banner333

banner309

Gümüşhane'de silah, uyuşturucu ve çocuk koruma tertibatı denetimleri yapıldı

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde çeşitli denetimler gerçekleştirdi.

Asayiş 23.10.2023, 09:12
Gümüşhane'de silah, uyuşturucu ve çocuk koruma tertibatı denetimleri yapıldı
banner400

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma neticesinde, H.E isimli şahsın Merkez İlçe Ballıca Köyünde bulunan evinde ruhsatsız silah bulundurduğu bilgisi alınmıştır. Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden 17 Ekim 2023 tarihinde ekiplerimiz ve bomba arama köpeği ile şahsın evinde yapılan arama neticesinde; 1 adet mavzer tüfeği, 57 adet mavzer fişeği, 1 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet Kama ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, şahıs hakkında adli tahkikata başlanmıştır.

Ayrıca, İstihbarat Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma neticesinde, H.M isimli şahsın Merkez İlçe İnönü Mahallesindeki evinde kenevir bitkisi yetiştirdiği bilgisi alınmıştır. Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden 16 Ekim 2023 tarihinde ekiplerimizce şahsın evinde yapılan arama neticesinde; boyları 20-70 cm arasında değişen (5) kök kenevir bitkisi, 317 gr kenevir tohumu ve 1 adet hassas terazi ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, şahıs hakkında adli tahkikata başlanmıştır.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma Timlerince “Trafik Güvenliği Eylem Planı” kapsamında, Gümüşhane İli genelinde “Çocuk Koruma Tertibatı Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Denetimlerde araç içi çocuk koruma sistemlerinden çocuk emniyet kemeri denetimi, çocuk koltuğu denetimi icra edilmiş olup, çocuk koltuğu ve çocuk koruma tertibatı kullanımının, kazalarda hızlı çarpma esnasında kademeli yavaşlamayı sağladığı ve araç içinde çarpma etkisini dağıtarak kazada yaralanma etkisini azalttığı vurgulanmıştır. Çocuk koltuklarının araçlarda en güvenilir yer olan arka koltuklara monte edilmesi daha güvenilirdir. Ön koltuklara çocuk koltuğu sisteminin monte edilmemesi, çocuk koltuklarının uluslararası standartlara uygun olması ve uygun olduğuna dair etiketi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Denetimlerde olası kazalarda olabilecek ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılması amaçlanmıştır.

Çoğu yeni model araçlarda kullanımda olan sürücü ve yolcu hava yastığının yaklaşık 320 km/saat hızla açılmasından kaynaklı ön koltukta tek veya kucakta çocuk oturtulması durumlarında hava yastığı açılışındaki hızdan kaynaklı şiddetli çarpma ölümcül sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda kıymetli vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırmak maksatlı bilgilendirmeler yapılmış, ‘’Çocuklar İçin En Güvenli Yer, Emniyet Kemeri Takılı Arka Koltuktur, Çocuk Koltuğudur’’ mottosu işlenmiştir.

Sürücülerin çocukları ile güvenli, huzurlu yolculuk yapmaları için araç içi çocuk bağlama güvenlik sistemleri denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57