banner333

banner309

Gümüş Gelişim Akademisi (Gga) Eğitim Seminerleri Devam Ediyor…

GÜBDER'e bağlı Gümüş Gelişim Akademisi Eğitim seminerlerinin bu haftaki konuğu A.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Gümüşhane doğumlu Prof.Dr. Şaban Ali DÜZGÜN oldu.

Dernek 27.10.2014, 11:22 27.10.2014, 11:26
Gümüş Gelişim Akademisi (Gga) Eğitim Seminerleri Devam Ediyor…
banner400
Konu başlığı "Aidiyet sorunu ve melez kültür"  olan seminerde Prof.Dr. şaban Ali DÜZGÜN seminer programında İslam tarihinde çıkan değişik akımların Kur'an'ın bazı ayetlerini görüp bazılarını görmeyerek geleneklerle yoğrulan bir din anlayışı üreterek geçen zaman  içinde biri birlerini öldürerek cennete girdiklerine inanmaları gibi bir fecaatin oluştuğunu ve bur durumun bu günde aynı algı ve anlayışlarla devam ettiğini vurguladı.Güncel konulara da değinen Düzgün, sorgulan Kur'anı referansa alan ancak Kur'anın bütününü algılayarak referansını sağlamlaştıran anlayışların eksikliğini yaşadığımızı ifade etti. Peygamberlerin batı dünyasındaki algılarının Din algılarını da şekillendirdiğinden bahisle özellikle Batı dünyasının İslam'ı algılayışı müthiş bir çarpıklık ve algı hatalarıyla dolu olduğunu vurguladı. Öyle ki Hıristiyan yada Yahudilik içerisinde ne kadar çarpık kaide varsa bunların bir çoğu İslam'a aitmiş gibi Batı halklarında bir algı oluşturulmuş. Bunu giderilmesi için Batı dünyasının birçok önemli kurumunda canhıraş mücadele ettiklerini vurguladı. Daha sonra tarihsel bir süreç içerisinde İslamiyet ve dinlerin genel serüveni hakkında bir ufuk turu da yapan Prof.Dr. Şaban Ali DÜZGÜN,  gençlere Kur'ana sıkı sıkı sarılarak, Onu tanıyarak hayatı yorumlamaları mesajlarıyla eğitim seminerine son verdi.

Daha sonra GGA  Yürütme Kurulundan Yard. Doç. Dr. Turan ŞİŞMAN'ın teşekkür konuşması ve ardından GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE'nin Prof. Dr. Şaban Ali DÜZGÜN'e Gümüşhane Konağı hediyesi takdimi ile  geçlerle toplu fotoğraf çekilmesinin ardından eğitim programı sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39