banner333

banner309

26.10.2012, 20:55

Ada'dan Zafer Çığlığı!

Son yıllarda Avrupa kupalarında alınan kötü neticeler sonrası,Hem Türkiye açısından hemde  Fenerbahçe açısından önemli bir müsabaydı.Maçı önemli kılan Süper Ligde şampiyon olacak. Takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne direk gitmek yerine,ön eleme oynamak zorunda olacağıydı. Maça her iki takımda temkinli başladı.AEL Limassol takımı taraftar desteğinide arkasına alarak Fenerbahçe kalesinde üç önemli pozisyonu golle sonuçlandıramadı.Buna nazaran Fenerbahçe'nin ilk yarıda elle tutulur pozisyonu bile yoktu,Kuyt'ın şutunun az farkla auta gittiği pozisyonu saymazsak. Orta alanı Selçuk-Mehmet Topal-Cristian ile üçleyen Aykut Kocaman'ın kafasında;yenemiyorsan yenilme felsefesi vardı.Sow maçın ilk yarısı her ne kadar efor sarf etsede katı rum defansı arasında kaybolup gitmişti.

İlk yarının genel görünümüne bakıldığında rum ekibinin saha ve seyirci avantajı ile Fenerbahçe kalesine cesurca gelmesi,istekli futbolu gözlerden kaçmıyordu. İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlatıyor,48.dakikada yakın mesafeden yapılan vuruşta Volkan gole izin vermeyerek takımının maça tutunmasını sağlamıştı. Maçın ikinci yarısının büyük bölümü orta alan mücadelesi şeklinde geçti.Fenerbahçe tek toplarla, verkaçlarla AEL savunmasının kilidini açmaya çalıştı. 72.dakikada kazanılan köşe vuruşunda,Cristian'ın ortasına iyi yükselen Egemen klasik gollerinden birini daha atarak zorlu rum deplasmanında takımına hayat öpücüğünü sunuyordu.Bu gol aynı zamanda Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki 100.golü olarak tarine geçiyordu.Golün ardından AEL Limassol atakları dahada sıklaşıyordu.Maçın son bölümüne doğru karşı karşıya kalınan bir pozisyonda,Volkan kalesinde devleşerek,ayağı ile yaptığı kurtarışla,Fenerbahçe'nin adadan zaferle dönmesini sağlayan en önemli faktörlerin başında geliyordu.

Maçın bitiş düdüğü ile beraber Fenerbahçe hem ülkemiz adına,hemde Avrupa Ligi için kendi adına önemli bir galibiyete imza attı.Kendi sahasında Avrupa kuplarında hiç maç kaybetmeyen AEL Limassol'u mağlup ederek Türkiye'ye ikinci bayram sevincini yaşattı. Takım olarak ilk yarıya nazaran daha arzulu futbol oynayan Fenerbahçe haklı bir galibiyete imza attı. Sahada basmadık yer bırakmayan Kuyt'a ayrı bir parantez açmak lazım. Tebrikler Fenerbahçe.Nice yeni zaferlere.Bayramınız bayram olsun.

S A Y G I L A R I M L A ...


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22