banner333

banner309

AGD Siyer-İ Nebi Yarışmasını İcra Etti

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Türkiye genelinde yapılan “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasını” icra etti.

Dernek 21.12.2015, 08:47 21.12.2015, 08:48
AGD Siyer-İ Nebi Yarışmasını İcra Etti
banner400
Yarışma ile ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Naci Şenel Anadolu Gençlik Derneği olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz Türkiye Geneli  Liseli Gençler Efendimizin İzinde  Ödüllü Siyer-i Nebi Yarışmasını Türkiye genelinde yaklaşık 300 bin, Gümüşhane’mizde de merkezle birlikte 5 ilçemizde 1000’e yakın liseli öğrenci kardeşimizin katılımıyla Cumartesi günü icra ettik. 
Bu yarışma ile birlikte Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek, Lise Öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamayı ve örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. 

Bizler Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi olarak günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bu bağlamda milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.
Yarışma sonunda Gümüşhane’de  dereceye giren kardeşlerimizden birinciye akıllı cep telefonu, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye kol saati, dördüncüye mp4, beşinciye satranç takımı verilecektir. Ayrıca ilk 10’a giren öğrenciler ücretsiz il dışı gezisine gitmeye hak kazanacaktır. 

Genel merkezimizin Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere ise birinciye 10 tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın, dördüncüye 4 tam altın, beşinciye ise 3 tam altın hediye edilecektir.

Yarışmamızın sonuçları 31 Aralıkta açıklanıp, dereceye giren öğrencilerimize ödül töreni Türkiye genelinde ve Gümüşhane’mizde düzenli olarak kutladığımız yılbaşına alternatif program olan “Mekke’nin Fethi” Gecesinde takdim edeceğiz.

NACİ ŞENEL
ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ
GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKAN

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52