banner333

banner309

13.02.2012, 15:53

AŞILAMAYACAK ENGEL YOKTUR!

ÖNCE ‘‘HAYIR’’ DE. HAYIR DEMEYE ALIŞ. HAYIR DEDİKTEN SONRA DÜŞÜNÜP ‘‘EVET’’ DİYEBİLİRSİN. ‘‘EVET’’ DEMİŞSEN, HAYIR DEMEK İÇİN GEÇ OLABİLİR.

             Sporcu, başlamak için hiçbir zaman çok geç olmadığını anlayıp, kendisi için "başarı"nın ne olduğunu tanımlaması ilk adım olmalı.
 
Süreçler zorluklara gebedir. Başarılı olma yolunda ise zorluklar parantezinde haksızlıklar, yıldırmalar, yalnızlıklar, depresyonlar, motivasyon kaybı gibi bir çok engelle karşılaşmak kaçınılmazdır. Ama engeller aşılmak için vardır. Sabretmek öğrenilmelidir; çünkü sabır, "Sonunda bir şeylerin kazanılacağına" dair inançtır.
Coşku ve azimle hedefine koşan bir sporcunun başaramayacağı bir şey yoktur.
Öğrencilik yıllarında dersleri kafasının almayışı yüzünden başarısız olmaya mahkûm olduğunu zanneden İbni Hacer, üzüntü içinde vatanına geri dönerken mola verdiği bir mağaranın tavanından düşen su damlalarının zemindeki mermer gibi sert taşta derin bir çukur açtığını görür ve düşünmeye başlar:
— Benim kafam bu taştan daha kalın ve sert değildir. Damlalar taşa iz bırakır da çalıştığım derslerim benim zihnimde neden iz bırakmaz. Öyle ise bu su damlaları gibi yılmadan, azimle devamlı bir şekilde çalışarak öğrenmeye devam etmeliyim!..

           Ve İbni Hacer, derhal geri döner, gayesine ulaşmak için azimle çalışmaya başlar. Sonunda büyük bir âlim olarak ilim tarihindeki saygın yerini alır.
Başarı söz konusu olduğunda planlama ve hazırlık büyük önem taşır. Delice değil, zekice öğrenmek.
Fatih Sultan Mehmet, inşaatın durdurulması için görüşmeye gelen Bizans elçilerine: “Bizim kudretimizin yettiği yere imparatorunuzun hayalleri bile yetişemez” derken engellerin aşılmak için olduğunu ortaya koyuyordu.

            Koşacakları pistten ziyade yarışı kazanmaya konsantre olan atletlerden ders çıkarın. Hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerin büyük başarılara kapı açacağını unutmayın.
 Sporcu, bir şeyi bir kişi bile yapabildiyse, ben de yapabilirim demeli.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 10 Mayıs 2024
İmsak 03:21
Güneş 05:04
Öğle 12:24
İkindi 16:17
Akşam 19:34
Yatsı 21:09