banner333

banner309

24.05.2013, 09:17

ANKARA’DA GÜMÜŞHANE COŞKUSU

Gurbetin belkide en güzel yanıdır hemşehri dayanışmaları. Bu zaman zaman farklı şekil ve faaliyetlerde kendini gösterir.  Kimi zaman cenazelerde hüznü ve kederi paylaşır, kimi zaman gurbet düğünlerinde neşeyi ve coşkuyu yaşarız. Güçlenir gönül bağları, kuvvetlenir memleket sevgisi, şahikasını yaşar özlemler..

Kah memleket türkülerinin efkarı çöker yüreklere, kah horonların akıcılığına bırakırız benliğimizi. Adı gurbet bile olsa her daim memleketin her şeyini yaşar ve yaşatırız varlığımızda, cemiyet hayatımızda, aile yaşantımızda vedahi her anımızda.

Karadenizin en şirin kenti, doğası ve kültürel değerleri açısında köklü değerlere sahip Gümüşhanenin evlatları olmaktan gurur duyarız. Sayın bakanımız Oltan Sungurlu’nun dediği “Varlığından utandığım hiçbir hemşehrim yoktur” sözünün hakkını vermek, o vebali vede gururu korumak için mücadele ederiz.

Ankara, Gümüşhanelilerin yoğun yaşadığı bir il olmakla birlikte geçmişten günümüze Gümüşhaneliliğin hakkını veren hemşehrilerimizin varlığıyla da öne çıkar. Öyle ki adeta Zigana ile Elmadağ buluşmasını yaşatır. Faaliyet gösteren derneklerimizin çalışmalarının özetidir Gümüşhane. Memleket sevgisinin her fırsatta serpiştirilmesi, ifade şeklidir programlar.

23 Mayısta başlayan, 26 Mayıs’a kadar sürecek olan ve Gümüşhanenin kalbinin Ankara’da attığı  tanıtım günlerimiz bir nevi hemşehrilerimizin düğünü gibidir. Yurdun dört bir yanından akın akın gelen, Ankaralıların yoğun ilgisini çeken, Gümüşhane Dernekler Federasyonumuzun ve Gümüşhane Valiliğimizin birlikte organize ettiği bu tanıtım günleri aslında memleket sevgisinin vuslatıdır.

Her yönüyle tanıtılma imkanı bulan  bu tür organizeler hemşehrilerin kucaklaşıp hasret gidermesinin yanında, Gümüşhaneli olmayanlarında ilimizi tanıyıp, merak etmesine vesile olması açısından son derece önemlidir.

Öyle ki her yıl yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği tanıtım günleri amacına ulaşmakla beraber, bilmeyenler için çok önemli bir Gümüşhane algısını ve gerçeğini belleklerine kazımaktadır.

Sevdası Gümüşhane olanların çileside, ağırlığı ve yüküde fazlacadır. Sonuçları ne olursa olsun böyle güzel etkinliklerin gurbet diyarlarda yapılıyor olması desteklenecek, alkışlanacak, teşvik edilecek bir durumdur.

Bu itibarla Ankara Güdef yönetimi olarak bizden desteğini esirgemeyen, çalışmalarımıza katkı sağlayan her kurum ve kişiye ayrı ayrı teşekkür ederim.

                                  

                                                                                              Önder Turhan

                                                                                  Ankara Güdef Başkan Yrd.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 10 Mayıs 2024
İmsak 03:21
Güneş 05:04
Öğle 12:24
İkindi 16:17
Akşam 19:34
Yatsı 21:09