banner333

banner309

Bağcılar'da, Gümüşhane Coşkusu Yaşandı

Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği(BAĞGÜMDER)’nin düzenlemiş olduğu Gümüşhane’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönüm etkinliği Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda kutlandı.

Dernek 03.02.2014, 16:51 03.02.2014, 22:37
Bağcılar'da, Gümüşhane Coşkusu Yaşandı
banner400

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen şölenle kutlandı.


Gümüşhaneliler’in yoğun ilgi gösterdiği programda  sanatçılarımız Mahmut Polat, Turgut Korkmaz, Hamidiye Mutlu, Onur Akgül, Serpil Sarı ve Özcan Türe türküleri ile salonu coşturdu. Gümüşhane yöresi forklör ekibide horonları ile güzel oyunlar sergiledi.

BAĞGÜMDER Başkanı Zafer Uçan yönetim kurulunu sahneye çağırarak teşekkür etti. Gümüşhanelilerin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Zafer Uçan İstanbul'da yaklaşık 300.000 Gümüşhaneli olduğunu ve İstanbul'dan en az 5 Gümüşhane Milletvekili olması gerektiğini dile getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Gümüşhane’mizin 96. düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. Bu vesileyle bu vatan için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Göreve yeni başladığını hatırlatan Bakan Işık, “Yaklaşık 1 ay oldu, Sayın Başbakanımız Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini tebliğ etti. Sayın Başbakanımız beni Kocaeli milletvekili olarak görevlendirdi. Ama benim Gümüşhane’de doğduğumu bildiği içinde ayrıca bu görevi verdiğini düşünüyorum. Sizler adına buradan Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İnsanın kendi memleketini, ana babasını seçme hakkı yoktur, o Rabbimin takdiridir. Nerede doğacağımıza biz karar veremeyiz. Biz Allah’a hamd ederiz. Bizi Müslüman bir ana babadan Müslüman evlatlar olarak dünyaya getirdi ve Türkiye gibi cennet bir vatanda dünyaya getirdi. Bir hamdımızda bayrağı için canını hiç çekinmeden feda eden, Gümüşhane topraklarında doğmuş olmaktan ayrıca bir hamdımız var. Gümüşhane’nin gümüş yatakları var, Gümüşhane’nin altın yatakları da var ama Gümüşhane’nin bundan değerli bir şeyi daha var; o da Gümüşhane’nin insanıdır, sizleri çok seviyoruz “ diye konuştu.

Bakan Işık’ın yaptığı konuşmanın ardından kürsüye davet edilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Bugün Bağcılar’da değişim ve dönüşüm tüm hızıyla devam ederken, hayaller ötesinde icraatlar gerçekleştiyse bunda Gümüşhaneli dostların büyük emeği var. Bağcılar metro, eğitim, teknoloji alanlarında Türkiye’de önde gelen ilçelerden biri olduysa bunda sizlerin büyük emekleri var. Bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Birçok Gümüşhaneli mesai arkadaşlarımız da bu güzelim şehir için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, gazilerimize Rabbim’den hayırlı ve uzun ömür diliyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Gümüşhane Milletvekilleri Feramuz Üstün ve Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu selamlama konuşması yaptı.

Yoğun protokolün ilgi gösterdiği programa , Akparti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Harun Karaca, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Sanayi Ticaret odası başkanı İsmail Akçay, İSTAÇ AŞ Genel Müdürü Osman Akgül, Gümüşhane Torulspor Başkanı Özden Bostan, Bahçelievler İşkur müdürü Köksal Tanış, Bahçelievler İmar Müdürü Temür Tüzer, Bahçelievler belediyesi meclis üyesi Mustafa Kemal Kul, Bağcılar belediyesi meclis üyesi Ali Ağaç, Selim Korkmaz ve Asım Yılmaz, MHP Ümraniye belediye başkan adayı Sabri Şenel, MHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Halim Küçükali, MHP Bağcılar Belediye Başkan adayı Hacı Murat Yümlü, Ak Parti Akparti Şiran ilçe başkanı Bekir Kara, MHP Bahçelievler ilçe başkanı Mehmet Kaya, Ak Parti Bağcılar ilçe başkanı İsmet Öztürk, GÜDEF ve GÜYAD Genel Başkanı Tahsin Söğüt, GÜMÜP Başkanı ve ŞEKAV Başkan yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu , GÜSEV Başkanı Vahit Olgun, Öztiryakiler Genel Müdürü ve GÜSİAD Başkan vekili Yüksel Yalçın, Karadeniz Ereğli Gümüşhaneliler dernek başkanı Lokman Öztürk, GİYAD Başkanı Serkan Kaya, AVGÜYAD Başkanı Özcan Özbey, Eyüp Gümüşhaneliler dernek başkanı Celal Demir, Ankara GÜDEF Başkan yardımcısı Önder Turhan, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdülkerim Yıldız, Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hacı Öztürk, Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek yönetimi, Köse ilçesi derneği dernek başkanı Tuncay Kesler, GÜYAD Başkan yardımcısı Selçuk Balta, Kelkit Dereredolu Beldesi Dernek Başkanı Ramis Üstün, Şiran Yeşilbük Beldesi Dernek Başkanı Yalçın Onur, Kelkit Doğankavak Köyü dernek başkanı Sebahattin Yılmaz, Şiran İncedere köyü dernek başkanı Tacettin Türkmen, Kelkit Çamur Köyü dernek başkanı Elbey Çınar, Yeniyol köyü dernek başkanı Ercan Aslan, Bağcılar'daki köy dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Lüks Gümüşhane seyahat sahibi Bayram Kurtarmış ve çok sayıda davetli katıldı.

NOT: Katılımcılar güncellenecektir..

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34