banner333

banner309

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Tanıtım Günlerine Katıldılar

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yöneticileri, hafta sonu Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 6.’sı düzenlenen Gümüşhane Turizm ve Kültür Festivali’ne katıldılar.

Dernek 27.03.2018, 10:00 27.03.2018, 08:20
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Tanıtım Günlerine Katıldılar
banner400

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yöneticileri, hafta sonu Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 6.’sı düzenlenen Gümüşhane Turizm ve Kültür Festivali’ne katıldılar.

Gümüşhane’nin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapıldığı ve 5 gün süreyle ziyaretçilerin beğenisine sunulan festivale Dernek Başkan Vekili Hüseyin Turhan ile Genel Sekreter Osman Nebioğlu birlikte katıldılar.

Standları tek tek ziyaret eden dernek yöneticileri hemşerileriyle görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundular.

Cumartesi günü festival kapsamında Gümüşhane’nin kültürel değerlerini araştırıp “galandar” geleneğini tiyatral gösterimle sahneye koyan ve izleyenleri yıllar öncesine götüren programın yapımcısı Hakime Zal’a dernek yöneticileri tarafından plaket takdim edildi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkan Vekili Hüseyin Turhan, Eskişehirdeki dernek faaliyetlerinden bahsettiği konuşmasında şunları söyledi.”Dernek faaliyetlerimizde Eskişehir ve Gümüşhane illerimizin ortak yönlerine değer verip iki kentin ortasından geçen “Porsuk ile Harşitin” kardeşliğini önemsiyoruz. Bizler Anadolu coğrafyasında iki kadim kent olarak aynı topraklarda doğmuş, büyümüş, aynı toplumun kültürünü yaşamış, benimsemiş insanlar olarak tarihimize, kültürümüze sahip çıkılması noktasında faaliyetlerde bulunuyoruz. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Eskişehir’de sosyal ve kültürel yaşama destek veren programlar yapıyoruz.Bugün her biri birbirinden kıymetli hemşerilerimizle bir aradayız. Herfene bizim Galandar bizim. Kültürel mirasımız bunlar. Galandar etkinliğine katılma imkanımız oldu.Bizleri 30 yıl öncesine göyütdü bu gösteri.Emek verenleri kutluyoruz. Tanıtım günlerini planlayan Valiliğimiz ile Güdef yöneticilerini böyle kültürel programlarıda önemsediği için teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57