banner333

banner309

Kesler: STK’ların Kitabını Yeniden Yazmalı

Köse ilçesi dernek başkanı Tuncay Kesler, başta İstanbul'daki STK lar olmak üzere, paylaşımcı sivil oluşumların hizmet kalitelerinde çok güzel gelişmeler var ancak, yetersizdir, hızlanmamız gerekir.

Dernek 27.05.2013, 19:26
Kesler:  STK’ların Kitabını Yeniden Yazmalı
banner400

Köse Dernek Başkanı Kesler katıldığı Şiran Platformu Piknik Programında dernekçiliğin gelişimi adına şunları paylaştı;
DAHA ÜRETKEN OLMALIYIZ
İstanbul’daki derneklerimizde yeni bir yapılanma dönemi içindeyiz. Kalitenin beklentilere göre şekillendiğine tanık oluyoruz. Bunlar iyi gelişmeler.Toplumun beklentilere cevap veremeyen STK larımız sadece hemşerilerimiz tarafından değil kendileri tarafından yenilenmeyi ihtiyaç olarak görmeliler. STK olmanın toplumda bir karşılığı var; üretken olmak. Bence sosyal mecrada artık yeni söylemler bunun üzerine şekillenecek. Ya üreteceksiniz, ya üreteceksiniz. 3. Bir yolu yok bu yolun. Derneklerimizi iktisadi bağımlılılıktan kurtarabildiğimiz ölçüde kurumsallaşabileceğiz. Bunun için denenmiş belli uygulamalar var. Bunların yanına yeni şeyler koymak gerekir. 

ÖMÜR BOYU SPONSORLUK BİTMELİ 
STK ların elinde güçlü kartlar var aslında.Onları harekete geçirmek ise tam bir ekip işi. O yüzden iş yapmayan çalışmayan etkinliklerde rol almayan yönetim kurullarını ya motive ederek aslına döndürmeli, ya da elemeli. Aksi halde çalışanların da iştahını törpüleyen bu durum gerilimin ve gerilemenin tek başına bir nedenidir.
Üyeler arası iktisadi işbirliği şart. İktisaden formül üretemeyen dernekler sürekli sponsorluklarla yaşam bulurlar. O zaman, derneklerin ömrü sponsorluklar kadar olur. Beceremeyen yönetimler çalıştıkları halde başarısız olur, halishane emek verenlerin emekleri ise kaybolur.
STKLARIN KİTABINI YENİDEN YAZMALI 
Topluma hizmet sadece nişan,düğün,hasta ve vefat halindeki ziyaretlerle sınırlandırılması STK lara kilit vurmakla eş anlamlıdır. Zira, hemşeri derneklerinde zaten üyeler birbirleri ile eş dost olduklarından bunlar dernekler olmadan da yapılabilecek ve yapılan faaliyetler, hatta bireysel sorumluluklardır.
Bu sebeple diyorumki, çağın gerektirdiği şekli ile, içinde yaşadığımız İstanbul’un şartlarını da dikkate alarak ilmin ve modernizmin ışığında STK ların kitabını yeniden yazmak gerek, dedi.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
Şafak KESLER 11 yıl önce
Aynen katılıyorum. Bir ülkede STK'lar yönetimlerde söz sahibi olmadığı sürece ne demokratikleşme sağlam temellere oturtulabilir, ne de ülkenin kalkınmasında hız kazanılır. Kesinlikle düğün, nişan ve davetler asli işlevleri olmamalıdır.
tuncay kesler 11 yıl önce
SÜREKLİ VURGULAMAKTAYIZ. İSTANBULDAKİ STK'LARIMIZ VE ÜYELERİ BİRLİKTE GÜMÜŞHANE TARIM GIDA HAYVANCILIK İNŞAAT TURİZM EĞİTİM TANITIM HİZMET VE TİC.A.Ş KURMALIDIR. GEÇ KALINMIŞTIR. BİRLİKTE KAZANARAK ÜRETTİKLERİMİZLE KENDİMİZE ÜLKEMİZE İŞ AŞ İSTİHDAM YARATARAK STK OLARAKLARIN ROL VE GÖREVLERİNİ AKTİVİTE ETMELİYİZ.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49