banner333

banner309

29.11.2016, 08:48

Telefonu Açmayan Kadına Şiddet

 Son günlerde ülkemizde yaşanan kadın şiddeti ve cinayeti haberlerinde artış olduğunu fark etmişsinizdir.

Ülkemiz, gerek içeride ve gerekse dışarıda terör ve güvenlik sorunlarıyla uğraşırken gündemin üst sıralarında kadına şiddet ve cinayet haberleri üzülerek belirtmeliyim ki yer buluyor.

Alınmayan önlemler, eğitim sisteminin ve toplumsal psikolojinin bozukluğu, caydırıcı olmayan cezalar nedeniyle maalesef hadiseler devam ediyor.

Gün geçtikçe kadına yönelik erkek şiddeti oranlarının hız kesmesi beklenirken, bizleri insanlığımızdan utandıracak uygulamalara yenisi eklenmeye devam ediyor.

Bu satırları yazarken Eskişehir'imizde acı ve gözyaşı var. Şırnak’tan, Hakkâri’den şehit haberleri geliyor.

Son 24 saat içerisinde iki şehit ve bir kadın cinayeti haberleri kentimizde büyük üzüntü yarattı. Yine acı ve gözyaşı sardı dört bir yanımızı.

Güvenlik güçlerimizin kahramanca vatan müdafaası yaptığı bir dönemde, yurdun dört bir yanında kaldırılan şehit cenazelerinden yükselen ağıtlar içimizi dağlarken "eşini telefona bakmadığı için öldüren" bir hadise var ki ürpertici ve düşündürücü.

Bu son hadiseyi görünce ülke olarak toplumsal olaylarda iyiye gitmediğimizi görmekteyiz. Onlarca yıl aynı yastığa baş koyan bir kocanın, üç evladının annesini, eşini evinde bıçaklayarak öldürmesi ne ile izah edilebilir? Bu soruya cevap bulmak çok zor.

Nedir bu cinnet hali?

Geçtiğimiz 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma günü" idi.

Ülkemizin dört bir yanında kadın sivil toplum örgütleri basın açıklaması yapıp bildiriler okudular.

Her yıl rutin yapılan bu açıklamalar bize gösterdi ki kadına yönelik şiddet azalmıyor artarak devam ediyor. Ülkemizde her gün kadına şiddet ve cinayete bir yenisi ekleniyor.

İki gün önce Eskişehir'de ilginç bir kadın cinayeti yaşandı. Dileriz bu son olur.

24 Kasım Perşembe günü ‘telefonu açmadığı’ bahanesiyle kocası tarafından öldürülen 49 yaşındaki Selime Ateş isimli kadının hazin sonunu gördükten sonra bu kadarına da "pes vallahi" dedik.

Bir otelde çalışan 53 yaşındaki 3 çocuk babası İsmet Ateş, cep telefonunu açmadığını ileri sürdüğü eşi 49 yaşındaki tekstil fabrikası işçisi eşi Selime Ateş'i ekmek bıçağıyla kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Son derece üzüntü verici ve düşündürücü olan bu cinayette toplum olarak iyi bir muhasebe yapmamız gerekiyor. Bu hadisenin sosyolojik boyutunu uzmanları tartışacak elbette ancak telefonunu açmadığı için eşini öldürme noktasına gelen bir kocanın ruh hali ne ile izah edilebilir.

Geriye dönüp baktığımızda sadece 2015 yılı içerisinde 414 kadın cinayetinin işlendiği resmi rakamlarla ortaya konuldu.

Bu rakamlara baktığımızda günde birden fazla kadın cinayeti meydana geliyor ülkemizde. Toplum nereye gidiyor?

Türkiye'de her üç kadından birinin yaşı kaç olursa olsun şiddet gördüğü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmışken ve resmi raporlara da yansımışken bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıldığını söylemek mümkün değil.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59