banner333

banner309

31.03.2022, 08:39

Ağaç Bayramı etkinliklerinde önemli bir hizmet

Vali Taşbilek ve Ağaç bayramı

“21.Mart Dünya Ormancılık günü  ve Ağaç Bayramı nedeniyle” Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanların korunması ve önemlerinin fark edilmesi için 21 Mart, Dünya Ormancılık Günü, 21 Mart ile başlayan hafta da “Orman Haftası ve Ağaç Bayramı “olarak kutlanır.

Ormanlar dünyadaki karaların üçte birini kaplar. Biyolojik açıdan en zengin ekosistemlerdir. Karalarda yaşayan bitki, hayvan ve böcek  yüzde 80’inden çoğuna ev sahipliği yaparlar. Biyoçeşitliliğin korunmasında, iklim değişiminin önlenmesinde ve temiz hava sağlanmasında çok önemli rolleri vardır. İnsanlar için de yaşamsal önem taşırlar. Yaklaşık 1,5 milyar insan geçimini, barınmasını, yiyeceğini, yakıtını ve ilacını ormanlardan sağlar.

Bu bağlamda geçtiğimiz 29.Mart .2022 günü yapılan etkinlikler Gümüşhane Lisesi bahçesinde gerçekleşltirildi.  Doğrusu da buydu. Çünkü Okul binasının yenilenmesi aşamasında  bahçedeki 200 ü aşkın ,ağaç olmuş fidanlar, “ormanı görüp ağacı görmeyen,ağacı görüp ormanı görmeyan” gözler tarafından acımasızca yok edilmişti.. Geçte olsa yerlerine yenilerinin dikilmesi ile üzgün olan Gümişhane Lisesi mensup ve mezunlarının burukluğu bir nebze de olsa giderilmiş oldu. Her türlü taktirin üzerinde olarak değerlendirildi.

Düzenlenen törenle, Gümüşhane Lisasi bahçesine ömrü 2000 bin yıl olan Selvi Fidanları Vali Taşbilek , Bayan Taşbilek ve törene katılanlar tarafından d ikildi.  Öğrencilerin Ve halkında katıldığı etkinlikte fidanları toprakla bulışturan  Vali Taşbilek ağaçlara can suyunu verek öğrencilere amanet etti .

Artık bundan sonra kimse bu ağaçların kılına bile  dokunamayacak. Çünkü dikilen selvi fidanları “Türk Milletini “ve sayısal olarak da Tarihte kurulan “16 Türk Devleti ‘ni “temsil ediyor.

Bilgelik kokan ve Gümüşhane Lisesi İle özdeşleşen bu  ve benzeri hizmetleri ile  adını unutulmayan Valiler listesine yazdıran Valimiz  Kamuran Taşbilek , gönlümüzde bir renk ,kulaklarımızda bir ses olarak kalmaya devam edecektir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38