banner333

banner309

Üzerindeki Ölü Toprağı At Artık GÜDEF

Gümüşhane İli Köse İlçesi Oylumdere Köyü Derneği eski Başkanı Yücel Olgun, İstanbul GÜDEF’i eleştirdi

Dernek 20.02.2013, 10:51
Üzerindeki Ölü Toprağı At Artık GÜDEF
banner400
Eleştirilerine, ‘İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) olağan genel kurulu yapılalı yaklaşık olarak iki yıl oldu.’ Diyerek başlayan Olgun, ‘Göreve gelen değerli Başkan ve Yönetim kurulu arkadaşlarının bir çoğunu yakinen tanıyorum, hepsi çalışkan iyi niyetli ve Gümüşhane’miz için değerli insanlar. Gelin görün ki bu kıymetli arkadaşlarımız göreve gelince sanki üzerlerine ölü toprağı örtülmüş, bu geçen iki yıl zarfında ne Feshane Gümüşhane tanıtım günleri nede Kurtuluş etkinliklerimiz yapılabilmiştir.Haydi değerli arkadaşlarım lütfen kendinizi toparlayın ve Güdef’imizi tekrar ayağa kaldırın’ dedi


Olgun eleştirisine şu ifadelerle devam etti:


İstanbul’da 500 Bin Gümüşhaneliyi Kim Temsil Ediyor
Gerçekmidir bilinmez ama hep derler İstanbul’da 500 bin Gümüşhane’li yaşıyor diye, bu 500 bin kişiyi kim temsil etmeli, tabiî ki İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu(GÜDEF) gelin görün ki onlarda etmiyor veya edemiyorlar, bunun nedeni ve sorumlusu yalnız onlar değil tüm Gümüşhane’liler dir.

Bu aralar telefonumuza masaj düşmesin gelen mesaj mutlaka bir Gümüşhaneliler il Derneğindendir. Bir bakarsınız Sultanbeyli, Tuzla, Üsküdar, Bağcılar derneklerimiz sizleri kurtuluş şölenlerine çağırıyor, tabiî ki bu kadarla da bitmiyor, kurtuluş şölenini kutlamak için sağ olsunlar sırada başka Derneklerimizde var. Ey kıymetli dernek başkanlarımız sizler parçalanmış bir şekilde Gümüşhane’mizi temsil edemezsiniz yalnızca kendi reklamınızı yapabilirsiniz, Atalarımız ne güzel söylemiş, bir elin nesi var, iki elin sesi var diye, zaten İstanbul’da İl derneği başkanı olan arkadaşların bir çoğu Federasyonda genel Başkan yardımcısı değil mi? neden Federasyona destek olmuyor da kendileri bireysel olarak geceler düzenliyorlar, yoksa bu arkadaşlar Güdef’i yok mu sayıyorlar. 

Bakın dün gece Bağcılar olimpik spor salonunda Ordu’lular gecesi vardı, yine halk sarayında ise biz Gümüşhene’lilerin kutladığı kurtuluş şöleni lütfen bu iki fotoğrafa bir bakarmısınız, haftaya da Bayburt’un kurtuluş şöleni olacak oda olimpik spor salonun da yapılacak o salona da isterseniz bir bakın. Bana bir Allahın kulu gösterebilir mi? Bizden başka parçalanmış ve bölünmüş bir şekilde başka İllerin her ilçede illerini temsil eden dernekleri var mı? şayet varsa da onlar bireysel olarak bu etkinlikleri gerçekleştirmez Federasyonlarıyla beraber hareket ederler.

Artık vaz geçin kendi reklamınızı yapmaktan ve İstanbul’da Gümüşhane’yi temsil etmesi gereken GÜDEF’e destek olunda, onlar laikiyle bizleri temsil etsinler, onlarda edemiyorlarsa bıraksınlar da yerlerine bizleri temsil edecek başka arkadaşlar gelsin.

İstanbul’da yaşayan biz Gümüşhane’liler yıllarca parçalanmışlığın ve yalnızlığımızın acısını GÜDEF kurulunca üzerimizden atmıştık, Tamer Ünsal Başkanlığa seçildiğinde çıtayı yükselterek az zamanda çok iş yaptı ve Bağcılar Olimpik salonunda ilk Kurtuluş şölenini gerçekleştirerek, bayrağı Vahit Olgun Başkana devretti. Olgun ise Gümüşhane vizyonunu daha da ileriye götürerek, Kurtuluş şölenlerimizi 17 bin kişilik Sinan Erdem spor salonunda geçekleştirmenin yanı sıra Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’ında geceye katılmasını sağlayarak adeta Güdef’i zirveye çıkarmış ve görevi bırakmıştı.

Her seferinde birlik ve beraberlik den bahseden sayın Hasan Akdemir şuan için ilçelerde yapılan etkinliklerin bazılarına katılıyor bazılarını ise es geçiyor, bu da Federasyonumuzun artık çatırdadığının anlamına gelmektedir.Bizler tekrar Federasyonun olmadığı o eski yalnızlığa geri döner gibiyiz ve bu durum bizleri son derece üzmektedir.Haydi sevgili Hasan Akdemir ve yönetim kurulu arkadaşları şu ölü toprağı artık üzerinizden atında görelim, çünkü sizin bu işi laikiyle yerine getireceğinizden son derece eminiz….

