banner333

banner309

GGA Enerji Bir Sen Genel Başkanı H.Bayram Tombul'u Ağırladı

Gümüş Gelişim Akademisi'nin "Gençlerle Başbaşa" sohbetinin bu haftaki konuğu Gümüşhane-Şiran doğumlu Enerji Bir Sen Genel Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram TOMBUL oldu.

Dernek 23.12.2015, 08:38 23.12.2015, 08:41
GGA Enerji Bir Sen Genel Başkanı H.Bayram Tombul'u Ağırladı
banner400

"Enerji Savaşları" başlıklı sohbetinde Başkan TOMBUL, Rusya ile yaşanan son kriz bize gösterdi ki stratejik olarak enerji kaynakları Çeşitlendirilmelidir. Tek düze bağımlılıktan kurtulmak önem arz ediyor.  Yani hem enerji üretiminde çeşitlilik hem de ithalatta alternatif modelleri oluşturulmalıdır. Nükleer Enerji dahil başka enerji dallarında üretim arayışlarına biran evvel sahada hız verilmeli. Özellikle nükleer enerji hakkında tüm gelişmiş ülkelerin enerji ihtiyaçlarının ekseriyeti bu nükleer santraller aracılığıyla sağlandığını mesela Fransa da 72 adet Nükleer Santral ile enerji ihtiyacının %70 inin karşılandığını belirten TOMBUL, güvenlik konusunda yeni nesil nükleer santrallerin oldukça güvenli olduğunu söyledi.
Enerji noktasında %70 oranında dışa bağımlıyız.Eğer bütün kaynaklarımızı optimum seviyede kullansak bile bu oranın en fazla %50 ye düşeceğini söylersek durumumuzu daha iyi anlatmış oluruz. İşte bu yüzden nükleer enerjiye ihtiyacımız var. Büyümek için enerjiye ihtiyacımız gün geçtikçe artıyor buna hazırlık için daha hızlı ve kapsamlı çalışmalıyız,dedi. Bor,Kayagazı,Güneş Enerjisi, Termik ve Hidroelektrik santralleri, Biyoenerji,Doğal Gaz ve Petrol ile ilgili olarak ta gençleri bilgilendiren TOMBUL son olarak gençlere teknolojik gelişmeleri takip etmelerini,bilime sımsıkı sarılmalarını, işlerinde sadece "İYİ" olmanın değil "EN iYİ" olmanın mücadelesini vermelerinin önemini vurgulayarak sohbetine son verdi.
GÜBDER ve GGA Yürütme Kurulu Başkanı Erol TEKÇE ise Başkan TOMBUL'a ve tüm katılımcı gençlere teşekkür ederek Ord.Prof.Dr.Ali Fuat BAŞGİL merhumun "GENÇLERLE BAŞBAŞA" kitabından esinlenerek başlatılan sohbetlerin her hafta başka konu ve konuklarla devam edeceğini söyledi.TEKÇE özellikle Gümüşhane İl ve İlçelerinden Ankara'ya eğitim için gelen Üniversite Öğrencilerine yönelik İngilizce Öğretim Kurslarının uzman yabancı hocalarca yapıldığını,yakında İnşallah Arapça Kursları başlatmak içinde hazırlıkların devam ettiğini söyledi.Gümüş Damla Projesi çalışmalarının da GSB Bakan danışmanı Metin AYVAZOĞLU ve Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Turan ŞİŞMAN koordinatörlüğünde hızla devam ettiğini söyledi.

HABER: Selahattin KURT

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03