banner333

banner309

21.09.2017, 08:54

Başlayan İlköğretim haftası ile birlikte okullarda açıldı

Her yıl 222 sayılı kanun gereği Ülke genelinde eylül Ayının 3. haftası “İLKÖĞRETM HAFTASI “ olarak kutlanmaktadır. Aksi bir durum olmadıkçada  İlk Ve ortaöğretim kurumlarında da bu hafta içerisinde ders başı yapılır. Yerel ve yaygın basında bu açılışlar çeşitli başlıklar  altında haber olarak  geçilir  günün

 önemine vurgu yapan yayınlar yapılır. İlginçtir . 8 eylül DÜNYA  OKUR-YAZAR lık günüdür. Eğitim denince mangalda kül bırakmayanlar bu gün hakkında nedense  hiçte de söz etmezler. Şimdi sorabilirsiniz?. Bunca yıl milli eğitim müdürlüğü yaptınız.? Siz 8 eylül gününü değerlendirdinizmi? Evet . Değerlendirdim . Bir il ‘de konuyu en yetkili zata aktardığım da , “Buda nerden çıktı”diye fırçada yedim. Fırça( kısmı azarlama)dedimde  yeri gelmişken aktarayım.. Pazartesi günkü  açılış törenine Aysın Rafet İlköğretim okulunda katıldım .. Gecikmeli başlayan programda  öğrenciler,katılımcılar büyük çoğunluğu bayan olan velilerin güneş altında beklerken sadece protokolun gölgeden korunmasına yönelik  alınan önlemi,  umumu kapsamadığı için, pekte yerinde bulmayan  Valimiz sayın Okay Memiş’ in , konuşmasının  bir bölümünde konuya  ilişkin  yaptığpı tatlı  uyarı,katılımcılardan buyuk alkış aldı.   Ne yapılabilinirdi?. Milli eğitim hizmetlerinde ödenek ,,yok yok. Mobıl gölgelik yapılır öğrencilerde yararlanır katılımcılarda..

        Efendim . pazartesi günkü törenlerde  önemli  mesajlarde verildi. Vali sayın Memiş,” son derece etkin yöntemlerle  emek sarfediyoruz ve karşılığınıda alıyoruz şeklindeki  değerlendirmesini “Müevver”kavramına değinerek sürdürdü ve ekledi. “Ben münevverim diyen ,topluma bir şeyler veren demektir. Eğer vermiyorsa  o  asla münevver olamaz . Tüm öğretmenler münevver olmak zorundadır.”dedi..

          Bu yılkı törenlere,  büyüklerin değil mineklerin konuşmaları damgasını vurdu.

         Bir kız öğrenci Oukldan mezun  arkadaşları  adına konuştu. Ravza Kara Nur ASLAN. ;

         …..”Birinci sınıfta  eğlenceli bir yıl geçırdım.Üç yıl daha evet dedim.Bu dört yıl içerisinde daha nice şeyler yaşadık..Ama hepsinde beraberdik.Birimiz düştüyse diğerimiz kaldırdık,birimiz yanlış yaptıysa diğerlerimiz düzeltti,ama bunların hepsini bize öğreten öğretmenlerimizdi.” Ravza ‘ nın paylaşmayı ve yardımlaşmayı özetleyen bu değerlendrmesi alkışlanırken Ravza hız kesmeden devam ediyordu……….”4 koca yıl  nası hemen geçti..Unutmayınki,bir işi severek yapıyorsanız, zamanın farkına bile varamazsınız derken, okulunun başından geçenleride ihmal etmedi. ….4 yıl boyunca her yıl okul değiştiriyorduk. Tam bir binamız yoktu.(okul fiziki yapısındaki hata nedeniyle boşaltılmıştı).Taki şu ana dek,ama sorun değil. Hababam sınıfından Mahmut hocanın da dediği gibi:”okul, dört tarafı kapalı, üstünde damı olan yer değildir..Okul her yerdir.. Önemli olan öğrenmek ,öğretmek beraber olmak ve bir gaye için çalışmaktır”.

           Ravza  nında Mahmut hocanında dedikleri doğru ve Atatürk ün direktifleri ilede bire bir örtüşüyor:

,          Ne dedi Atatürk:”Bu hafta her yer okul herkes kara tahta başında öğretmen- öğrenci olmalıdır. Yeni türk harflari ,işçiye, hamala ,sandalcıya herkese öğretilmelidir. Bu bir yurttaşlık görevi olarak bilinmelidir. Bir milletin %10 u‘ı okuma yazma bilir, .%90 bilmezse bu ayıptır, bundan insan olanın utanması lazımdır. “  diyerek ilköğretimin ve  ilköğretim haftasının önemine vurgu yapmıştır.

               Geçan hafta başında düzenlenen törenlerin amacıda bu idi.. Açılışlar güzel, konuşmalar ,konuşmacılar her şey güzeldi. Güzel olmıyan. Protokola yer hazırlıyacağım diye panik içinde olan görevliler ve  yöneticiler..

            ..Bu duygularla 2017-2018 Eğitim_ öğretim yılının İl’i mize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ve ekliyorum. Bende  Sayın Vali  nın dediklerine katılıyorum.. Öğretmen münevver olmalıdır. Çünkü Eğitimin temel ögesi ÖĞRETMENDİR:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Not: Ravza Kara NUR ‘un mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasının  tam metnini  Fotoğraflı olarak  Gazetemizin…. Sayfasında okuyabilirsiniz..

