banner333

banner309

08.11.2011, 11:11

ASLA PES ETME!

Sporcu, başarmak zorundaydı. Doğru çalışmak, doğru düşünmek, doğru davranmak ve asla pes etmemek; onu bu büyük mücadelesinin sonunda istediği hedefine ulaştırdı. Bu, elinden gelenin en iyisini yapmanın haklı mutluluğu ve huzurudur. Bir kere pes ederseniz, bir daha pes edersiniz... Bir kere başarırsanız, bir daha başarırsınız. Ya mücadele edip kazananlardan olursunuz ya da pes edip kaybedenlerden...
Hiç bir kimse başarıyı asansörden çıkar gibi yaşayamaz. Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.
Okçu nedir ki, hedef olmadan?
 
Büyük insanların ulaştığı ve koruduğu yükseklik, ani bir sıçrayışla erişilmiş değildir. Onlar diğerleri uyurken geceleri azimle yukarıya tırmanmaya çalışıyorlardı. Sporcu ekmeğini terine batırıp yemelidir.
Çalışarak ün kazananların sayısı, doğuştan ünlü olanlardan daha fazladır. Suyun gücü   yavaştır. Ama zamanla, her seferinde ufak bir parça olmak üzere, toprağı ve kayaları   aşındırarakHayat santraç oynamaya benzer, çok kez şah dersin, fakat bir kere mat dersin. İnsan yenilince tükenmez, pes edince tükenir. Pes etmemek, karanlık  şeye rağmen, buğulanmış pencere camına güneşi çizebilmektir. Zafer, zafer benimdir, diyebilenindir. derin vadiler meydana getirir.
14. y.y. Moğol İmparatoru Cengiz Han’ın ordusu, bir savaş sonrası güçlü düşman ordusu tarafından dağıtıldı. Düşman askerleri bölgeyi kolaçan ederken, imparator bir ahırda saklanıyordu. Kendisini güçsüz ve çaresiz hissederken, bir karıncayı fark etti. Bu karınca kendinden büyük bir mısır tanesini duvarın diğer tarafına taşımaya çalışıyordu. Karınca mısır tanesini 69 kez yukarıya taşımaya çalıştı ve mısır tanesi her seferinde aşağıya düşüyordu. Ancak 70. kez denediğinde mısır tanesini karşı tarafa geçirmeyi başardı.
 
Bunu gören imparator, bağırarak ayağa kalktı. Vazgeçmeyeceğine yemin etti. Askerlerini      toplayarak düşmanla tekrar savaştı. Savaşı kazandı. Daha sonra dünyanın en büyük imparatorluklarından biri haline geldi.
Ya ümitsizsiniz, ya da ümit sizsiniz. Ya çaresizsiniz, ya da çare sizsiniz.
Her kışın yüreğinde titreyen bir bahar vardır. Dağ ne kadar yüce olsa, yol üstünden aşar. Ya bir yol bulacaksın ya da bir yol açacaksın. Suya düştüğünüz için değil, sudan çıkmadığınız için boğulursunuz. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.
 Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.
Yaşamın ilginç yanlarından biri de; en iyinin dışında bir şey kabul etmeyenlere genellikle  en iyiyi vermesidir. Hayat bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Güneşi gözden kaçırdım diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.
Sporda mücadele ruhunuz yoksa her şeyden korkun. Mücadele ruhunuz varsa hiçbir şeyden korkmayın. Sporcuya mücadele ruhunu kazandırın gerisini unutun. Mücadele ruhu kadar değerli bir şey yok.
 
Bedava peynir sadece fare kapanında olur.
 
HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYEN BİR İNSANI YENMEK ÇOK ZORDUR.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:09
Güneş 04:56
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:41
Yatsı 21:20