banner333

banner309

23.05.2012, 11:58

2023 Yazıları: Sorunlara Türkiye Merkezli Bakmak

… Cumhuriyet’in ilanının 69. yılındayız. Yıl 1992.
21. yüzyılın eşiğindeyiz.
21. yüzyılın Türk yüzyılı olması için gelin
hep beraber haykıralım…
Cumhuriyet’in 100. yılında
2023 yılında lider Türkiye olarak,
Türkiye’yi alkışlayalım…”

1992’de Mersin’de Devlet Bahçeli tarafından ortaya atılan “2023 Lider Ülke Türkiye” fikri, 2000’li yıllarla beraber devlet politikası hâline bürünmüş, 2011 yılında da Bahçeli liderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel politik felsefesi şekline dönüşmüştür. Temelini “Dokuz Işık” doktrinine dayandıran MHP, deyim yerinde ise 2000’li yıllarda da 2000’li yılların doktrinsel şemasını “2023 Vizyonu” ile oluşturmuştur.

Küreselleşme olgusunun beraberinde getirdiği serbest piyasanın cazibesi, ulus-devletin işlevinin piyasalar tarafından işlenebileceği düşüncesi, insanlığın ortak refah ve huzurunun tesisi gibi konular, aydınlar tarafından işlenmekte olup, ortaya çıkan sorunlara ve sorunların çözümüne küresel kanattan bakma eğilimi hâli baş göstermiştir.

Farklı toplumsal kültürlerin ve inançların daha yakından tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yakınlaşması ve yaygınlaşması, ideolojik ayrımlara dayanan kutupların ortadan kalkması sürecini ifade eden küreselleşme, her ne kadar olumlu bir durumu teşkil eder gibi görünse de; uluslararası terörizm, etnik çatışmalar, iç karışıklıklar, bölgesel çatışmalar, açlık, çevresel felaketler gibi sorunları beraberinde getirmiştir.

Egemen güçlerin kendi çıkar durumlarına göre “insan hakları” savunucu sıfatını yüklenerek, hedef aldıkları ülkelere müdahale girişimlerinde bulunmayı küreselleşme döneminde etkin şekilde gerçekleştirmişlerdir/gerçekleştirmektedirler.

Bu durum karşısında Milliyetçi Hareket Partisi “2023 Vizyonu” hedefi altında belirlediği görevleri ortaya koymuştur. Bu bağlamda MHP, küreselleşme sürecinin adil ve insani bir mecraya sokulması gerekliliğini vurgulayarak, Türkiye merkezli yeni bir medeniyet projesini insanlığın önüne sunmayı amaçlamaktadır. Meselelere bakışta Türk Milliyetçiliği gözlüğünü kullanacağını belirten MHP, Türkiye’nin yakın ve uzak çevresinde olan biten gelişmelere kayıtsız kalmayacağını belirterek, 2023 Vizyonu ile Türkiye’nin küresel oyunda küresel bir oyun kurucu olacağını açıklamıştır.

Küreselleşme olgusunun amacı ulus-devleti tasfiye etmektir. Bu amaçla devletin elindeki varlıkların özel kişi ve kurumlara satılması/devredilmesini amaçlar. Bu süreçte ülkenin daha kolay kontrol altına alınması için bölünmesi gerekiyor ve ülkelerin egemenliği bu şekilde ortadan kaldırılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin belirlediği “2023 Vizyonu” “Türk Devleti’nin Sonsuza Kadar Var Olması” sloganı ile misyon alt yapısına “Önce ülkem ve milletim, sonra partim” duruşunu oturtturduğu için küreselleşme olgusunun getirdiği yenilikleri adil ve insani bir mecra şeklinde düşünmektedir. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi, küreselleşmeye zıt olarak meselelere bakış temelini “Türk Milliyetçiliği”ne oturtmuştur. Bu bağlamda Milliyetçi Hareket Partisi hedeflerini ve ideallerini “Tam Bağımsız Türkiye” olarak belirlemiştir.

“Tam Bağımsız Türkiye” başlığında buluşmak dileği ile…
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19