                     Başlayan  İlköğretim haftası ile birlikte okullarda açıldı..

                                Her yıl 222 sayılı kanun gereği Ülke genelinde eylül Ayının 3. haftası “İLKÖĞRETM HAFTASI “ olarak kutlanmaktadır. Aksi bir durum olmadıkçada  İlk Ve ortaöğretim kurumlarında da bu hafta içerisinde ders başı yapılır. Yerel ve yaygın basında bu açılışlar çeşitli başlıklar  altında haber olarak  geçilir  günün

 önemine vurgu yapan yayınlar yapılır. İlginçtir . 8 Eylül  DÜNYA OKUR-YAZAR lık günüdür. Eğitim denince mangalda kül bırakmayanlar bu gün hakkında nedense  hiçte de söz etmezler. Şimdi sorabilirsiniz?. Bunca yıl milli eğitim müdürlüğü yaptınız.? Siz 9 eylül gününü değerlendirdinizmi? Evet . Değerlendirdim . Bir il ‘de konuyu en yetkili zata aktardığım da , “Buda nerden çıktı”diye de  fırçada yedim. Fırça( kısmı azarlama)dedimde  yeri gelmişken aktarayım.. Pazartesi günkü  açılış törenine Aysın Rafet İlköğretim okulunda katıldım .. Gecikmeli başlayan programda  öğrenciler,katılımcılar büyük çoğunluğu bayan olan velilerin güneş altında beklerken sadece protokolun gölgeden korunması önlemini  umumu kapsamadığı için, pekte yerinde bulmayan  valimiz sayın Okay Memiş’ in bu uyarısı ,katılımcılardan buyuk alkış aldı.   Ne yapılabilinirdi?. Milli eğitim hizmetlerinde ödenek ,,yok yok. Mobıl gölgelik yapılır öğrencilerde yararlanır katılımcılarda..

        Efendim  pazartesi günkü törende Vali sayın Memiş,” son derece etkin yöntemlerle  emek sarfediyoruz ve karşılığınıda alıyoruz şeklindeki  değerlendirmesini “Müevver”kavramına değinerek sürdürdü ve ekledi. “Ben münevverim diyen ,topluma bir şeyler veren demektir. Eğer vermiyorsa  o  asla münevver olamaz . Tüm öğretmenler münevver olmak zorundadır.”ded.

          Bu yılkı tören konuşmalarına buyuklerin değil mineklerin konuşması damgasını vurdu.

         Bir kız öğrenci Oukldan mezun öğrenciler adına konuştu. Ravza Kara Nur ASLAN. ;

         …..”Birinci sınıfta  eğlenceli bir yıl geçırdım.Üç yıl daha evet dedim.Bu dört yıl içerisinde daha nice şeyler yaşadık..Ama hepsinde beraberdik.Birimiz düştüyse diğerimiz kaldırdık,birimiz yanlış yaptıysa diğerlerimiz düzeltti,ama bunların hepsini bize öğreten öğretmenlerimizdi.” Ravza ‘ nın paylaşmayı ve yardımlaşmayı özetleyen bu değerlendrmesi alkışlanırken Ravza hız kesmeden devam ediyordu……….”4 koca yıl  nası hemen geçti..Unutmayınki,bir işi severek yapıyorsanız, zamanın farkına bile varamazsınız derken, okulunun başından geçenleride ihmal etmedi. ….4 yıl boyunca her yıl okul değiştiriyorduk. Tam bir binamız yoktu.(okul fiziki yapısındak hata nedeniyle boşaltılmıştı).Taki şu ana dek,ama sorun değil. Hababam sınıfından Mahmut hocanın da dediği gibi:”okul, dört tarafı kapalı, üstünde damı olan yer değildir..Okul her yerdir.. Önemli olan öğrenmek ,öğretmek beraber olmak ve bir gaye için çalışmaktır”.

           Ravza  nında Mahmut hocanında dedikleri doğru ve Atatürk ün direktifleri ilede bire bir örtüşüyor. Ne dedi Atatürk:”Bu hafta her yer okul herkes kara tahta başında öğretmen- öğrenci olmalıdır. Yeni türk harflari ,işçiye, hamala ,sandalcıya herkese öğretilmelidir. Bu bir yurttaşlık görevi olarak bilinmelidir. Bir milletin %10 u‘ı okuma yazma bilir, .%90 bilmezse bu ayıptır, bundan insan olanın utanması lazımdır. “  diyerek ilköğreti,min ve  ilköğretim haftasının önemine vurgu yapmıştır.

               Geçan hafta başında düzenlenen törenlerin amacıda bu idi.. Açılışlar güzel, konuşmalar ,konuşmacılar güzeldi.

            ..Bu duygularla 2017-2018 Eğitim_ öğretim yılının İl’i mize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ve ekliyorum. Bende  Sayın Vali  nın dediklerine katılıyorum.. Öğretmen münevver olmalıdır. Çünkü Eğitimin temel ögesi ÖĞRETMENDİR:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Not: Ravza Kara NUR ‘un mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasının  tam metnini  Fotoğraflı olarak  Gazetemizin…. Sayfasında okuyabilirsiniz..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38