banner333

banner309

Üstün, Vergi Müfettişleri Genel Kurulunda

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Vergi Müfettişleri Derneğinin 25.olağan genel kurul toplantısına katıldı.

Dernek 27.05.2013, 23:50
Üstün, Vergi Müfettişleri Genel Kurulunda
banner400
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Vergi Müfettişleri Derneğinin 25.olağan genel kurul toplantısına katıldı.

Hilton Otel’de yapılan toplantıda konuşan Milletvekili Üstün, 646 sayılı kanun hükmünde kararname ile Maliye Bakanlığında mevcut dört vergi denetim birimi olan; vergi denetmenleri, maliye müfettişleri, hesap uzmanları ve gelirler kontrolörlerinin ‘Vergi Müfettişi’ unvanıyla vergi denetim çatısı altında birleştirildiğini belirterek, “Yeni Yapılanma ile; Ekonomide Kayıt dışılıkta etkin mücadele, Vergi Sisteminde etkinlik, Vergide adaletin sağlanması, Vergide istikrar ve öngörülebilirlik için, her yönüyle bir devrim olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Düzenlemenin tüm bunların yanı sıra yapılandırma, modern yönetim tekniklerini ve toplam kalite yönetimini uygulama imkanı vermeyen, ayrıca mevcut vergi sistemini işlemez ve verimsiz hake getiren çağ dışı bürokratik sistemi kaldırmayı amaçladığını kaydeden Üstün, “Vergi denetiminin mükellef odaklı ve kaliteli hizmet sunma anlayışı ile yapılanmasını daha da güçlendirmiştir. Vergi incelemeleri ile görevli birim başkanlık içinde en üst düzeyde teşkilatlandırılmış güçlü bir örgüt yapısı kurulmuştur. Vergi incelemeleri ile yetkili olanlar tek unvanda birleştirilerek güçlü tek bir kurumsal kimlik oluşturulmuş, ilk defa Kamuda 'Performans Sistemi'' getirilmiştir.” dedi.

Vergi Müfettişleri Derneğinin Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını dileyen Üstün, “Vergi Müfettiş Yardımcıları alımları ile vergi denetimi güçlendirilmeye devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48