banner333

banner309

GÜBDER'den Sungurlu'ya Ziyaret

Merkezi Ankara'da bulunan haziran ayı içerisinde Genel Kurulunu yapan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) Başkanı Kemal Nalçacı ve Yönetim Kurulu üyeleri ilk ziyaretlerini eski bakanlarımızdan Sayın Oltan Sungurlu ile gerçekleştirdiler.

Dernek 30.09.2011, 14:20
GÜBDER'den Sungurlu'ya Ziyaret
banner400

 Ziyarete, GÜBDER Başkanı Kemal Nalçacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Tekçe, Selma Kırmaz, Aslan Kılıç, Kemalettin Uutaoğlu, Coşkun Çildoğan, İsa Yılmaz, Ekrem Yıldız, Seyfullah Yılmaz, Emin Yıldız katıldı.

 Başkan Nalçacı Sayın Bakanı GÜBDER hakkında şu cümlelerle bilgilendirdi: 

 “ Türkiye Ankara’dan yönetilmektedir. Ankara’da güçlü bir lobi faaliyetiniz yoksa güçlü değilsinizdir. Böyle bir yapılanmanın Gümüşhane cephesinden bakıldığında bu anlamdaki boşluğunu ve eksikliğini görmek mümkündür. Bu durumun eksikliğini, öncesinde Gümüşhane’de ve daha sonra Ankara’da çalışanlar daha net görebilirler.Bunun için böyle bir yapı içerisinde bir dernek,geç kalınmış olsa bile mutlaka kurulmalıydı.Buradaki amacımız sadece bir dernek kurmuş olmak gibi bir düşünceden ibaret değildir ve de olamazda.Dolayısıyla belli hedefleri olan ve kurulmak istenen alanda bir eksikliğin,bir boşluğun doldurulması konusundaki hassasiyetlere dayalı ihtiyaçların karşılanabilmesi noktasından hareket etmek adına,doğru eksene oturmuş ve kuruluş amaçları çerçevesinde hareket edebilen bir kuruluşa sahip oluşumu esas alarak Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği’ni kurduk.GÜBDER olarak amacımız insanımızı harekete geçirebilmektir.Toplum veya bireysel olarak düşüncelerimizi paylaşarak,birlikte tartışarak kavga etmeden,gerginlikler yaratmadan, uzlaştırma kültürüne sahip olarak ve sorunları konuşarak,anlaşarak çözmek,yeteneklerimizi geliştirmektir.Tecrübeli bir siyaset ve devlet adamı olarak Sayın Bakanımızın birikimleri,desteği derneğimiz çalışmalarına ışık tutacaktır.. ” Dedi.

 Sayın Bakanda yaptığı açıklamada Siyaset ve Bürokrasinin iç içe olduğunu, güçlü bir bürokrasi için güçlü bir siyasi güce, siyasi icraatlar içinde güçlü bir bürokrasiye ihtiyaç olduğunu, Ankara’da güçlü bir Gümüşhane bürokrasisine ihtiyaç duyulduğunu eski bir siyasetçi olarak bu eksikliğin giderilmesi noktasında bu günkü mevcut vekillerin ve bakanların kendi dönemlerine göre çok da rahat hareket edemediklerini söyledi. Geçmiş dönemlerde Ankara’da hem bu kadar yetişmiş Gümüşhaneli Bürokratının olmadığını az sayıda olanların üst düzey görevlerden uzak durduğunu, bazılarının da ortaya çıkmadığını bu haseple bu konuda eksiklerimizin oluştuğunu belirterek, yapacağınız her olumlu iş sizi güçlendirir, iş yapan güçlenir sözleriyle GÜBDER’e ziyaret için teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi.

 Ziyaret, içilen çayların ve ikram edilen pestil, kömenin ardından sohbet tadında devam etti…

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39