banner333

banner309

Arıtaş Derneği, Ankara’da Kuruldu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı  Arıtaş köylüleri Ankara'da bir araya gelerek aldıkları kararla ARITAŞ SOSYAL YARDIMLAŞMA EĞİTİM KÜLTÜR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ'ni kurdu.

Dernek 02.03.2019, 08:15
Arıtaş Derneği, Ankara’da Kuruldu
banner400


Gümüşhane Şiran Arıtaş köyü gurbetçileri yıllardır hayal ettikleri derneği kurdular. Sürekli birbirleriyle iletişim halinde olan gurbetçilerimiz son 6 ay içerisinde Ankara ve  İstanbul'  da yaptıkları istişareler sonucunda,  son olarak da Ankara'da yaklaşık 85 kişinin katılımıyla toplantı yapıp derneğin kurulma kararını vermişlerdi. 

Tüm detayların konuşulduğu toplantıda, derneğin amacı ve bu amaca yönelik izlenecek yol haritası konuşulduktan sonra kurucu üyeler tarafından geçici yönetim oluşturuldu. 

Derneğin yasal olarak kuruluş işlemlerini yapma, yaptırma takip etme ve derneğe yasal statünün kazandırılması için seçilen geçici yönetime görev ve yetkiler verildi. 

Geçici yönetim ve diğer üyeler gerekli tüm evrakları hazırlayıp, “Gurbette yaşayan köylülerimizi bir araya getirerek yardımlaşmasını ve dayanışmasını sağlamak, kültürümüzü geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaşatmak” amacını taşıyan dernek için Ankara Valiliği ve Dernekler Masasına gerekli müracaatı yaptı.

Böylece Ragıp Tüzün Mah. İvedk Cad. Dış Kapı No/222 İç Kapı No/1 Yenimahalle Ankara adresinde dernek resmen kurulmuş oldu.

Geçici yön kurulu başkanlığına seçilen Osman İNCE "Arıtaş  köyü gurbetçileri olarak biz gurbette  yaşasak da ayrı ayrı illerde ikamet etsekde bir ortak noktamız var. O da köyümüz   Bizler bir nedenle Gurbete gelip yer yurt edindik. Ama hepimiz yine  de köyümüzü seviyoruz ve köyümüzün gelişmesi için mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi bireysel yapmaktansa  nüfus gücünü bir araya toplayıp birlik ve beraberliği sağlamaktır.  Birlik ve beraberliğin kazandırdığı güçle köyümüze hizmet etmek ve birebirimize sahip çıkmanın daha kolay olacağını düşünerek bir dernek kurduk dedi. 
ARITAŞ Derneği geçici yönetimi yaptığı ortak  açıklamada ise "Öncelikli amacımız birlik ve beraberliği sağlamaktır” Arıtaş köyünün kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Yaşam koşulları gereği Arıtaş köyünden ayrılıp,  gurbete gelen köylülerimiz ile halen köyde oturanlar arasında gerekli iletişimi sağlamak, iyi ve kötü günlerinde birbirlerinden haberdar edilmek, acı ve mutluluklarını paylaşmak, gerektiğinde ekonomik yönden birbirlerine destek olmak için her türlü sosyal, ekonomik  kültürel ve spor  alanlarda çalışma yapmak. Ayrıca komşuluk ilişkilerinin gelişmesine, öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak, piknik şenlik gibi bazı etkinlikler düzenleme ve özellikle gelecek nesil olan çocuklarımızı da aramızda olması sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  Bu amaçlarla kurulan derneğimiz köyümüze, ilçemize ve gurbetteki hemşehrilerimize hayırlı olsun, bu derneğin kurulmasında emeği geçen başta kurucular Kurulu olmak üzere herkese teşekkür ederiz
Arıtaş Sosyal Yardımlaşma, Eğitim-Kültür, Gençlik ve spor Kulübü Derneği geçici yönetim, denetim ve istişare kurulu üyeleri şu şekilde oluştu

YÖNETİM KURULU

ANKARA TEMSİLCİLERİ
Osman İNCE Yön. Kur başkanı
Ekrem  ÇELİK Yön kurulu başkan vekili
Bahattin GÜLAP
Güngör TÜRKMEN 
ÜmitGÜLAP
Şenol ÇAKMAK

İSTANBUL  TEMSİLCİLERİ
Harun Gülap
Yavuz  ŞANLI
Şenol GÜLAP
Veysel GÜL


DENETİM KURULU

İSTANBUL TEMSİLCİLERİ
Namık YILMAZ
İlyas GÜLAP 

ANKARA TEMSİLCİLERİ
Nusret GÜLAP
Emin GÜLAP
Adem GÜLAP
Yaşar GÜLAP(Mustafa oğlu)


İSTİŞARE KURULU
1.Mutlu TÜRKMEN- İstişare Kur. Başk. 
2.Tuncay ÇELİK
3.Öner Gülap
4.Erol GÜLAP
5.Serkan ÇELİK
6.Hayati GÜLAP
7.Seyfi İNCE
8.Faruk YILMAZ
9.Metin TÜRKMEN
10.Ali İNCE 
11.Kemal ŞANLI
12.Muammer GÜLAP
13.Şaban GÜL
14.Sönmez GÜLAP 
15.Nuri Türkmen(Nevzat oğlu)
16.Turan GÜLAP
17.Yasin İNCE
18.Tursun GÜLAP(Süleyman oğlu)
19.Recep GÜLAP
20.Hicabi GÜLAP
21. KÖY MUHTARI 
Kurucu Yönetim ve Denetim Kuruluna çalışmalarına şimdiden başarılar diliyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09