banner333

banner309

14.05.2019, 13:10

Av. Rafet Ataç Vakfı

Yusuf SADIK
Demokrat Gümüşhane Gazetesi Baş Yazarı..

                                       Av Rafet Ataç Vakfı’ndan Gümüşhane ‘ye iki önemli kurum:
                                      50 bin kitaptan oluşan kütüphane ve 250 kişilik öğrenci yurdu.

       Gümüşhane’ nin köklü ailelerinden ATAÇ ailesinin beyefendi üyesi av.Rafet Ataç kendi adını taşıyan ve İstanbul-Şişlide hizmet veren Ataç Kütüphanesi’ni ve 250 Kişilik kız öğrenci Yudunu nu  baba ocağı Gümüşhane ‘ye hediye ediyor..
       Sayın ATAÇ’, 24.nisan .2019 günü kendisini makamında ziyaret eden genel yönetmenimiz Yusuf SADIK’ a şu bilgileri aktardı.” Vakfımıza  ait kütüphane yi Öncellikle memleketim Gümüşhane’ye, sahip çıkılmaması halinde    Darulaceze’ ye bağışlamayı düşünüyorum .Ayrıca GÜ.(Gümüşhane Üniversitesi)de okuyan kız öğrencilerin güvenli bir ortamda öğrenimlerini sürdürebilmeleri için de Üniversite yerleşkesi içerisinde yer verilmesi halinde  tahmini bedeli 2.700.000.oo.tl. olan  250 kişilik bir  KIZ ÖĞRENCİ YURDU yaptırmayı da taahhüt ediyorum  “açıklamasında bulundu.
         Gümüşhene ‘de uzun yıllar eğitim hizmetleri  veren yönetmenimiz  Sadık’ da cevaben,” Böyle bir kurumu çalışkan Valimiz  Sayın Taşbilek mutlaka değerlendirir., Üniversitemiz başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüz dahi bu kıymetli ilim yuvasını şehre kazandırmanın  uğraşı içinde olurlar. Kuşku duymanıza gerek yoktur  “  hatırlatmasında  bulunarak konunun takipçisi olacağını bildirdi.
       Nitekim bu görüşmeden iki gün sora İstanbul GÜMÜP(Gümüşhaneli Mühendisler Platformu) toplantısına katılan GÜ( Gümüşhane Üniversitesi) rektörü Nihat Sarı Zeybek’ e Sayın av.Ataç tarafından konu  aktarıldığın da, Rektör sayın Zaybek  bu teklifi koşulsuz  olarak kabul ettiğini kendisine  iletti.
     Bu görüşmeleri sosyal medya ve yerel haber sitelerinde gören Vali Sayın Kamuran Taşbilek haberin kaynağı olan Yönetmenimiz Yusuf Sadık ‘ı makamında kabul ederek gerekli bilgileri aldı . Süleymaniye mahallesindeki eski rum lisesi binasını  restore ederek şehre  “Kent Belleği Merkezi” olarak kazandırmayı düşünen  Vali sayın  Taşbilek ,kütüphane için  “Kent Belleği Merkezi “ nin biçilmiş kaftan olduğunu  ve Kız Yurt   binası  için de yer bulmanın sorun olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.
   Üniversitenin konuya sahip çıkmasını memnuniyetle karşılayan Valimiz , iki yatırım için  ihtiyaç duyulması halinde Valilik olarak  gereken desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.  
     Yapılan bu görüşmeler, Yönetmenimiz Sadık tarafından  Sayın av  Ataç ‘a aktarıldı. Vali  Taşbilek ‘in konuya yaklaşımını taktirle karşılayan Sayın Av. ATAÇ ,, GÜ. nin. taahhüdünü inandırıcı bulduğunu kaydederek   “Ataç Vakfı “olarak Vali Beyin işlerine de imkanlar ölçüsünde katkı sağlayabileceği  değerlendirmesinde bulundu.
         Av. Rafet Ataç Şişlideki ATAÇ HUKUK BÜROSU’ da işerini yürütmenin yanı sıra Eğitim Ve kültür etkinliklerini de çok önemsiyor. Bu bağlamda her  yıl 70 üniversite öğrenci sine de eğitim bursu veriyor.
         Kendisi açıklamıyor  ama kamuoyu tarafından bilinen bir çok hayır ve hasenat işlerini de ihmal etmeyen gurbetteki Marka hemşerimiz SAYIN AV. Rafet ATAÇ’ la ne kadar övünsek yeridir.  Darısı diğer varlıklı hemşerilerimizin başına diyor , değerli Av. Rafet ATAÇ  bey ede Allahtan uzun ömürler ve mutluluklar diliyoruz..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59