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (5)
HASAN BODUR 11 yıl önce
HELAL OLSUN BU YAZIYI YAZAN ARKADAŞA NE KADAR GÜZEL YAZMIŞ.İL DERNEK BAŞKANLARI KENDİ REKLAMLARINI YAPMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DÜŞÜNMÜYORLAR, ONLARIN GÜMÜŞHANE UMURLARINDA DA DEĞİL, YÜCEL BEYİN DEDİĞİ GİBİ NİYE GÜDEFLE BERABER YAPMIYORLAR BU KURTULUŞ ŞÖLENLERİNİ, EEEE NİYE YAPSINLAR Kİ GÜDEF YAPARSA ONLAR KENDİ REKLAMLARINI YAPAMAZ. BİR LAFIMDA HASAN AKDEMİR'E OLACAK HANİ SEN KONGREDE DEMİŞTİN HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM DİYE. KONGREDE SANA OY VERENLERİN GECESİNE GİDİYORSUN VERMEYENLERİN GECESİNE GİTMİYORSUN BU NASIL KUCAKLAMAK. HASAN AKDEMİR BU İŞ SENİN İŞİN DEĞİL BENCE SEN BU İŞİ BIRAK.
BAKİ AKTÜRK 11 yıl önce
İl Dernek Başkanları Güfef'i el birliğiyle bitirip kendi reklamlarını yapmanın peşindeler. Bakın bu cuma günüde ümraniye de gece varmış, neymiş efendim Gümüşhane'nin kurtuluşunu kutlayacakmış Tahsin başkan bu külliyen yalan, Ümraniye belediye başkanı Hasan Can'ı geceye getirip şak şak şak alkışlatıp yağcılık yapacak ve alkışlar kopunca da hesapta kendi de hasan can'ın yanında itibarı artacak. Tahsin başkan iki yıl önce yaptığın gecede neler yaşandığını şuan çok iyi hatırlıyorum sende hatırlarsın, Üsküdar belediye başkanı Mustafa Kara Vahit Olgun'a görev vermemiş,bu duruma tüm Gümüşhaneliler tepki göstermişken sen Mustafa Kara'yı da gecede bol bol alkışlatmıştın,onun için senin derdin Gümüşhane değil o koltuk sıkı sıkı sarılmaya devam et koltuğa....
hüsamettin güzel 11 yıl önce
nekadar güzel özetlemiş bu arkadaş durumumuzu birde şşu dernek başkanları yüzlerindeki maskeleri bir çıkarsalar da gerçek yüzlerini bir görsek
bir gada 11 yıl önce
yücel olgun sen neyin peşindeşin gadam.derdin nedir.hadi cesur ol açıkla gadam açıkla ne fışkı yediniz bilsin bu millet.vahit olgunmuş şuymuş buymuş 'dinime küfreden benden müslüman olsa' bu sözü doğrular niteliktesin saldır hasan a vur hasan a devam gada devam.

NOT.: hiç bir dernek başkanının çocuğun dan ailesin den feda ettiği sevgiyi vakti hiç bir makam mertebe veremez. kimse kötü niyetlerle o koltuklarda oturmuyor. eksiktir yeterli değildir eyvallah ama hiç kimse kötü niyetlerle orada değil. çıkar ve menfaat peşinde koşup gümüşhaneliyi basamak gören başkan da varsa ALLAH zulmün en büyüğünü yaşatsın ona
Yücel Olgun 11 yıl önce
Bir insan bir şeyi okuyunca önce okuduğunu anlaması lazım. "bir gada " yazmış neyin peşindesin diye, söyleyeyim Gümüşhanenin.Herhal de sen iyi anlayamıyorsun be kardeşim ben Hasan Akdemir'e vurmuyorum aksine onu savunuyorum, Hasan Akdemir'in yalnız bırakıldığından bahsederek ona destek olunması gerektiğini söylüyorum. Ayrıca Tamer Ünsal'ın ve Vahit Olgun'un GÜDEF'i belli noktaya getirdiğin den bahsediyorum, ama anlaşılan ki senin Vahit Olgun'la bir sıkıntın var ama bu beni hiç ilgilendirmiyor. Gada şimdi sana bir soru sorayım, Güdef'i oluşturan İl Dernekleri peki İl Dernekleri neden Güdef'le beraber Gümüşhane Kurtuluş şölenlerini kutlamıyorlar da kendileri ferdi olarak kutluyor, oysa Güdef il derneklerinin üstü, bir soru daha sorayım be gada kardeşim, bazılarını tabii ki tenzih ederim, madem hizmetse o oturduğunuz koltuğu biraz boşaltın da başkaları da hizmet etsin.. ama olmaz bırakmazlar işte benim sezenişim bu. niye birlik olsak tek yumruk olsak sesimiz daha gür çıksa olmaz mı?
2
az bulutlu
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:14
Güneş 04:59
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:38
Yatsı 21:16