 08.12.2014, 21:30 08.12.2014, 21:33
Gümüş Gelişim Akademisinin Konuğu Hüseyin Tüysüz Oldu
banner400
 GÜBDER Gümüş Gelişim Akademisi Farkındalık Eğitimleri Bütün Hızıyla Devam Ediyor

Bu haftaki eğitmenimiz hemşehrimiz KOSGEB Başkan Müşaviri Hüseyin TÜYSÜZ oldu.

Gümüşhaneli Bürokrat Derneği (GÜBDER) bünyesinde oluşturulan Gümüş Gelişim Akademisinin 2014-2015 Akademik Yılı Güz Döneminin 5. Programındaki konuşmacı hemşehrimiz Hüseyin TÜYSÜZ oldu.

TÜYSÜZ, "İnovatif Girişimcilik" başlıklı konuşmasında; inovatif girişimciliğin Dünyada ve Ülkemizdeki sonuçlarına yönelik istatistik değerlerini vererek Ülkemizdeki genç nüfusun girişimcilik cesaretinin yanında motivasyon, iş fikri, çalışma programı ve iş planı süreçlerinin de sistematik bir şekilde yaşatılmasıyla ancak katma değeri olan sonuçlara ulaşılabileceğini ifade etti. Küreselleşen dünyanın teknolojik gelişmelerini dikkate alarak oluşturulacak hedeflere ulaşılabilmesi için zorluklara katlanılması gerektiğini, bunun içinde girişimcilik heyecanına bilginin katılmasının önemli olduğunu aktaran TÜYSÜZ, rol modelcilerin bu aşamada başarılı örneklerle gençlere örnek olmaları gerektiğini söyledi.

Bu sürecin sosyolojik etkilerinin toplumda Girişimci Dostu Kültür ve Girişimcilik Kültürü ile anlamlandırılmasının genç nüfusa sahip Ülkemiz açısından önemli olduğunu vurgulayan TÜYSÜZ, Ülkemizdeki yatırımların ve istihdamın çok büyük bir kısmının KOBİ'ler tarafından gerçekleştirilmesine rağmen bunun ekonomik büyümeye katkısının çok az olduğunu, bunun sebebinin de Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının yeterince anlaşılarak sistematik halde yürütülmediğinden kaynaklandığını ifade etti.

Katma değeri olan ve pazarda anlam bulan çıktıları üretmenin ancak girişimci gençlerin hayallerinin yanında mücadele güçlerine risk alabilen bir inançla yola çıkmaları ile mümkün olabileceği ifade edilerek, bu alanda Dünyada yapılan iyi çalışmalardan örnekler verildi. TÜYSÜZ, gençlerin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde faydalanabilmeleri için gerekli desteği vereceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

TÜYSÜZ'ün konuşmasından sonra Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi ve EVSAD Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Uzman Doktor Orhan KOÇ sahneye davet edildi. KOÇ konuşmasında, bu tür farkındalık çalışmalarının öneminden bahsederek çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Eğitimin kapanış konuşmasında Gümüş Gelişim Akademisi Koordinatörü Dr. Turan ŞİŞMAN; verdiği önemli bilgi ve mesajları için Hüseyin TÜYSÜZ ve EVSAD Genel Başkanı Orhan KOÇ'a teşekkür etti. ŞİŞMAN, Akademinin var olma sebebinin gençlere girişimcilik inancının uygulamaya dönüştürülmesi sürecindeki yol haritalarında katkı sağlamak olduğu, dolayısıyla bu bilgilerin çok faydalı olduğunu ifade etti.

Programın sonunda her zaman olduğu gibi Akademi öğrencileri, konuklar ve GÜBDER Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01