banner333

banner309

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği'nden Vali Nayir'e Ziyaret

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret ederek şehrin tarihi ve turistik yerlerini birlikte gezdiler.

Dernek 10.12.2017, 13:30 10.12.2017, 13:21
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği'nden Vali Nayir'e Ziyaret
banner400

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret ederek şehrin tarihi ve turistik yerlerini birlikte gezdiler.

Yapılan ziyarete dernek yönetim kurulu başkanı Uğur Yücel, Başkan Yardımcıları Yadigar Düzgün, Hüseyin Turhan, Osman Nebioğlu, İrfan Ataman,Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Başkan Vekili Hakime Zal, dernek üyeleri,Eskişehir de öğrenim gören Gümüşhane’li üniversite öğrencileri ile Kütahyada ikamet eden Gümüşhaneli aileler katıldı.

Odunpazarı Belediyesinin ulaşım desteği verdiği ziyarette, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, hemşerilerini valilik binası önünde karşıladı. Daha sonra Valilik toplantı salonuna geçilerek sıcak çay eşliğinde Kütahya ili hakkında geniş bilgiler verdi.

Toplantının sonunda Dernek Başkanı Uğur Yücel, Dernek faaliyetleri hakkında Vali Nayir’e bilgi sunduktan sonra Eskişehir’in meşhur Lüle taşından yapılan çeşitli hediyeler takdim etti. Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise Gümüşhane Belediyesinin hazırladığı “Fotograflarla Gümüşhane Albümü” ile yöresel ürünlerden pestil köme hediye etti.

Kütahya da yaklaşık 1,5 yıldır görev yaptığını belirten Vali Nayir,hemşerilerini ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kütahya ili Anadolunun kuruluş ve kurtuluş şehirlerinden birisidir.Yedi yıllık kadim bir medeniyetin izlerini taşır. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Germiyan Beyliğinin başkenti olan Kütahya, Anadolubeylerbeyi’nin merkezi, şehzadelerin diyarıdır. Osmanlı Devletinin temelleri Kütahya Domaniç’te atılmıştır. Frigya vadisinin önemli bölümü bu kenttedir. Kütahya Çini ve porselenin önemli merkezidir ve dünyanın tek bağımsız Çini Müzesi Kütahya’dadır.” dedi.

Dünyanın bilinen ilk Ticaret Borsa binası Cavdarhisar- Aizanoi antik kentindedir diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir sözlerini şu cümlelerle tamamladı:” Kütahyamızın 12 ilçesi vardır.İlin 7 bin yıl öncesine uzanan tarihi bir geçmişi bulunmaktadır. Germiyanoğullarının eserleri arasında 2.Yakup Bey İmaret Külliyesi, Umur Bin Savcı Medresesi ile Ishak Fakih Cami ve medresesidir. 130 Yıl Germiyanoğullarının başkenti olmuştur.”dedi.

Misafirleri ile tek tek ilgilenen ve sohbet eden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir kısa bir tanışmanın ardından hemşehrileri ile birlikte;sırasıyla Kütahya Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Çini Müzesi, Ulu Cami, Kent Tarihi Müzesi ve son olarakta Güral Porselen koleksiyon ve müzesini ziyaret ederek Kütahya ilini tanıtan dökümanlar ve çeşitli hediyeleri hemşerilerine takdim edip Eskişehir’e uğurladı.

Ziyarete katılan Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri Kütahya hakkında edindikleri bilgiler ile kendilerini sıcak güleryüzle karşılayan ve bizzat rehberlik eden Vali  Ahmet Hamdi Nayir'e memnuniyetlerini sunarak ziyarette emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48