banner333

banner309

09.01.2023, 23:10

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ”

     (Yusuf SADIK. Demokrat Gümüşhane Gazetesi Yönetmeni, Eğitimci-Yazar)

    Gazetecilerin bazı haklarını geri alması ve yasal güvencelere bağlanması ile   ile ilgili olarak kazanılan mücadelenin 62. Yıl dönümü yani “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”, Ülke genelinde olduğu gibi  kentimizde de kutlanmaktadır.

    Senede bir gün bile olsa kendi aralarında ki dayanışmanın mutluluğunu yaşayan yerel gazete mensuplarımızın düşünceleri kıymetlidir. Ve kamuoyunca da paylaşılması gerekmektedir.

     Bu bağlamda kendileri ile yaptığımız kısa söyleşilerde Gün le ilgili düşüncelerini dile getiren yerel basın mensuplarımız, birbirinden güzel şu görüşlere yer verdiler:

      Engin DOĞRU. (Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü.)

     Gazetecilik bir temas ve mesafe mesleğidir. Aslında bağımsız gazeteciliğin de tanımıdır. Basın alanında pek çok değişimin yaşandığı yeni yüzyılda, eski doğruların yerini yenilerinin aldığı bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir değişim çağında, kendimizi ve kural defterimizi düzenli olarak güncelleme ihtiyacı bulunmaktadır.

     Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.

     Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’”nü en içten dileklerimle kutlarım.

      Sezai KÖPRÜLÜ..(Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı.Kuşakkaya Gazetesi İmtiyaz sahibi.):

      Yaşadığımız sorunlar nedeniyle ‘bayram’ değil ‘dayanışma günü’ olarak kutladığımız ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, çözüm bekleyen birçok sorunumuz var. Sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, sürekli itibar kaybeden mesleğimizin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Başta; Meslek Yasamızın olmaması olmak üzere, kar topu gibi büyüyen sorunlarımız sadece Gümüşhane basınının değil tüm Anadolu basınının sorunudur.

Gümüşhane basının en büyük sorunu, asli geçim kaynağı olan resmi ialnların maalesef kamu kurumları tarafından gasp edilmesidir.

Unutulmamalıdır ki; basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü, demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Halkın sesi olma görevini üstlenen özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Bu nedenle ülke olarak basının sorunlarını elbirliği ile çözümlemeliyiz.

10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunarım.”

       Turan TUĞLU ( Kuşajkaya Gazetesi baş yazarı-Yazar.) Antalya dan selam gönderdi. Kendisi yıllardır  yerel basınımızda düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmış ,fikirlerini ortaya koymuş her yaştan her se viyeden görevli-görevsiz herkese yol göstermiş ,Gümüşhane’ yi mekan tutmuş gönül dostu  bir bir değerimizdir. Göndermş olduğu duygu yüklü mektubunu ilerki yazılarımızda paylaşacağız.

      Alişan ERGİN, Demokrat Gümüşhane Gazetesi  İmt.Sahibi)

       Gazetecilikte, 71 yaşına basan Gazetemiz ‘de 42 yılımı geride bıraktım.  Başlangıçta 2 gazete olarak halkın düşüncelerine tercüman olduğumuz yol arkadaşlarımızla problem yaşamadığımı öncelikle kaydetmeliyim.  Gelişen teknolojiye uygun olarak günlük gazetelerimizin intişarı ve mektepli gazetecilerin var oluşu yakaladığımız en büyük  zenginliklerdir BubirfarkındalıktırÇalışangazetecilerimizin özlük haklarında günümüz koşullarını göz önünde  bulundurarak  iyileştirmelerin yapılmasından  yanayım. Gün hepimize kutlu olsun.,

     Nihat ZEYREK     Gümüşhane  Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi.

   Senede bir gün dahi olsa adam yerine konmamız insana mutluluk veriyor. Ben isterim ki bu  özel Gün de coşkumuzu paylaşırken kısmen de olsa  biriken sorunlarımıza da  kısaca değinelim. Ayakta durmaya çalıştığımız şu günlerde sağ olsun Cemiyet Başkanımız Sayın Sezai Köprülü ‘nün girişimleri ile azda olasa bazı imkanlara kavuştuk. 

     Sıra okurlarımızda ve Devletimizin vereceği desteğe geldi. Bu sağlanmadığı taktirde yıkılmamız kaçınılmaz olur., Bu şartlarda günümüz kutlu olsun demekten başka çarem yok.

     Kadir TUNÇ, ( Kelkit Gündem gazetesi imtiyaz sahibi)

     Vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Gerek Ekonomik gerekse siyasi olarak Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi bölgede yaşananlardan ve bölge gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çokönemli bir görevi üstlenmektedirler. 

    Kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak, görevini doğru, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla sürdüren ve üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getiren tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunmaktan mutluluk duyuyorum..

     Bu çerçeve içerisinde ilimiz genelinde görev yapan basın mensuplarımızın üzerlerine düşen görevi ziyadesiyle yaptığına yürekten inanmaktayım. Bu vesileyle; işine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek yaşamı

diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor,” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”’müzü kutluyor, en içten  sevgi ve saygılarımı sunuyorum

         Recep Ergin  (İHA İhlas haber ajansı Müdürü ,Gümüşhane. Gen.Tr. haber sitesi yöneticisi Kamuoyunun aydınlatılması, doğru ve hızlı şekilde bilgilendirilmesi doğrultusunda, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş, mesleğin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, haber peşinde koşan, doğru  haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren, muhabirinden, sayfa editörüne, yazarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü “nü kutluyorum.

         Şahin ÖZTÜRK .Gümüşkoza Gazetesi haber müdürü).

       Öncelikle ,Bizler  düğünde dernekte,  tasada, hüzünde sevinçte yaşamın gözlemcisi kişileriz.

Kimine göre "mezarcı" kimine göre "kurtarıcı", kimine göre "beleşçi" kimine göre "hain", kimine göre "vatanseveriz" . Olağanüstü koşullarda herkes ailesine Bizler ise  sokaklara  koşanlarız. Bizler  evlatlarının doğum haberini işte alanlar,  vicdanı her daim dik tutmak için yediği her lokmayı tartmaya çalışanlarız… Biz işine gelmeyince taşlanan, dışlanan, işine gelince okşananlarız…

      Bizler  işe gelindiğinde güz aylarında "güzide çiçek", yaz ayında “serin su”, kış ayında “odun ateşiyiz”. Kapılar kapandığında da galiz küfürlerin savrulduğu iki yüzlü dünyanın dış yüzüyüz...

       Biz bir muhtaç çocuğun haykırışı, bir mağdurun çığlığıyız..

      Biz yalancı dünya da bir derdi sırtına almış gittikçe bükülen, cüzdanı delik, yüreği ezik, kendinden başka herkese hayrı dokunanlarız…

      “.10  Ocak  gazeteciler günü” artık bana göre  her gün olduğu gibi diğer günlerden farksız...

        Çünkü  kendimizi özel hissedemeyeceğimiz kadar dertliyiz ..Katkı sağlayan gazeteci arkadaşlarıma gönülden teşekkürler.

       YS. “10 Ocak çalışan gazeteciler günü”nde  Özgür ve çalışma koşulları iyileştirilmiş tüm gazetecilere selam olsun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59