banner333

banner309

Ara Köy Derneğinde, Selçuk Balta Dönemi

İstanbul Ümraniye’de faaliyet gösteren Şiran Araköyü Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğin' de kongre heyecanı yaşandı.

Dernek 26.02.2023, 23:34 01.03.2023, 09:01
Ara Köy Derneğinde, Selçuk Balta Dönemi
banner400

Mevcut başkan Özcan Balta’nın aday olmadığı Gümüşhane Şiran Ara Köyü Derneği Olağan kongresi Selçuk Balta başkanlığındaki tek liste ile gerçekleşti.

26 Şubat Pazar Günü yapılan olağan kongre' de bayrağı aynı zamanda  kurucu başkan olan Selçuk Balta devraldı. Selçuk BALTA GÜDEF Yönetim Kurulu, GÜYAD yönetim kurulu ve başkan yardımcılığı, Şidef Yönetim Kurulu, Gümüş Vadi Platformu ve siyasi arena da adından sıkça bahsettiren bir isim oldu. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği kongre dostluk ve dayanışma içerisinde gerçekleştirildi. Dernek başkanlığı görevini layıkıyla sürdüren Özcan Balta ve yönetimi tüm köylülere teşekkür etti. Daha önce yapılan faaliyetler ile ilgileri üzerinde toplayan Araköyü, alt yapı, su ve kanalizasyon, cami, imam evi, kadınlara özel mevlid alanı gibi bir çok projeye dayanışma içerisinde imza attı.

Olağan kurulda söz alan Selcuk Balta sözlerine şu şekilde devam etti; "Gümüşhane, Şiran, Ara Köyü benim için bir sevdadır. 25 yaşında iken kurucu başkanlığını yaptığım derneğimizin bugünde başkanlık görevi bize verildi. Yapmak istediğimiz projeler var. STK’larda edindiğimiz tecrübeleri yeniden köy derneğime aktarıp, daha çok ses getiren bir Ara Köyü derneği yapmak istiyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bunu en iyi şekilde yapacağız. Ne mutlu ki değerli köyüme ve akrabalarıma Allah rızası için yardım etme fırsatı bir kez daha bana nasip oldu. Sizlerin isteği doğrultusunda dayanışma ve dostluk içerisinde geçen bu kurula katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Köyümüzde yaktığımız dayanışma meşalesi çok şey başararak bu günlere kadar geldi. Bundan sonra da yine hizmet odaklı bir dernek olarak kendimizden bahsettireceğiz.Tüm köylülerime, önceki dernek yönetimlerine verdiği hizmetler den ötürü teşekkür ederim" dedi.

Selçuk Balta başkanlığındaki Gümüşhane Şiran Ara köyü Derneği yönetimi şu isimerden oluştu;

Selçuk Balta, Fatih Balta, Özcan Balta, Erol Yılmaz, İsmail Balta, Hüseyin Kaya, Volkan Kara, Gökçe Kaya, Cengiz Balta, Akif Baltaş, Mehmet Balta, Mete Kaya, Okay Balta, Sinan Balta, Lütfullah Balta, Şevki Baltaş, Cumhur Kaya, Murat Yaman, Erkan Balta, Behrem Balta, Şemsettin Balta, Yusuf Balta


 

Selçuk Balta Kimdir?

1973 yılında Gümüşhane Şiran Ara köyünde doğdu. 1978’de İstanbul’a geldi. 1989 yılında Selçuk Gıda isimli kendi firmasını kurdu. 1994 yılında inşaat sektörüne geçiş yaptı. STK ve Siyasette aktif bir isim olarak, 1998’de Ara Köyü Derneği kurucu başkanlığı görevini yaptı. Ümraniye’de faaliyet gösteren GÜYAD Başkan Yardımcılığı, GÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği, ŞİDEF Danışma kurulu üyeliği, Gümüş Vadisi Grubu yönetim kurulu üyeliği, 2 dönem GÜDEF Genel Başkan Yardımcılığı, Ümraniye Sevdamız Gümüşhane Platformu Kurucu başkanlığı  görevini yürüten Balta, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46