banner333

banner309

10.11.2021, 11:26

2H1K

Ya bu ne?
Kimya dersindeki elementlerin formülü gibi...
Haklısınız. Değişik bir başlık oldu.
Geçenlerde duyduğum ve çok etkilendiğim kelimelerin baş harflerinin  kısaltılmış şekli.


1. Huzur
Ne yaparsan yap hep huzurda olduğunu unutma. Sağda ve soldaki melekler her anını bilgisayar belleğine kaydediyor.
Hayır işlerkende şer işlerkende Allah'ın huzurunda daima olduğumuzu unutmamalıyız.
Namaz kılarken, arkadaşımızla sohbet ederken, bir iş yaparken hep Rızay-ı İlahi 'ye uygun davranıyormuyuz davranmıyormuyuz bunun hesabını yapmalıyız .

2. Kusur

Yaptığımız her işi kusurlu bilmeliyiz. Yani mükemmel diye bir şeyin olamayacağını kabul etmeliyiz.
Her ibadetin sonunda Allah'ım eksiğiyle kusuruyla kabul et. Biz insanız unutuyoruz, hata yapabiliyoruz onun için bizi bağışla....İki rekât kıldığımız namazda bile aklımızdan ne hesaplar ne olaylar geçiyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Tabiki Allah'tan ümidimizi kesmeden kabul etmesi için dua etmeliyiz.
Şeytan çoğu kere insanları kandırmayı başarır. Gösterişi sever. İnsanında boşluğunu iyi bilir. Onun için dikkatli olmalıyız. Yoksa yenilenlerden oluruz.

3. Hızır

Bazen olmadık işlerle ve umulmadık insanlarla karşılaşırız.  Bazen üstü başı kirli  bazen de eli ayağı düzgün ve giyimi kuşamı çok iyi  birisi de olabilir.
Bu iki durumda  imtihanımız olabilir.
Alışkanlık haline getirmeyen özellikle çevremizde yardıma muhtaç kişilere yardım etmeliyiz. Çarşı da bir dilenci  aynı kişiden üç dört defa para istiyor. Veya her cuma camilerin önünü mesken tutan hep aynı kişiler oluyor, onlarıda  incitmeden uyarmalıyız.
Camilere, Kuran kurslarına ve öğrenci yurtları için yardım toplayanlarıda boş çevirmemek lazım. Olur ki ufak bir yardım  bir kazayı def eder de biz bunu bilemeyiz.
Velhasılı her daim huzurda olanlardan , her ibadetini kusurlu bilenlerden  ve her kapıya geleni hızır bilenlerden olmak ümidiyle....
Allah 'a emanet olun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11