banner333

banner309

Alper Tuna ''Ayın Gümüşhanelisi'

Gümüşhane Vizyon Dergisi İmtiyaz Sahibi, Siyaset Bilimci ve İşadamı Alper TUNA ''Ayın Gümüşhanelisi'' olarak Gümüşhane Girişimciler Derneğinin konuğu oldu.

Dernek 09.12.2017, 17:31
Alper Tuna ''Ayın Gümüşhanelisi'
banner400

Gümüşhane Vizyon Dergisi İmtiyaz Sahibi, Siyaset Bilimci ve İşadamı Alper TUNA ''Ayın Gümüşhanelisi'' olarak Gümüşhane Girişimciler Derneğinin konuğu oldu.

Yoğun katılımın olduğu gecede Tuna konuşmasında ; Gümüşhane çalışan ve çalışkan insanlar topluluğudur.Yurt içinde olsun yurt dışında olsun, iş aleminin en gözde unsurlarıdır. Dürüstlük gibi bir meziyetimiz, Allah korusun, mahcup olma endişemiz vardır bizim. Bu çalışkan insanlar topluluğunun her bireyini Gümüşhane Vizyon Dergisinde konuk etmek, onlarla tanışmak, onları tanıtmak şeklindeki görevimizi de başarıyla yerine getirmenin kıvancını yaşıyoruz. Bakınız, bu “kıvanç” içi boş bir “böbürlenme” değildir. Şunu söylemek istiyoruz; Gümüşhane Vizyon aracılığıyla tanışan bir çok hemşerimizin iş alanı başta olmak üzere, sosyal, siyasal, kültürel, sanat ve spor gibi hayatın her alanında buluştuklarını, birlikte başarılı işler yaptıklarını duymaktan, görmekten son derece mutluluk duyuyoruz. “Kıvanç” kelimesine böyle bir anlam yüklemiş ve bunu başarmış olmak da bizim liyakatli tutumumuzun bir karşılığıdır diye düşünüyoruz.

2 Yıllık süreçte memnuniyetle gözlemlediğimiz bir başka husus da şudur: Artık bir Gümüşhaneli, iki yıl öncesinde tanıdığı Gümüşhaneli sayısından daha fazla hemşerisi hakkında bilgi sahibidir!.. Siyasette, sanatta, sporda, kültür aktivitelerinde, akademik alanda, sosyal oluşumlarda, sivil toplum kuruluşlarında ve özellikle de iş alanında söz sahibi, hak sahibi bütün hemşerilerimiz -deyimi mazur görmenizi istirham ediyorum- Gümüşhane Vizyon’da “görücüye” çıkmışlardır; yani görülmek, tanınmak, bilinmek istemişlerdir. Bu “insan envanterinin” oluşturulması bile dergimizin bir “kültür varlığı” olmasının başlı başına gerekçesi sayılabilir

Bütün bu emeklerin olgunlaştığı, yorgunlukların son bulduğu mutluluk anı, derginin baskıdan “banta düştüğü” andır. O andan, derginin elinize ulaşması sürecinin adı “dağıtım”, bizim için ise “meşakkat”tir. Zira, her aşamada bizlerin gösterdiği titizlik ve zamana karşı yarış, ne yazık ki dağıtım sürecinde aynı duyarlılıkta işlememekte, bizlerin iradesini de aşan birtakım sıkıntıları düçar olmaktayız. Elbette şikayetçi değiliz; tek endişemiz, sizlere zamanında ulaşamama endişesidir.

Maliyetleri “gönüllülük” ve “fedakârlık” esaslarıyla karşılanabilen, “tanıtım” amaçlı bir dergi olması hasebiyle de doğal olarak ücreti mukabili satılmayan bir derginin karşılaştığı mali güçlükler çok da meçhul olmasa gerektir.

Hulasa; bu işin “külfetinin” adı birden fazla olsa da, “nimeti” tektir; siz değerli kardeşlerimiz, hemşerilerimizdir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44