banner333

banner309

24.10.2011, 22:20

UTAN-I(YORUM)

“Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım”
Necip Fazıl KISAKÜREK
 
UTAN (I) YORUM
 
            İbrahim nazarı ateşe atılan bir serçe yüreğine sarılı bedenim son yıllarda güzel vatanım üzerine oynanan sinsi oyunlar neticesinde son derece halsiz ve perişan. Asırlardır birçok devletin inşasında öncülük edip, çağ açıp çağ kapatan, zaman oldu yerle bir olup zamanı geldiğinde küllerinden yeniden doğan o aziz ve muhterem neslin torunları olarak bizlerin ne kadar aciz, ne kadar zavallı ve ne kadar basiretsiz olduğunu müşahede etmekteyim.
 
            Dün İslam’ın ilk emri olan “OKU” düsturundan hareketle sefere çıkarken bile kütüphanesini yanında taşıyan Yavuz Sultan Selim’in torunları olarak bugün bizler en geri kalmış Afrika ülkelerinin bile gerisinde; okumayan, okuduğunu anlayamayan ve dolayısıyla da anlatamadığımızdan dolayı u-ta-nı-yo-rum!      
 
            Dün sahipsiz kuşlara ve hayvanlara bile vakıflar kuran, onları himaye eden ve bakan o neslin torunları olan bizler bugün “devletin malı deniz yemeyen keriz” cihetinden yemeye, şişmeye ve çatlamaya doğru gittiğimizden dolayı u-ta-nı-yo-rum!      
 
            Dün Mevlana gibi bir değerimizin bile “hamdım, piştim, yandım” felsefesi mucibince tevazu gösterdiği bir neslin torunları olan bizler bugün Aliokulunu bitirmeden en yüksekleri isteyen, direten ve istediğini alabilmelerinden dolayı u-ta-nı-yo-rum!
 
            Dün “Komşusu aç iken tok yatanlar bizden değildir” ilahi kudretine bağlı olarak yardımseverlik kapılarını sonuna kadar açıp, zekât müesseselerini işleten ve bu bağlamda zekât alırken verir duruma gelen atalarımızın evladı olan bizler çalışmadan, yorulmadan her şeyi devletten bekleyen, el uzatan, minnet eden yapımızdan dolayı u-ta-nı-yo-rum!
 
            Dün Mimar Sinan misali hak ve adalet kıstaslarını işleterek yaptıkları eserler asırlar sonra bugün bile dimdik ayakta dururken; onların torunları olan bizlerin yaptıkları binaların çürük bir nesne gibi en kısa zamanda devrilip can ve mal kaybına sebebiyet verdiğimizden dolayı u-ta-nı-yo-rum!
 
            Dün sefere çıkarken geçtiği üzüm bağlarından aldığı bir salkım üzümün bedelini asma dalına asan o neslin torunları bugün bankaları, devleti ve yetimin malını hortumlamasından dolayı u-ta-nı-yo-rum!      
 
            Dün Çanakkale’de, Galiçya’da, Kore’de, Yemen’de Lazı, Türk’ü, Kürt’ü ve daha bilmem hangi etnik kökü ile kardeş olup birlikte kalpleri çarpan o şanlı neslin torunları olarak bugün bizler aynı vatan toprağı üzerinde üzerimizde oynanan hain senaryo ve oyunları çözemediğimizden dolayı u-ta-nı-yo-rum!
 
            Dün İslamiyet’i seçen, koruyan ve nesillere aktarabilen atalarımızın torunları olan bizler bugün İslamiyet’ten bihaber yaşayan, İslamiyet’in emir ve yasaklarına sırt çeviren, yaşamı ile örnek olma özelliklerini kaybetmesinden dolayı u-ta-nı-yo-rum!
 
            Dün merhameti, paylaşmayı, çalışmayı, helal kazanmayı, haramdan uzaklaşmayı, temizliği ve dürüstlüğü kendisine şiar edinen ve uygulayan o muhteşem insanların torunları olarak bizlerin bugün vurdumduymazlığı, bağnazlığı, tembelliği, hırs ve tamahı, haram yemeyi adet haline getirmesinden dolayı u-ta-nı-yo-rum!       
Yorumlar (5)
Nazire Nalçacı 13 yıl önce
Bende U-TA- NI-YO-RUM..Çanakkale'de iki şehidin torunu olarak.AHMET VE MEHMET ÇERKEZOĞLU ve daha niceleri, koşulsuz. Dünya zenginliklerini ellerinin tersi ile itip, o günkü şartlarda, sürmeli gözlerine uykuyu haram ederek düşmediler mi ÇANAKKALE yollarına, gavuru telef ede ede...
Bu günkü durumu görselerdi, pişman mı olurlardı acaba ?
YAZIK ÇOK YAZIK !!!
FEVZİ ÜLKER 13 yıl önce
Hocam harika bir çalışma olmuş kaleminize sağlık.Çıkar ilişkilerimizi bir kenara bıraktığımız gün,belkide torpili,adam kayırmacılığı TERK ETTİĞİMİZ gün utanmayacağız. Belkide liyakatı,hayır işlemeyi,sevgimizi ve saygımızı ön plana çıkardığımız gün utanmayacağız.......ANCAK BİZİM UTANDIKLARIMIZDAN UTANMAYANLAR HEP OLACAKTIR... Gümüşhaneye sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.. TRABZON
Nazire Nalçacı 13 yıl önce
Bu kadar mütevazi olup, neden nefsime dersin ki ? Utanacak ne olmuş ki, o onurlu geçmişte.Örnek alınacak, tertemiz, samimi bir savaşçı olmuş, o kocaman insan, hayat sinemasındaki, rolünde..
BIRAK GERÇEKTEN HAKKEDENLER UTANANLAR UTANSIN...
Başarıların daim olsun.Öpüyorum alnından.
halil 13 yıl önce
HAKSIZLIĞIN ÖNÜNDE EYİLMEYİNİZ. ÇÜNKİ HAKKINIZLA BERABER ŞEREFİNİZİDE KAYBEDERSİNİZ.
İSMAİL HOCAM HER PARAGRAF İÇİN CANLI BİR ÖRNEK VERSEN YAZIN TAM BİR ŞAHESER OLACAK....ÇALŞMADAN YİYENLERE
HAKETMEDEN BİRYERLERE GELENLERE VE GETİRENLERE......
İsmail HAYAL 13 yıl önce
Değerli Fevzi Abim ve Nazire Ablacığım. Bu yazıyı bilinki evvel kendi nefsime yazdım. Yazılarımı takip etmeniz ve yorum yapmanız beni ziyadesiyle bahtiyar ediyor. Ömürlü olasınız. Saygıyla..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 12 Mayıs 2024
İmsak 03:18
Güneş 05:01
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:36
Yatsı 21:11