banner333

banner309

06.06.2013, 09:44

MUTLU GÜMÜŞHANESPOR’DA

Her zaman söylemişizdir Gümüşhane’nin meselesi “imkân” meselesi değildir, “insan” meselesidir.

Ama ne yazık ki Gümüşhane’nin beyni ve yüreği dolu insanları hep dışarılarda yaşamaktadır. Dışarılardaki nitelikli Gümüşhaneli nüfusu Gümüşhane’ye çekebilmeyi ve bu aydın, çağdaş ve donanımlı nüfusla yolumuza devam etmeyi yeğlemek varken, şu geçtiğimiz 30 yıl zarfında gördük ki ne yazık ki bunun başarılamadığı yetmiyormuş gibi, Gümüşhane’nin yetiştirdiği idealist insanların da önü çeşitli entrikalarla kesilmiştir.

Nihayetinde Gümüşhane basit ve sığ anlayışlı insanlarla bu çağdaş dönüşümü yakalayamamış ve modernite karşısında “çaresiz” kalmıştır.

Gümüşhane her alanda kendini kanıtlamış insanlarını bulup iş başına getirmek zorundadır.

Evvela Gümüşhane’nin kalkınması, gelişmesi yine kendi öz evlatları sayesinde olacaktır. Toprak her yerde vatan toprağıdır, lakin toprağı anlamlandıran, uğruna terimizi ve bir şeyleri başarabilme isteğimizi akıtan toprak anılarımızın saklı olduğu, bizi biz eden değerlerin var olduğu topraktır.

Biz değerlerimize çok da fazla sahip çıkma refleksini gösterebilmiş bir şehir değiliz. Salt bu eksikliğimizden olsa gerek, yetiştirdiğimiz değerler, yeni yeni yetenekler hep başka yerlerde kendilerine can suyu olabilecek imkânları arıyorlar.

Köhnemiş zihniyetleriyle siyaseti ve dolayısıyla da Gümüşhane’nin yönetim kademelerini kendi uhdelerinde görenler gençlere sahip çıkmayacak, yeni yeni yeteneklerin doğmasına zemin hazırlamayarak ne yazık ki Gümüşhane’ye ne büyük bir ihanet içinde olduklarını bilmiyorlar!!..

(Belki de bilerek bu ihanetin içinde bulunuyorlar, bilmiyorum!)

Artık yavaş yavaş rüzgâr tersten esmeye başlamıştır.

Gümüşhane’nin evlatları Gümüşhane’nin gelişimi için birer birer gündeme geliyor, spordan siyasete, kültürden sanata kadar hayatımızın her alanının kuşatmaya başlıyorlar.

İşte o genç yeteneklerden birisi Mutlu KILIÇ.

Kelkit toprağının bereketli feyzini almış, başarılı bir futbolcumuz.

Almanya’da futbol hayatını sürdürüyor.

Babası Ahmet KILIÇ’ı aynı mahallenin çocuğu olarak yıllar öncesinden tanıyorum.

Mutlu'nun Gümüshanespor’a geleceği haberi üzerine çok mutlu oldum ve bu satırları karalıyorum.
Memleket sevdası ile yanıp tutuşan bir değerli evladımız daha doğduğu topraklara hizmet için geliyor.

Mutlu 20 yasında çok genç bir kardeşimiz.
Futbola 1.FC Nürnberg takımında başlamış.
Daha sonra 15 yasında Greuter Fürth Bundesliga takımına transfer olmuş.
Futbol gözlemcilerine göre sol ayağı yüksek top tutma tekniğine sahip,% 100 pas isabet oranına yakın bir yüzdesi ve çok sert şutları var.Attığı gollerin çoğu 25-30 metreden.
Futbolun yani sıra hukuk danışmanlığını okumuş.
Eski Besiktaşlı simdi Eyüpsporlu Ersen Martin menajerliğini yapıyor. Menajeri onu Boluspor’a transfer etmeyi düşünürken, menajeriyle yollarını ayılarak o Gümüşhanespor’u tercih etmiştir.
Bir çok takım peşinden koşarken o doğduğu topraklara geliyor.
Bu ayın sonunda babasıyla birlikte Gümüşhane’de olması bekleniyor.
Bu transferden dolayı duyduğum memnuniyeti anlatacak kelime bulamıyorum. Memleketimin her alanda yetişmiş gençlerle önünün açılması gerekiyor. 
Allah utandırmaz inşallah.

Yorumlar (1)
seyfullah oktay 11 yıl önce
madem kendi içimizden insanları arıyoruz bir zamanlar kocaelisporla süper liğde fırtına gibi esen hamza mutluya teklif götürüldümü 26 yaş orta sahanın her yerinde oynuyo
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19